måndag 6 augusti 2012

Klädutdelningar

Jag är verkligen jätteledsen att det är dåligt med skrivande här just nu, men på torsdag kommer flyttbilen och vi har fullt upp med så många saker.

TACK för alla BRA kommentarer rörande bil! Rikard har åkt till Sverige idag och vi får väl se om vi är bilägare imorgon kväll...

I helgen har vi fokuserat lite mer på röjning inför flytten (vilket vi trodde att vi skulle gjort hela sommaren). Jag har ägnat mig en del åt genomgång av kläder. Jag är en "spara" och tycker inte om att kasta. Däremot tycker jag väldigt mycket om att ge bort :) . Kläder vi vill bli av med är främst sådant som är urväxt. Vi har ju fortfarande växande barn. Det blir alltid olika högar då jag sorterar. En hög till småkusinerna som är tjejer, en annan till killkusinen på annat håll, en hög till kompisens dotter och en hög till någon klädinsamling. Idag lyckades jag ge bort lite till barnens kompisar här. Vi får hoppas att det kan komma till nytta. Tycker vi har rätt stort umgänge, men ser på klädhögarna att det behöver utökas med någon med söner modell mindre. Attans att min vän Tara tog sin lille son och flyttade tillbaka till USA (jodå hon tog med sina tre döttrar också). Prydliga småkillar efterlyses också då vi har mer skjortor än killkusinen klarar av. Några enbenta vänner vore kronan på verket då vi har väldans många udda strumpor.

Jag har också ett bord där jag ställer allt som ska till Rikards lägenhet. Han blir nämligen kvar här ett litet tag efter oss. Där står en väldig massa halvfulla matförpackningar. Några få kryddor. Massor av LÄSK! Köpte en hel del när vi hade gäster i slutet på skolterminen och tänker INTE låta flyttkarlarna släpa på de extra kilona. Dessutom handdukar, gladpack, badrumssaker och en massa annat. Det fylls på hela tiden.

Vi är så splittrade just nu. Av flera orsaker är vi faktiskt väldigt redo att komma hem till Sverige. Samtidigt är det så mycket vi försöker klämma in och få till dessa sista dagar. Vi vill både röja ut OCH uppleva så mycket som möjligt. Svår ekvation. OS sprider sin glans över England och det är vi glada över att få ta del av.

Faster, det är bara trevligt med långa kommentarer :) ! Tänkte att jag skulle svarat med ett mail, men har inte hunnit. Det låter så skönt för H & co att de hittat ett bra radhus!
Inbyggd gps skulle jag också gärna ha! Hade de det bra i Vimmerby? Kram.

Kim, tack! Ja vi har också haft många V70 och varit väldigt nöjda. Det lutar nog åt ännu en sådan :) . Vi får se var det landar. Är ledsen att jag inte hinner hänga med hos dig nu! Kommer igen längre fram! Förstår dock att det rullar på i hög fart och verkar gå riktigt bra med allt. Jättekul!!!

Britt, du och Rikard vann, vi kör på högre pris :) . Hörde att ni haft en trevlig kväll. ALLA här längtar så mycket hem till att se er snart igen. Toppen att vi kan "flyttbo" hos er! Det ska bara vara en natt. Återkommer inom kort med hur vi ska fira Rikard! Massor av kramar.

Karin, jag gillar att du är motvals och kryddar till debatten lite! Audi skulle jag också gilla! Passat tittade vi på men konstaterar att de är lika dyra som Volvo och då föredrar vi den senare. Har inte alla Volvo bra motor ;) ?

Boktokig, det är inte roligt att behöva köpa ny bil. Det är så mycket pengar, men man kan verkligen inte vara utan. Jag älskar friheten som bilen ger. Försöker vara miljövänlig på många andra sätt för att kompensera alla mil jag lägger på vägen. Roligt att ert förstahandskriterium också är KOMBI. Skönt att några beslut är enkla :) .

Nu ska jag avsluta dagen med lite nattlig strykning. Vårt sista besök här, mindre än en vecka före flyttbilen kommer, har renderat ett antal omgångar lakan som behöver min omsorg :) .

Kram och god natt till er!
Ingrid

4 kommentarer:

Karin sa...

Perfekta perfekta värdinna Ingrid som stryker lakan. Det var underbart och lyxigt! Klart att ni ska ha en Volvo igen och ni kommer såklart att bli störtnöjda.

Många kramar från Frankrike!

Anonym sa...

Good morning, Ni har att göra förstår jag. Här hemma sätter barnens träningar igång denna vecka så nu måste vi försöka komma in i lite rutiner igen. Själv börjar jag om en vecka men smygstartar lite to-fre denna vecka.

Skänk lite kläder till någon form av välgörenhetsorganisation, då blir de garanterat användna och uppskattade.

Ha det fint ock kämpa på med allt!

Anna M

Britt sa...

Håller med Anna M.
När man sorterar , som ni nu gör,
känns det så underbart när man är klar.
Jobba på. Kram Britt

Anonym sa...

Det finns två små norska gutter här om du kan tänka dig att spara något. De kan ev lämnas samtidigt som den Malmgrenska högen ;)
Utöver det har jag inte ord för din effektivitet! Stå på.
Vid det här laget borde ni ha bott er gott till. Kram från Norge. Lotta