onsdag 30 maj 2012

Husvisningar & Svår fråga

Ja ni, det är sannerligen inte lätt att hinna med att skriva här. Just nu har vi fått en ny sak i knät, det som redan var fullsatt... Husvisningar här. Även om det i vårt kontrakt står att vi endast är skyldiga att visa huset för potentiella nya hyresgäster de två sista månaderna, så har de varit som tokiga sedan den dag vi meddelade att vi flyttar (3 mån före) om att de vill göra husvisningar. Som den hyfsat snälla person jag är, förstår jag att om man ska flytta hit i augusti, så vill man titta på hus redan nu, vi ville titta långt tidigare än så. Alltså säger vi ok till det, även om vi redan har SÅ mycket annat att styra med själva just nu.

Husvisning betyder krav på städat och rensat hus. Alltså prövar vi att spränga våra gränser lite ytterligare. Idag gick jag upp 5. Imorgon går jag upp 4.

Igår var det två husvisningar här, idag har det varit en, på fredag är nya inbokade. HOPPAS någon vill ha det direkt, så är det klart med visningar sedan...

Fördelen är väl att det är trevligt att se sitt hus så välfejat :) . Å andra sidan kan man inte njuta riktigt utan går som på nålar när barnen far fram med sina kompisar och jag VET att snart måste allt vara fixat och röjt igen.

Malin fortsätter att ha utmanande uppgifter i framför allt Humanities (samhällskkunskap). Nu ska de göra en uppsats och en poster på frågan "Är det alltid så att ändamålen helgar medlen?". På engelska heter det "Do the ends always justify the means?". Ingen lätt fråga!

De ska ge ett exempel med bilder från första världskriget, andra världskriget och en valfritt aktuell händelse. De ska ta ställning till och svara ja eller nej på frågan. För WW2 har många valt atombomberna. Var de försvarbara eftersom de stoppade kriget och annars skulle många fler människor ha dött i fortsatt krig?

Malin har valt Utöja i Norge som sitt moderna exempel. Någon annan har valt Guantanamo. Återigen häpnar jag över att de förväntar sig att 12-åringar ska kunna känna till exempel som dessa och kunna resonera kring frågan så som det står i instruktionen. Har lovat Malin att läsa hennes uppsats innan hon kommer hem, så jag ska skynda mig att göra det NU.

Snart kommer R hem och vi ska iväg. Då har jag bett min snälla vän Amy att hämta Johan här då han kommit hem med bussen och ätit mellis, för att köra honom till tennisen. Han missade förra veckan och jag vill inte att han missar idag igen. Malin kan inte ta honom dit. Vi hinner hem för att hämta som tur är. Imorgon ska Amy ställa upp igen och utfordra och köra Malin. TACK för fantastiska vänner!!

Ha det fint allihop!

Mot uppsatsen!
Ingrid

5 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Förstår att det är mycket nu. Hemskt att behöva ha välstädat varje dag. Vi brukar bjuda hit gäster ibland för att få anledning att städa. Men att ha "gäster" varje dag...
Hoppas verkligen någon tar huset snarast möjligt så du blir av med alla hustittarna.
Bra ämne Malin har valt! Samtidigt väldigt, väldigt hemskt!
Tips: Nu finns min bok På liv och död i andra världskrigets skugga att köpa som e-bok: http://kim-m-kimselius.blogspot.se/2012/05/nu-kan-du-latt-kopa-mina-bocker-pa-liv.html. Kanske något för Malin?
Kram Kim

Britt sa...

Hej!
Hur känns det att flytta ifrån huset? Det har ju haft sina brister men det är ett härligt engelskt hus med många rum.
Känns lite trist att inte se varningsmärket med Elderly persons
och sedan svänga upp på er uppfart.
Ta det lugnt Ingrid !
Det blir säkert uthyrt snart.
Lycka till Malin med ditt arbete!
Kram Britt

Astrid sa...

Ja, med ditt schema förövrigt förstår jag mer än väl, hur jobbigt det kan vara, att även ställa upp med husvisning. Men tänk på att visa ett hus som man lever i, en familj med tre skolbarn t.ex.
När jag hälsade på Karin, så skulle även en familj titta på deras hus. Jag skulle packa för att resa tidigt nästa dag, så mitt rum var upp o ner. Minsta flickan skulle duscha o tvätta håret, mormor fick hjälpa. Vet inte om det var just denna familj som kommer att flytta in.
När kommer ni hem?
Kram och allt gott till er alla!

Boktokig sa...

Är det dags att flytta hem igen? Vad tiden har gått fort! Håller tummarna för er att ni dels får någon spekulant snabbt samt att ni själva hittar ett hus! Är det Skåne ti ska flytta till?

Karin sa...

Väldigt intressant med "Om ändamålen helgar medlen" - frågor som tål att diskuteras ibland.

Vad gäller husvisningar - klart att det är reko att ni låter folk titta på huset, men jag tycker inte att du ska ha ambitionerna att det ska vara tiptop städat!! Ni BOR ju faktiskt där och måste kunna ta fram saker. Man ser ändå huset och dess fördelar även om det inte är helt välstädat. Ut och njut lite av sommaren istället (för ni har väl mer än våra 7°?? Jag är också supernyfiken på var ni landar när ni flyttar tillbaka!

Kram från Karin