lördag 5 november 2011

Salladsodling

Kommer ni ihåg hur framgångsrik jag var med Johans Flitiga Lisa-blommor, som vi till min stora förvåning lyckades driva upp från frön?

Inspirerad av detta och stärkt i självförtroendet, samt med ett djupare hål i plånboken med tanke på alla färdigskurna och blandade sallader som vi köpt sista tiden med tanke på många gäster, SÅ bestämde jag mig för att pröva den här salladen. Man kan säga att det är sallad i kruka, precis som man köper örtkryddor, men det är inte en kruka utan mer som ett plastfat.

Endast £1 kostade denna och så billigt kan jag inte köpa en färdigblandad mixsallad. Nu var förstås inte denna mixad, men ändå.

När den var nyinköpt var den förstås jättefin, men faktum är att i över en månad har den faktiskt stått i köksfönstret och erbjudit färska salladsblad. Naturligtvis har inte denna lilla täckt familjens behov och den har delar som ser lite hängiga ut, men ändå. Jag trodde alla salladsblad som jag inte använde skulle hänga och se döda ut rätt snabbt, men icke.

Jag kan inte ens tillskriva mig någon odlingsskicklighet för framgångarna, för jag har verkligen inte ansträngt mig ett dugg, endast vattnat den med jämna mellanrum.

Så här såg den ut när jag köpte den.
När jag klippte av längs randen föll bladen åt alla håll och såg inte så fin ut.
Eftersom den inte var så vacker efter ett tag åkte den ut i tvättstugan i samband med besöken, där har den nog dött ut nu tyvärr, eftersom jag inte vattnat den, men jag tror jag ska ge mig på en sådan här "plantering! snart igen för det var verkligen enkelt, effektivt och synnerligen prisvärt.

Karin, aj aj aj så jobbigt med axeln!! Är det bättre nu? Hur gick den ur led? Varför hade du dåligt samvete, det klart du skulle åka till akuten om du var dålig! Tror inte du belastar dem om det inte är absolut nödvändigt!! Det där med nackspärren och Wordfeud tror jag kan vara helt riktigt...
Kände också att det var dags för en sådan där "vad-gör-jag-hela-dagarna-dokumentation" :) ! Precis som hos er är här ruggigt, regn och grått idag, men vi har haft många fina soliga höstdagar tidigare i veckan och jag har gått utan jacka hela tiden, så det har inte varit kallt.

Britt, ha ha, nej alla dagar är inte lika köriga som onsdagen, den var extrem även för mig :) . Nej, det är inte konstigt att det blir fel ibland. När vi jobbar kommer vi inte ha gäster 6 långhelger i rad, så det blir säkert bra. Kul med Legally Blond. Har ni sett filmen? Eller ska ni se den innan ni går dit? Det är ju en väldigt ytlig, ungdomlig historia, men den blir säkert väldigt rolig på scen. Ska bli mycket kul att höra vad ni säger om den! Vad kul att Malmsjö är med!!!
Här är bra med föräldrarna, men barnen har VÄLDIGT mycket dessa dagar, så mamma och pappa väntar på ett tillfälle när hela familjen ska vara hemma samtidigt :) .

Boktokig, jo våra dagar brukar vara lite lugnare, men ändå rätt köriga. Vi är rätt dåliga på att säga nej och väldigt snälla när det gäller barnens önskemål. Igår blev det t ex att jag satt på tåg och i bil i nästan fem timmar i streck för att Johan skulle kunna leka med en kompis inne i London. Det vet jag ju att inte alla föräldrar skulle göra en fredag mellan 16.30-21.30, ha ha. Fast jag hann ju läsa ut "Flickan under jorden" på tåget och börja lyssna på "Vårlik" i bilen.
Kamratstödjare är ju samma idé och jättebra. Barnen känner sig viktiga även om det är ganska svårt att göra något när det verkligen behövs. Tyckte det var så kul att de hade fått en ryggsäck med "verktyg" till sitt "arbete". Här turas de om, så att de är en vecka var. Hemma är det väl mer att de "anmäler" sig som kamratstödjare. Det är nog bättre om det verkligen ska ge något på riktigt.
Vi gillade DC jättemycket och jag önskar att vi hade haft tid att besöka fler av deras fantastiska museum.

The not-yet-desperate housewife, usch om du hade det så i våras!!! Väldigt bra att det lugnat sig! Ibland när det är mycket så blir det som en ineffektivitet i systemet och allt kör ihop sig.... bra att det är lugnare nu i alla fall! Har läst om er resa hem, men inte hunnit skriva något. Det kommer när gästerna åkt hem nästa vecka. Kram.

Ingrid

5 kommentarer:

Anonym sa...

Uppe med tuppen?? Själv sitter jag på jobbet och försöker att förbereda veckan som kommer.

Idag skall jag bestämma mig vilka bågar jag skall ha. Yes, du läste rätt, jag kommer att bli en glasögonorm. Var hos optikern för några veckor sedan och hon kom fram till att jag både behöver terminalglasögon samt glasögon med progressiva glas. "Hur har du klarat dig?" frågade hon. "Vet inte" svarade jag men berättade för henne att när jag på morgonen kl. 07.00 skulle ringa Tidningsdistributören och anmäla att inte DI hade kommit så slog jag fel nummer då jag inte hade sett numret rätt. Som tur var så var det en äldre dam som svarade och de brukar ju vara morgonpigga, tänkte jag, som lade på luren för jag kunde inte med att be om ursäkt då det var så tídigt (har ju skyddat nummer).

Ha en trevlig lördag!

Anna M

Kim M. Kimselius sa...

Det känns som lycka att plocka sin egenodlade sallad och andra grönsaker. Till våren kan du sätta plocksalladfrön och sedan ha sallad långt in på hösten!
Kram Kim

Britt sa...

Hej Ingrid!
Vi råkade köpa ett salladhuvud i kruka från England och den höll sig väldigt fräsch. Har inte kunnat hitta den senare. Det är roligt när man kan plocka färska blad även från de olika örterna.
Legally Blond var ganska bra, Härliga dansare och fina kläder men ljudet är lite rispigt och otydlingt.Det är nog Jan Malmsjös sista framträdande. Han talar och sjunger tydligt och bra men verkar väldigt gammal mot alla de unga
aktörerna. Tur att vi inte valde den när vi såg teater i London.
Svår att hänga med på engelska tror jag.
Kram frånn Britt

Boktokig sa...

Vi brukat försöka odla på sommaren, men vi är inte så duktiga på att ta hand om vår sallad. Jag undrar om vi skulle lyckas bättre på vintern. Då har man inte så mycket annat att ta hand om. jag måste nog ta och pröva!

Boktokig sa...

Era barn har tur som har så snälla föräldrar!!!