måndag 18 juni 2012

Salted Caramel

Det är märkligt det här med hur vissa saker slår igenom så enormt och man vet knappt varifrån det kom.

Något som är riktigt populärt här nu är "salted caramel". Är det likadant i Sverige?

Här poppar ingrediensen/smaken upp som svampar ur jorden i september. Jag försökte forska lite i var det började (jovisst, lagom mycket forskning, det är inte det enda jag ägnar mig åt när jag inte skriver här ;) ). Den berömda TV-kocken Nigella verkar ha varit tidig med det....

Här nedan ser ni en OTROLIGT god glass med bl a denna smak:
Salted Caramel & Belgian Chocolate

Absolut vanligast är smaken i alla sorters choklad:

Jag hittar dock även salted caramel cupcakes, cheesecakes, macarons och hemsidor med detta fokus. När det gäller glassen ovan så är det en "private label" (EMV, det är detsamma som butikernas egna produkter såsom ICA-handlarnas t ex) glass. De är sällan först med sina varianter och även här finns det säkert någon förebild, kanske den här Häagen-Dazs-glassen...?Den har jag inte sett här, så den har nog bara funnits på USA-marknaden.

Oavsett varifrån och varför så är de produkter jag prövat med benämningen Salted Caramel i produktnamnet, väldigt goda. Jag tror det är det där med lite salt som bryter av. Jag minns för några år sedan då det var så populärt att rekommendera att man skulle ta lite salt i smeten när man gjorde kladdkaka.

Åh så härligt att skriva om något man äter igen, det var länge sedan :) . Dessutom glass och choklad, kan det bli bättre?

Har ni noterat några mattrender på sista tiden? Skriv gärna en kommentar och berätta i så fall!

Hilde, thanks for the comment! Yeah, we know school in Denmark finish later than here (and Sweden :) ). I hope they have some great last weeks after this very turbulent year...
Hope you noticed Kim's comment, that she wrote after you? Exciting to hear Eli likes the book!!!

The not-yet-desperate housewife, ja det hade varit en bra idé om ni kommit tillbaka och hjälpt oss med matresterna :) . Vi äter allt vi kan och har frusit en del, men jag tror ändå att till slut kommer en del att bli förstört... Vi borde haft hundar nu!
Såklart ses vi snart igen!

Britt, svenska skolavslutningar är MYCKET mer stämningsfulla än de utomlands som vi upplevt! Vad kul att du var med hos Sofia! Jag tror verkligen att vi alla tar med oss väldigt mycket positivt från vår tid här. Det spännande är att det också är saker som vi inte insåg innan vi flyttade hit. Lugnare blir det i alla fall nu under sommaren. Som tur är, det kunde inte blir mer stressigt än sista månaden på terminen :) . Det är bra, vi ska komma hem pigga och fräscha!

Kim, det är precis så det är, värst i brytpunkten, "man vet vad man har men inte vad man får". Det är inte riktigt så för oss, men lite. Dessutom massor av jobb för att få allt att funka.
Visst är det spännande att höra att första kommentaren är att Eli är så positiv :) ! Hilde har bott många år i Danmark och förstår danska riktigt bra, så därför kan hon också följa min blogg vilket är jättekul.
Det är kul att kunna hjälpa!! Kram.

Idag börjar SOMMARLOVET! På riktigt :) .

Glass i stora lass till er alla!
Ingrid

3 kommentarer:

Britt sa...

Hej!
Låter lovande att ni kommer hem pigga och fräscha.
Njut av den tid ni har kvar i London.
Kram Britt

Karin sa...

Tja, man tänker lite Snickers, eller? Kola med salt. I Sverige är det inne med choklad (mörk) med havssalt, ja finns på ljus också. Senast igår såg jag läkerol, lakrits med havssalt.

Du måste gå in och tävla på min blogg (fast man vinner inget). Åtminstone 2 svar hoppas jag på innan jag publicerar rätt svar :-)

Kram från Karin

Kim M. Kimselius sa...

När jag var i Mexiko verkade de ha chile i allt. Mycket populärt. Här i Sverige har chokladen fått många olika smaker, bland annat havssalt och chile.
Väntar med spänning på att höra vad de andra tycker om boken. Kram Kim