söndag 3 juni 2012

Rikard har ryggskott & Jubileum

Min stackars starka, friska man har fått ryggskott. En timmes tennis med Linnéa gick fint, men att sedan plocka upp bollarna på plan, no no. Då högg det till och ryggskottet var ett faktum.

Jag hade ryggskott en gång som väldigt ung. Var rädd att det skulle kunna bli ett problem jag skulle få dras med men peppar peppar, har jag inte haft ont i ryggen på säkert 25 år. Jag minns dock hur FRUKTANSVÄRT ont det kan göra. Hur jag kröp fram i smärta.

Rikard är tuff. Han gör det mesta han skulle gjort ändå, men jag SER hur han lider och han går illa. Som tur är sover han bra. Vi håller tummarna för att det ger med sig snart. Han går en liten sväng just nu. Han har fått rådet att äta mycket smärtstillande och försöka röra sig hyfsat normalt.

Annars är det jubileum för HELA slanten i England just nu. Drottningen har suttit IMPONERANDE 60 ÅR på tronen. Många har "street partyn". Idag flyter 1000 båtar/fartyg fram på Themsen i centrala London med kungafamiljen på den pampigaste av dem alla. Olyckligtvis VRÄKER regnet ner. Gatorna kantas av folk och de flesta broar är avstängda från trafik. Nyss öppnade de The Tower Bridge och det gör de INTE ofta. Mäktigt. Vi har dock valt att inte åka in. För mycket att göra hemma och skönt att inte stå där i ösregnet. Nu har vi dock tittat 20 min på TV och beundrat alla tappra människor som är där med GOTT humör. De visade ett antal konstnärer som står på Millenium Bridge och ska måla tavlor av eventet, men allt är SÅ förstört!!! Till slut skojade bara journalisten över den mest förstörda tavlan och sa att "den blev väldigt impressionistisk, Monet skulle varit stolt". Hela tavlan var suddig med färgerna utsmetade överallt. Katastrof!

Katastrof är det också att vi nu följt tv-serien "Bron" på BBC, men nu är den slut och vi har varit upptagna sista veckorna och kommit efter, så när vi häromkvällen skulle kolla på "play" finns inte avsnitten att uppbåda. ALLA verkar ha tagits bort efter att sista avsnittet sänds. KATASTROF!!!

The not-yet-desperate housewife, kanske var snittarna lite ambitiösa, men det blev gott i alla fall :) . Jag vet att jag är lite galen! KLART ni kommer efter! Vi brukar väl följas åt ;) . Fast om jag var ni skulle jag definitivt stanna några år till!!!

Catharina, du ska ABSOLUT göra en lista på vad du gjort under dagen ibland. Man blir överraskad :) ! Ja, jag är så glad att jag kom iväg till Chelsea Flower show!
HUR var RM? Vem mer än Therese kandiderade till VRO? Från vad jag sett på fb verkar det ha varit HELT fantastiskt! Var är det nästa år? Då kanske jag kan vara med!! Ska du till LCI i augusti?
Hoppas din allergi är bättre?! Lät läskigt med blåsor på insidan av ögonlocken, det har jag inte hört om tidigare...
Jag hade en toppen-Mors Dag och det hoppas jag att du också hade!

Britt, ja det har verkligen varit många märkliga sammanträffanden av olika slag under våra år här! Jag skulle gärna velat se lite av vad de visade från Chelsea Flower show på TV, här sände de därifrån varenda dag, men jag missade allt. Var ingen tid till TV-tittande just då.
Det känns jättesorgligt att flytta ifrån vårt hus och att flytta hem överhuvudtaget. Även om vi vet att det blir bra när vi kommer hem, fälls många tårar här i dessa tider. Ibland räcker det att bara köra genom byn till affären...
Elderly people-vägskylten är det SÅ många som reagerat över. Det är ju så konstigt att den kommer precis innan vårt hus, ha ha ha ha ha. Kanske trodde de att ni skulle komma på besök oftare ;) ? Eller är det en tidig varning för våra grannar... Den fyller i alla fall funktionen att få oss alla att le och bara det är ju bra!
Ingen har tagit huset här än...

