torsdag 26 juli 2012

Att köpa på sig

Vid den här tiden innan flytten borde det handla mer om att slänga och göra oss av med saker än tvärtom, men faktum är att även om jag motiverar barnen (och mig själv) med att ju mer vi slänger desto mer saker kan vi köpa på oss och få med i flyttbilen, så går det nog på fel håll. Jag ska villigt erkänna att köpet av nytt hus bidrar till detta. Hade vi varit tvungna att mellanlanda i en lägenhet, hade det säkert varit annorlunda. Nu vet vi att vi kommer att ha plats i huset, samt vad vi kan tänkas vilja komplettera med som vi "behöver" där, men inte redan har. SÅ viss "teknisk utrustning" är nog på ingång, någon möbel och en del inredningsartiklar är redan köpta. Sedan så kommer allt det "småttiga".

Mycket är betydligt billigare här. Vi har varit en tur till Body Shop och barnen har fått plocka på sig. Det har de förresten fått göra även när det gäller en del övriga mer basic badrumsartiklar såsom roll on och sprayer. Böcker trodde jag att vi skulle köpa en del, men vi har faktiskt inte kommit dit än i alla fall. Vi tänkte köra en omvänd biblioteksordning ett tag framöver. Istället för att låna med oss svenska böcker hit, tänkte vi låna engelska böcker med till Sverige. Räknar med att det ska fungera perfekt så länge Rikard är kvar (vilket han kommer att vara ett litet tag efter oss andra) och ska åka skytteltrafik hem till oss på helgerna. Istället kom jag denna vecka på att jag ska köpa med oss lite tidningar härifrån. Vi har inte varit några storkonsumenter under tiden vi varit här, men en del magasin är bra och ska få resa med oss till nya huset.

Serietidningar till barn existerar inte alls här som vi är vana vid. Det är något jag blivit väldigt förvånad över. Allt är mer som pysseltidningar med små korta historier i. Det här med Kalle Anka-stil och bildrutor finns inte. Jag trodde ALLA länder hade en Kalle Anka tidning med serier! Icke! Bra generalla tonårstidningar har vi inte heller hittat, men det finns en hel del med olika inriktningar. Linnéa prenumerar på en musiktidning som hon älskar:

Mycket ROCK!
Malin och jag gillar att titta i den här pyssliga tidningen:

Jag tittar, men Malin brukar
dessutom GÖRA en del saker :) .
Efter fem år i hyrhus, ska det bli underbart att spika upp tavlor PRECIS var vi vill och hur som helst. ALLA tidningar som handlar om hus och hem är högintressanta!

Lägg till bildtext
Lägg till bildtext
Lägg till bildtext
En och annan mattidning måste nog få följa med också....

Lägg till bildtext
Lägg till bildtext
KANSKE blir det något resemagasin också, för de har massor fantastiska sådana, men det är bara för känslan i så fall :) .

Lägg till bildtext
Naturligtvis köps det en del kläder också, men det tycker jag tjejerna gör helst hela tiden och jag köper aldrig något till mig, så där är inte förändringen så stor. Det är faktiskt killarna vi unnat lite fina kläder sista tiden som de inte brukar vara så bra på att förse sig med. Det var de väl värda!

En del skolgrejer, lådor och kläder har i alla fall lyckats städas ut sista veckan. Pluspoäng för det! Verkligen! Det är SÅ svårt att komma till! Det är ALLTID något barn som är uttråkat eller ska köras någonstans, som är hungrigt eller behöver hjälp. Oftast är det svårt att få minsta lilla gjort utöver det vanliga, men det är kanske jag som är dåligt på att organisera och säga nej. Det ska nog bli bra i slutänden i alla fall. Nu när solen kommit kan vi ju skylla på att det är för varmt för att röja ;) .

På tal om tidigare inlägg om vårdcentral har jag haft ännu en positiv erfarenhet denna vecka. In måndag förmiddag för att boka en tid. Inte heller denna gång akut. "Vill du komma idag?" frågade receptionisten. Jag var på väg till annat ställe så jag svarade att "det behövdes inte". Hon frågade då istället när jag ville komma och jag sa "onsdag eller torsdag", varpå hon föreslog onsdag kl 9. Det är möjligt att det är mig det är helt fel på, men hemma får jag för mig att om de erbjuder mig en tid gäller det att ta den, även om det inte passar, för om man tänker göra något annat så betyder det att man inte är så sjuk/skadad i alla fall.

The not-yet-desperate housewife, jag kanske skulle seriöst avnjuta en PG Tips då.... kanske inte har riktigt gett det en chans, ha ha. Jag HADE faktiskt inte fattat det där med de fina tetoppsbladen! Tack för upplysningen! Hoppas magsjukan nu är över i familjen och att ni får njuta av er ledighet! Kram.

Karin, kom inte till telefonen ikväll som tänkt. Extrabarn över gjorde kvällen lite annorlunda än jag trodde. Sorry!
Kusmi-te var jättepopulärt i Århus när vi bodde där. Just de tepåsarna gillar jag väldigt mycket :) ! Även solen har sina fläckar, ha ha. Har köpt dem i present flera gånger, för de är så FINA. Däremot måste jag säga att med tanke på det enormt mycket högre priset jämför med andra tepåsar av bättre kvalité, så tycker inte jag att jag känner så stor skillnad. Kanske är det inte smakskillnad man betalar för utan någon annan kvalitetsparameter :) .
Det är väl tacksamt att ni inte behövt gå till vårdcentralen så mycket, det är ju egentligen det bästa!

Britt, du har ju alltid löste till mig :) !!! Faktum är att jag nästan alltid har några tepåsar i handväskan, för ibland kommer man någonstans där de bara serverar kaffe och då är det bra med ett litet eget bidrag, för kokt vatten kan de för det mesta fixa :) . Så jag dricker även te med tepåse när det inte finns något annat
Underbart att ni också fått fint väder nu!! Äntligen har det blivit SOMMAR! Kram.

Astrid, mina föräldrar dricker också te till frukost, men sedan är det kaffe hela dagen tills de går och lägger sig. Kan man köpa PG Tips i Sverige? Kahls har SÅ många god teer! Visst har de flyttat till större lokal i Dalby medan vi varit utomlands, för de är inte kvar där de var när vi åkte...

Kim, kanske kan man dricka te OCH äta choklad när man skriver ;) ? Det funkade bra för mig ikväll här vid datorn, ha ha. Earl Grey står sig verkligen alltid! Jag gillade jasminteet när vi var i Kina, men tycker inte det är detsamma här hemma. Märkligt.
Tack för kopia på mail! Har inte hunnit svara dig, men blev så glad att se att du fått svar!

Godnatt allihop!
Ingrid

2 kommentarer:

Astrid sa...

Förstår att det blir en kamp, slänga, ta till vara och ta med sig. Det blir ju stora flyttlass ändå eller hur? Tidningar tycker jag också om att köpa utomlands och den typ du väljer är aktuella ett tag. Förra veckan upptäckte jag en ny tidning här, som jag inte sett förr. VAKRE HJEM o INTERIÖR. en norsk tidsktift som jag föll för.
Kram till er alla!
Astrid

Boktokig sa...

Jag kan se framför mig hur min man skulle sucka åt mig. För jag är livsfarlig när det gäller att köpa på mig saker! Speciellt när det är billigare. Våra väskor brukar vara rätt fullproppade efter utlandssemestrar!!!