måndag 23 januari 2012

Två barn ska det vara!

Lika säkert som att ett barn är normen i Kina, verkar tanken vara att man ska ha två barn i England.

Första gången denna insikt drabbades oss rejält var när de släppte OS-biljetterna förra året. För det första var det nästan omöjligt att FÅ några biljetter överhuvudtaget, även om de kostade jättemycket. Så man skriver upp sig på så många alternativ som möjligt och för varje tävling, måste man välja vilken av de ca 5 olika prisklasser man vill ha, utan att veta vilken av dem som man skulle ha störst sannoliket att få biljetter till. När man hade bestämt vad man ville ha för biljetter kom bakslaget: Att man bara fick köpa MAX 4 biljetter per person. Jag FÖRSTÅR att det finns en begränsning, men jag tycker verkligen inte att det är SÅ ovanligt med trebarnsfamiljer. Om de hade satt en limit på 10 biljetter, hade jag förstått det, men FYRA. Det innebär att vi inte kan gå och se någonting hela familjen tillsammans och att för varje tävling fick vi bestämma om vi skulle ansöka om tre eller fyra biljetter med tanke på att inte en person alltid kan bli lämnad själv hemma. BUU för det!

(Det gick inte att både Rikard och jag ansökte om 3+2 biljetter till samma tävling för att på så sätt få till hela familjen, eftersom sannlikheten att BÅDE jag och R skulle lottas till att få biljetter till samma evenemang, var typ mindre än 1 %.)

Ok, vi hade nästan kommit över det. Inser att det är OS i LONDON och att såklart vill många ha biljetter och dessa ska fördelas till så många som möjligt. I slutänden fick man nästan inga biljetter ändå efter allt arbete med att välja i all oändlighet vad man ville ha. Då kom nästa tvåbarnsprincip...

Sedan före jul pågår en temporär utställning på National Gallery i London om Leonardo da Vinci. Finns väl knappt ett större namn och SÅKLART har utställningen dragit HORDER av besökare till museumet. Våra vänner bokade biljetter till utställningen i november och var där i helgen. Alla som varit där tycker det har varit fantastiskt. Jag minns när vi var på Windsor Castle att de visade några av da Vincis skisser och vi fick veta att drottningen har 600! skisser av honom. Otroligt! Vännerna berättade att flera av dessa är utlånade till National Gallery utställningen.

Vi har också tänkt gå på da Vinci utställningen som pågår till den 5 februari. Vi har varit på flera populära tillfälliga utställningar och det har varit kö i några timmar ibland, men man har alltid kunnat komma in. Nu fick vi veta att allt är utsålt, men att de varje dag släpper ett antal biljetter utöver det förbokade, men du måste vara beredd att köa. Vännerna berättade att folk köar från 7 på morgonen.

Sagt och gjort. Rikard bestämde sig igår för att göra så, köa alltså. Själv hade jag varit uppe kl 1.30 på natten för att hämta L efter en koncert och sedan steg jag upp vid sex för att köra R till första tunnelbanetåget söndag morgon. Med kaffetermos, en god bok och gott humör gav han sig iväg.....

På plats möttes han av KÖ! De främst i ledet hade varit där sedan före midnatt! Museumet öppnade kl 10 och började sälja biljetterna i kronologisk ordning. Vid 8 hade de den goda servicen att gå ut och fråga varje person i kön hur många biljetter de skulle köpa och "ticka" dessa så att de kunde tala om för de längst bak i kön om det var lönt att stå kvar och vänta eller ej. Måste säga att det var väldigt bra och imponerande gjort, att ha personal på plats för detta så långt innan öppningstid.

Rikard fick veta att de släppte 800 biljetter, samt att man fick köpa MAX FYRA biljetter per person!!! Vad tror de? Att folk inte HAR mer än två barn?? Nu hade dock R räknat ut att paret som stod bakom honom, bara skulle ha två biljetter och säkert kunde tänka sig att köpa en extra, men ändå. Vad värre var att Rikard skulle få biljetter ungefär vid nr 780, vilket ju var väldig TUR med tanke på att de släppte 800 st totalt, MEN det var OTUR att de biljetterna skulle gälla ungefär vid 18 på kvällen då vi skulle på en föreställning på annat håll och därför inte skulle kunna använda biljetterna. ALLTSÅ var det bara för pappa att vända hem med tunnelbanan igen, utan biljetter. TRIST!

