fredag 22 juni 2012

TREVLIG MIDSOMMAR!

I år är vi kvar utomlands och "firar" midsommar. Det blir verkligen "firar" inom citationstecken, för vi vet att det inte blir någonting som är ens i närheten av svensk midsommar. Vi har gjort det en gång förut, för två år sedan i Århus då det var skolavslutning denna dag. Vi gjorde ett tappert försök på kvällen att äta sill, potatis och jordgubbar. Vi satt ute och det var helt ok väder, vi sjöng t o m en sång eller två, men ACK så FEL det kändes. Ingen stämning infann sig. Tror inte grannarna märkte att vi firade ens.

Här är vanlig arbetsdag idag, så vi kör på som om inget har hänt, MEN imorgon ska vi göra det bättre. Vi har turen att i London ha Svenska kyrkan som arrangerar ett riktigt traditionellt firande, PRECIS som hemma, bara att det blir imorgon då, så alla är lediga. Vi ser jättemycket fram att åka dit imorgon och tror att det kommer slå vårt danska firande.

Idag försöker vi låtsas att det inte är midsommar, fast vi tänker hela tiden på att våra vänner och vårt underbara midsommargäng nu är tillsammans i mysig sommarstuga och äter gott, sjunger, leker och pratar. Vi saknar dem alla OTROLIGT mycket just nu! Nästa år, DÅ är vi där igen!

GLAD MIDSOMMAR önskar vi er trots regn och rusk!
Håll humöret uppe och fira ordentligt. Njut av ljuset!

Kramar från alla oss här!
gm Ingrid

3 kommentarer:

Karin sa...

Glad midsommar själv! Hoppas att firandet blev lyckat! Skönt att du kan samla på dig positiva saker som kommer att hända när ni är tillbaka i Sverige igen - det är annars lätt att fastna i att tänka på allt ni inte får fortsätta med. Så spännande det ska bli att följa er resa "in i fållan" igen - nog för att jag förstår att det varit vardag också, både i Danmark och England, men det har hela tiden varit intryck och kulturella skillnader och annat spännande.

Kim M. Kimselius sa...

Ja, vi njuter sannerligen av ljuset. Det var en av de saker jag tyckte var svårt när jag var i Singapore: 19.30 var det mörkt. Varje dag!
Det är dock svårt att sova när det är ljust när man går och lägger sig och solen går upp långt före mig. Därför blir det inte lika många timmars sömn som vanligt.
Härligt att Svenska Kyrkan ställer upp och firar midsommar. Nästa år kan ni fira den i Sverige med alla era vänner, kanske i ert nya hus?
Kram Kim

Boktokig sa...

Hoppas ni fick en fin midsommaraftonsfirande på midsommardagen!!!

Glad midsommar i efterskott!