tisdag 23 augusti 2011

Long delays

England är ett land som under många år jobbat hårt med "health and safety". De har tagit intryck av USA där allting utgår från att individen inte har tillräcklig kompetens och nästan är farlig för sig själv. Nu har det inte riktigt gått så långt här i England, men de har mycket höga, och ibland konstiga krav.

Några exempel för att belysa ovan.
`
* Vår bil är en firmabil och således en förlängd del av kontoret. Således gäller alla regler från kontoret även i bilen, Tex är det rökförbud i bilen (formellt sett skall vi ha en lapp i vindrutan som säger "No smoking").

* En gång om året skall vi anställda på Tetra Pak gå en 2 timmars kurs i hur man klättrar i stegar. Detta då det kan vara farligt att klättra upp på dem. Faktum är att den statliga organisationen förbjuder användandet av stegar! Men bara så länge de inte används säkert. Sedan får varje företag göra en riskbedömning av ordet säkert.

* I samband med vägbyggen skall det skyltas upp ordentligt. Detta är, i och för sig, inget speciellt för England utan de flesta länder har dessa krav. Men skylten nedan, som alltså befinner sig på vår lilla väg,  med ytterst ringa trafik är faktiskt ganska lustig. Eller vad säger ni? Om ni undrar vad de gör, så lagar de asfalten på vägen. Kul skylt. Kan ni se kön av bilar...


Long delays på Hedgerley Lane. Håll er undan.
Vid bloggen,
Rikard

3 kommentarer:

Catharina sa...

Ännu fler skyltar / markeringar än när vi åkte. Vad tycker Johan om det? Eller dom står kanske inte på er uppfart ;o)

franziengland sa...

Vad kul att du överraskar med att blogga Rikard!! Nu är i alla fall hålet i gatan lagat och det kan kanske lugna ner sig med alla dessa långa köer vi tvingats stå ut med ;)) .
När är nästa stegklättrarkurs?

Kim M. Kimselius sa...

Härligt inlägg! Skrattade mig igenom det!
Kram Kim