onsdag 12 oktober 2011

Fantastiskt kamel-foto

Idag blir det fotokonst!

Någon visade bilden på facebook och jag vill verkligen visa den här. Bilden är inte ny, utan har några år på nacken, så ni har kanske sett den förut, men jag hade inte gjort det.

Det är fotografen George Steinmetz som har lyckats så väl med kameran.

Ok, titta på kamelerna i bilden nedan, fotograferade från ovan:Sanningen är att alla svarta kameler som vi ser är skuggor, de riktiga kamelerna är de vita "strecken" ni ser nedanför varje skugga!!

Är det inte alldeles fantastiskt???!!!

Jag blir sällan så här tagen av ett fotografi, men detta är verkligen något alldeles extra och jag kan nästan inte sluta titta på det :) .

Kim, du har verkligen rätt rörande framsidan på Julia, det är lite "tantsnusk" över den :) . Så är vi tillbaka till det här med att böckerna får så olika framsidor i olika länder. Jag var fascinerad då vår skolbibliotikarie visade med MASSOR av olika framsidor för Harry Potter, då hon köpt in dem på många olika språk. Även om jag känner till alla de olika Pippi Långstrump-varianterna, så blev jag ändå överraskad av hur många, väldigt olika, illustrationer som gjorts av Harry Potter. Här har du tre andra varianter av Julia:

Nog är det betydligt mindre "tantsnusk" över alla dessa?!

Britt, åh vad många intressanta böcker du har på gång just nu!! Jag återkommer när jag läst Julia... Såklart ska ni använda musmattan. Det är en jättebra present eftersom det är något som man verkligen kan använda, men som ändå är nytt och kul!
Nej, det är verkligen inte lätt att få ihop ett EU och större och större blir det hela tiden och de nya länderna är kanske ännu mer olika än t ex Tyskland och Italien! Vi får hela tiden titta efter minsta gemensamma nämnare och då finns såklart risken att det blir väldigt urvattnat...

Nu har vi fått nya gäster. Det är amerikanska Tara med fyra barn från Hamburg som kommit. KUL!!!

Godnatt, Ingrid

5 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Håller med dig, en helt fantastisk kamelbild! Väl värd att ses många gånger, även om det var första gången för min del.
Ja, de andra omslagen är betydligt mindre "tantsnusk"! Den högra hade jag säkert mycket väl kunnat tänka mig att läsa, medan jag aldrig hade tagit den bok med det omslag du visade igår. Det visar verkligen på hur viktigt omslaget är för att nå rätt målgrupp!
Kram Kim

Britt sa...

Hej Ingrid!
Ja , det betyder mycket hur framsidan ser ut.Bild nr 2 inger mycket större förtroende.Jag har många böcker på gång men kan du tänka dig att jag läser istället Margareta Strömstedts bok om Astrid Lindgren. Den är från 1987 men fanns på bilbioteket. Det gör jag därför att jag läste en artikel om att ta vara på maten. Det gjorde nämligen Astrid Lindgren i hela sitt liv trots att hon blev rik. Det berodde på att i sin barndom sparade hennes mor Hanna allt t.o.m slog hon ett extra slag med fingret på äggen, så att inte något av vitan skulle förspillas. Jag är helt försjunken i den boken. Mycket lättläst.
Intressant foto med kamelerna.
Kram Britt

Astrid sa...

Vilket fantastiskt foto! Ja, det är verkligen fascinerande att se på denna proffsiga bild, har inte sett förrut, så Tack skall du ha för att du visade den!
Kram Astrid

Catharina sa...

Jag hade skrivit en kommentar till detta inlägg, men det har tydligen försvunnit...

Jag tycker att denna bild är jättecool och jag har helt missat den på facebook! Kanske för att jag har jobbat så mycket denna veckan och inte hunnit vara vid datorn så mycket ;o)

Kram Catharina

Boktokig sa...

Men oj vilket härligt foto!!!