Nästa vecka kommer han dock att stå där igen har han sagt! Då tar han bilen in till London en timme tidigare. Vi får diskutera om det kommer att räcka, med tanke på att det närmar sig sista datum och jag gissar att fler och fler kommer komma på att de måste passa på....

Vill ni läsa om utställningen kan ni klicka här:
http://www.nationalgallery.org.uk/whats-on/exhibitions/leonardo-da-vinci-painter-at-the-court-of-milan

Jag vet inte hur de tänker här när det gäller nöjen för trebarnsfamiljer. Kanske tror de att det kostar så mycket att ha tre barn, att man ändå inte har råd att gå på sådana här tillställningar (vilket de kanske har rätt i :) ).

Jag tror dock nu att jag hittat något om familjebiljetter till da Vinci. VET inte om de går att köpa som sådana här sista minuten biljetter eller om det bara var för förhandsbokningar, men vi ska ta reda på det...

Just det, Rikard gjorde ju en god gärning därinne i arla morgonstund också! Tror jag skriver om det senare i ett separat inlägg, eller får han göra det själv... :)

Catharina, du skriver väl ganska lagom mycket på fb tycker jag! Jag förstår hur du tänker kring bilder och tänker likadant, men jag är ju i praktiken helt inkonsekvent eftersom jag här lägger ut bilder hej vilt, men jag försöker att aldrig lägga ut ofördelaktiga bilder på folk och inte om de inte gett tillåtelse till att jag visar dem. Skriver bara ut förnamn på folk, det är också en princip jag har.
Än har jag inte "rensat" bland vänner, men tror det är dags snart och ska uppmana tjejerna att göra detsamma.

Astrid, ja jag blev jätteglad att Kim skrev så fint om min blogg! DU skriver ALDRIG något irrelevant eller ointressant på fb! Tror inte du tycker det är värt att lägga tid på det helt enkelt :) ! Jag tror det är naturligt när man har en blogg att man väljer att lägga ut bilder där och inte alltid på fb också, man har helt enkelt inte tid att uppdatera överallt hela tiden. Såg att du skrivit ett nytt inlägg på bloggen, men har inte hunnit kommentera än! Så fantastiskt med prästvigningen!

Britt, ja jag är verkligen glad att jag började blogga när vi flyttade utomlands. Det har varit ett jättebra sätt att hålla kontakten och berätta om vad vi gör, men även för vår egen skull att kunna titta tillbaka på när vi kommer hem igen. Såg ditt mail och svarar separat på det.
Linnéa har inte hunnit börja på boken än. Hon är fast i någon bok hon läser för svenskan i Sverige och snart är det dags för nationella prov för henne...
Jaså, Johan är helt ute nu... ja vi är i alla fall väldigt nöjda med det namnet och tycker det är fint :) . Det går verkligen i faser med namn!

Märtha, jag visste inte att du var på fb!! Jag ser att Helen är inne ibland, men de har ju lite andra tider där... Ja, det är verkligen en stor fördel med fb, snabba svar. Det blir ju som massutskick när man skriver något där och förhoppningsvis är det någon därute som "hör när man ropar".
TACK för goda nyheter om att hela familjen mår bra!! Nu behöver vi nog snart lite nya foton :) .
Mmm visst var det väldigt fint och uppmuntrande av Kim! Det var en trevlig överraskning!

Ok alla, vi går mot upploppet på januari. Hoppsan så fort tiden går. Dags att fylla dessa sista dagar med riktigt bra innehåll.

Kram Ingrid

3 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Ja, de flesta väljer att ha endast två barn för att det är så omständligt med flera. Tänk förr när man hade 6-11 barn!!! Tänk på det om du tycker det är jobbigt med tre, fast det vet jag ju att du inte gör!
Kram Kim

Astrid sa...

Ja, du vet väl att normen är 2 barn och 2 vuxna! Ha,ha vi som har fler får skylla oss själv. 2 vuxna, 2 barn går hur bra som helst, men så fort man skall på semester, ta in på hotell eller få plats med skidorna i skidboxen, mm Ja Ingrid jag känner igen det.
Kram til hela din fina familj!

Anitha Östlund sa...

Det där stötte jag på i sexårs. I blanketten där man skall skriva hur många barn man har, och vilka tider man vill att de skall vara där, fanns två rader. Alltså skall dagens familj bara bestå av två barn.
Dessutom fanns det en liten rad för målsman...hm...jag ifrågasatte dem varför inte båda föräldrarna fick finnas med.

Apropå min lilla älskade lintott så skall vi ta oss en rejäl funderare. Det kanske är skolan som det är fel på?

Ha en härlig helg! Kram