tisdag 8 november 2011

Tomt i gästrummet

Oj, vad tyst det blev när mina föräldrar åkte igår kväll efter att vi haft gäster i elva dagar. Det har varit väldigt kul och gått mycket bra. Speciellt när föräldrar åker hem är det dock lite sorgligt och vemodigt hur bra det än varit. Nu vet vi dock att vi ses till jul och att det inte är så långt dit. Däremot är det också kluvet, för vi VILL inte att tiden ska gå fort till jul, det är så mycket vi ska hinna se, göra, tänka och gå igenom innan dess, som vi vill njuta av.

Senaste veckan kom hösten hit. Hittills har jag inte haft jacka på, det är dags för det nu. Nästan över en natt blåste alla löv på träden ner och det är disigt med ca 12-13 grader varje dag.

Rikard var i Sverige i torsdags och är i Danmark idag. Jag har möten med anknytning till skolan hela dagen.

Det är dags att byta bil för oss. Den nya skulle kommit för en vecka sedan, men blev uppskjuten två veckor. P g a det fick R ett mail i fredags att bilen behövde besiktigas senast söndag (i förrgår). Vet inte riktigt hur de tänkte att vi skulle få ihop det... Det blev i alla fall tvunget att göra det idag och naturligtvis har jag flera körningar att få ihop under dagen, men tack vare två vänliga mammor får jag skjuts dit jag ska.

Det lyxiga med besiktningen är att de kommer hem och hämtar bilen och när den är klar återlämnas den vid huset. Imponerande, eller hur!

Ikväll är R iväg, så det blir ett bra tillfälle att gå igenom bloggar och mail. Igår när barnen var i säng somnade jag också, fast jag sett fram emot att bara slänga mig framför TV:n och se vad som helst. Det var dock bra för nu är jag pigg igen idag.

Hoppas alla ni mår fint också och har en bra vecka bakom er?!

Anna M, tack för kommentar! Du vet att jag blir jätteglad! Fegis som inte bad tanten om ursäkt, inte likt dig, ha ha. Det blir väl bra att du får glasögon, det verkar vara betydligt vanligare ibland vuxna nuförtiden, än att INTE ha det. Undras vad statistiken är...?? Vi hörs!

Kim, det är VERKLIGEN fantastiskt att ha en egen trädgård att skörda, men jag vet också vilket arbete som ligger bakom innan man är där. Några salladsfrön blir det inte, men kanske sätter vi lite egen potatis.
Jag vet nog att du också har haft bråda dagar :) . Som tur är, är inte alla dagar så köriga, för då hade man nog inte klarat sig länge..., fast jag har det kanske rätt mycket stressigare än många andra för att jag hoppar på allt möjligt, så det är helt självvalt och det är bara ibland som det blir att jag känner att NU blev det mer än jag önskade.
När det gäller vår skola, så är det väl som på alla ställen att det finns både bra och dåliga saker. Vi tycker skolan här är nästan enbart helt fantastisk, men visst finns det exempel på motsatsen och poängsystemet är helt klart ett sådant. Varje människa är ju verkligen unik och i den bästa av världar ser vi det som en tillgång och försöker lyfta fram de goda och starka sidorna hos alla.
Avslutar med TACK för omtänksamma ord. Det är verkligen så tungt med sjukdomar som inte går att rå på. Jag känner mig så hjälp- och maktlös. Det känns som om man skulle kunna göra vad som helst för att ändra på situationen, men det hjälper inte. Är dock rörd över hur alla sluter upp och försöker bidra med det vi kan här, trots allt är vi många som inte känner den här familjen jätteväl eller sedan väldigt länge. Det är fint att se tycker jag och jag tror att det är som du säger, att de uppskattar det mycket.

Britt, kul att höra om teatern! Du har kanske rätt om Malmsjö, tänk vad länge han varit med. Fantastiskt!
Hur kunde du "råka" köpa den där salladen, ha ha! Att du fick ta med den in i Sverige... fast det kanske var länge sedan.

Astrid, du har ju HAFT dina dagar motsvarande mina när NI hade huset fullt av barn och allt annat ovanpå det. Jag tycker du gör mycket fortfarande! Kollade din blogg häromdagen och såg att du inte hade uppdaterat och just denna vecka var det ju bra för mig, när jag haft så lite tid att läsa :) . Nu ser jag dock fram emot nya intressanta uppdateringar om hur livet lever hemma! Kram till er båda!

Daniel & Anna, VÄLKOMNA hem!! Hur har ni haft det? Hoppas allt gått bra och att ni haft riktigt kul! Ser fram emot rapport! Kram till hela familjen!

Vi hörs snart igen!

Kram Ingrid

5 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Tack för ditt långa svar till mig. Uppskattas mycket.
Du har en alldeles speciell överraskning att hämta på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/11/en-karleksfull-bloggutmarkelse.html
Kram Kim

Anonym sa...

Hej!
Vi har haft det fantastiskt bra! Har fått lite solbränna, åkt en massa karuseller och träffat princessor och ätit och druckit gott! Samtliga familjemedlemmar ville stanna kvar och bosätta sig där (om språket var svenska och kompisarna plus släkt var med)så det var ju ett gott betyg. När vi nu är hemma så är det rätt kul att träffa alla igen!
Lina somnade i USA och vaknade upp lagom till landning i Köpenhamn. Sådär skulle man själv tycka att det var okey att resa långt!
Anna F

Britt sa...

Hej!
Gästrummet fylls snart igen.
Salladen köpte jag för 14 dagar sedan på Maxi.Det var faktiskt underligt men den måste ha importerats från England. Vi har inte sett den mera. Hade gärna köpt den l gång till.
Just nu har vi haft fint besök av Rikard men han fortsatte till Lund den här gången. Roligt att pratas vid en stund. Ha det bra Kram från Britt

Catharina sa...

Wow va bra service att dom hämtar bilen till besiktning!

Njut av tystnaden för om jag inte minns fel så kommer väl snart nya gäster igen och det blir full rulle ;o)

Idag har jag varit och tränat inför årets julspel som jag helt plötsligt kom med i. Detta året har jag en liten egen roll. De andra åren har jag varit standin för dom som varit borta. Så jag kan numera titulera mig Värdshusvärd, det du ;o)

Ikväll ska vi ha återträff med katekumenerna och dansa helig dans. Det ska bli jättetrevligt. Jag har provat på det tidigare och gillat det!

Till helgen kommer annonsen om jobbet...

kram Catharina

Boktokig sa...

jag tycker också som du att speciellt när ens föräldrar åker så blir det tomt. Min mamma brukar tycka att det är så jobbigt när vi barn åker. Jag kan tänka mig att det är ännu värre!