Kim, så kul det där du skriver om att städa när ni ska ha gäster. Ibland när vi städar frågar barnen "vem kommer idag?", ungefär som om vi absolut inte skulle kunna städa utan att det kom folk :) .
Ja, jag har ansträngt mig just för att ju fortare någon tar det, desto bättre för alla inblandade. Jag hittade dock "vårt" hus på nätet igår och konstaterade att de begär rätt mycket mer än vi betalar för det...
Malin hade inte valt ämnet själv, utan det var givet av fröken. Ack så svårt att resonera kring för 12-åringar. Min mening är att det är svårt för vuxna. Jag tycker de kunde fått exempel från läraren att resonera kring, men att dessutom hitta exempel själva... svårt! Jag ska tipsa Malin om dina världskrigsböcker!! Absolut!

Astrid, TACK du skriver alltid så bra och lugnande saker! Skönt att höra andra i samma situation som också har svårt att ha huset i ordning till husvisningar. :) När kommer Karins familj hem?
Vi flyttar inte hem förrän efter OS, så det blir i mitten på augusti. Det är mycket som inte är klart ännu, men jag lovar att återkomma så fort något faller på plats!

Karin, Malins projekt var avancerat, som så många gånger tidigare! Bra diskussionsämne dock, kunde kanske passat bättre för Linnéas årskurs...
Sant, det klart att det inte måste vara perfekt här, men samtidigt så tror jag folk påverkas av hur det ser ut och vi vill gärna bli klara med den biten. Just nu håller jag på att bli tokig av att ha SÅ många saker igång och INGET som faller på plats! Samtidigt ska framför allt barnens vardag rulla på som vanligt med kompisar, läxor, biobesök, aktiviteter...
Tyvärr inget vidare väder här idag, som jag skrev ovan och jag hann inte njuta av det fina vädret mycket när det var här. Hoppas verkligen att det kommer tillbaka...
Skulle GÄRNA berätta något nytt & spännande för vår hemflytt om jag kunde! Lovar att återkomma inom kort!

Kram allihop!
Ingrid

4 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Stackars Rikard, hälsa honom att jag lider med honom! Har aldrig haft ryggskott, men med 8 veckors riktigt svår influensa i färskt minne vet jag hur det är att vara riktigt sjuk och ha ont.
Härligt att höra att det inte bara är jag som bjuder hem folk för att få städat. Har städat även den här helgen, bara för att vädret var som det var, och när jag var klar funderade jag på vem jag kunde bjuda hem...
Såg du att På liv och död finns som e-bok? Kanske är lättare för er att få tag på. Fast snart är ni hemma och då kan ni komma till bokmässan och köpa dem signerade! Det är väl bra?
kram Kim

Kim M. Kimselius sa...

Glömde kommentera din underbara bild och kungaspektaklet... Kul att du berättade om det!
Kram Kim

Britt sa...

Hej!
Din bild är så vacker och den är förmodligen från Chesea Flower
show. Har inte haft ryggskott men kan man kanske få massage eller lite rörelser av en sjukgymnast.
Jag håller med dig att det är sorgligt att lämna London och Beaconsfield. Ni valde verkligen rätt by och ett bra hus. Nu får ni
tänka på vad ni gjorde då och som ni kan ha nytta av nu med flytten till Sverige. Hoppas att ni får bättre väder med alla festligheterna. Kram Britt

Catharina sa...

Har inte hunnit läsa igenom det du skrivit... gör det en annan dag.
Jag håller på att packa upp mina väskor efter helgen bara för att packa dom igen... på onsdag åker vi till Gotland för att fira att en släkting tar studenten på fredag.

RM var helt fantastiskt!!! Jag berättar mer en annan dag... RM nästa år är Lycksele och det känns (tyvärr) både långt och dyrt att ta sig dig. Temat är rock'n'roll och dom hade en trevlig presentation...
MEN!!! RM 2014 kommer att vara i Landskrona och det ska bli så himla kul!!! Dit kommer jag åka på mitt första Tangent-RM ;o)

Vi hörs mer en annan dag!
Kram Catharina