måndag 11 juni 2012

Vi har köpt hus!

ÄNTLIGEN har en viktig pusselbit för vår hemflytt fallit på plats! Förra veckan signerade vi kontraktet för vårt nya hus. Vår bostadsort när vi flyttar hem blir Lomma. Det känns lite omtumlande men otroligt skönt. Efter att ha hållt ögonen öppna efter hus under en tid, gick det väldigt fort när just det här dök upp. Ett par snabba resor till Sverige för titt, snabba diskussioner om pris och så var allt klart.

Jag lovar att berätta mer detaljer efterhand, men här kommer en förhandskik i alla fall. Vi är VÄLDIGT glada över att veta var vi ska sända våra flyttlådor. Det ligger bra till i förhållande till Malin och Johans skola och det har de ytor vi önskar, samt en planlösning vi gillar. Det finns en del minus också, men just nu fokuserar vi på det positiva, ha ha.

Trädgården
Fina köket med mycket förvaringsutrymme!
Vardagsrum
Sovrum
Hobbyrum (partyrum ;) )
Ja, det som skymtade i förra bilden var barnens lycka, en pool.
Inget vi önskat, vi måste nu tvärtom lära oss allt om hur det funkar,
SAMT betala den dyra drift den medför, MEN ska vi ha pool någon
gång så är det nu. Alla barnen är i bra åldrar.
Bäst av allt? Huset har BASTU! DET var ett krav, hade det inte funnits en hade vi fått sätta igång och bygga.

Hoppas att ni vill komma och hälsa på oss i vårt nya hem!

Karin, jag håller verkligen med dig om ödmjukheten vid trafikolyckor. Har själv bara suttit i lång kö en gång och det var nyligen. Två timmar p g a en dödsolycka och trots att jag var stressad kände jag en stor tacksamhet över att det inte var någon av mina nära som förolyckats.

Britt, ja det är imponerande hur akutinsatserna fungerar när det händer något på de stora motorvägarna här, men det är säkert HELT nödvändigt. Det är bra för de som drabbas men krävs också för att det inte ska bli totalt kaos med alla andra som drabbas rent praktiskt.
Bilden är från Chelsea Flower Show. Har 100-tals fina bilder därifrån!
Rikard är mycket bättre i sin rygg nu, så han har nog haft tur. Ibland varar problemen mycket längre.

Catharina, håller med dig. Farliga omkörningar är RUSKIGA. Hemskt när man möter någon som kör om och ligger i "min" fil! RM verkar ha varit fantastiskt! Ska du på LCI i augusti? Är det många som anmält sig? Jag är HELT överraskad över att Landskrona ska arrangera RM. Det är ju FANTASTISKT!! Då ska jag också dit :) . Hade hoppats på något lättare än Lycksele nästa år...

Kim, jag hälsade till Rikard som tackar! Hans ryggskott är mycket bättre, nästan helt borta. Skönt!
Håller med dig, när huset är nystädat får jag också lust att bjuda hem folk. Dessa dagar städar vi ständigt för husvisningar, så jag längtar hela tiden efter att få gästser ;) .


Många kramar till er allihop!
Ingrid

9 kommentarer:

Karin sa...

Grattis! Så härligt att ha det klart nu! Så mycket närmare än London från Malmö! Klart att jag kommer och hälsar på, och badar lite, kanske?

Kram från Karin

The not-yet-desperate housewife sa...

Ja, det ser ju jättefint ut! Grattis till er! Eftermiddagen lättade upp lite.. ;)

Britt sa...

Hej!
Har sett huset från gatan och det ser trevligt ut och har ett utmärkt läge i Lomma. Undrar vad som är negativt. Är det poolen?
Nej nu kommer jag ihåg men lite kan ni göra efter hand.
Kram Britt

Catharina sa...

Grattis till husköp!
Lars kan lära er allt om att sköta en pool ;o)

Jag kommer inte att åka på LCI i augusti. Lars jobb har ett stort evenemang den helgen (alltid samma helg...) och i år är det i Malmö. Det kommer minst 3.000 kollegor till honom dit och eftersom han numera är chef för Malmökontoret så lär han ha massor att göra och då vill jag inte oroa honom med att barnen är hos barnvakt. Tyvärr, det hade varit jättekul att åka eftersom jag aldrig varit på ett LCI-möte...

På fredag har vi vårt årsmöte i vår stuga och sen är det slut... Just nu är det väldigt blandade känslor, men jag har redan planer för hösten!

Vi kommer gärna och hälsar på er i Lomma!

kram Catharina

Karin sa...

Ingrid, vi körde kycklingen lite a la studentbuffé och hade potatissallad på nypotatis och primörer, västerbottenpajer med sparris till; även dubbelmarinerad fläskfilé.
Jag rekommenderar verkligen kycklingen! Snabbt och enkelt och gott!

Astrid sa...

Hej!
Huset ser jättefint ut! Härligt med pool, den kommer att uppskattas.
Hoppas att du inte slutar att blogga när ni flyttar hem!
Kram
Astrid

Karin sa...

Som du förstod svarade jag på din fråga här istället för hos mig själv, om mat. Nu en annan viktig fråga: När flyttar ni hem?

Kim M. Kimselius sa...

Nu blev jag RIKTIGT avundsjuk! Har önskat mig pool så länge jag kan minnas... Den här ser härlig ut!
Någon gång i livet ska jag också ha en pool...
Härligt att höra att ni har hittat hus och skönt att Rikards ryggskott är bättre.
Nu ses vi snart i Sverige med andra ord?
Just det! Behöver ha någon som bara läser det allra sista på mitt manus och känner efter på flytet. Helt okej med amerikanska. Har du någon du kan fråga, när du får tid...
Många kramar Kim

Catharina sa...

Hej Ingrid!

Tittar in till dig en snabbis, hittar inte något nytt inlägg men en ny supercool bild!

Kram Catharina