måndag 10 oktober 2011

Julie & Julia

Det är ett sammanträffande, men det är inte mer intressant än att det räcker med att säga det, och sedan fokusera på en bra film och en bra bok, som båda gjort att Julie and Julia plötsligt är två namn som kommit i fokus i hjärnan på mig.

Först filmen med just detta namn "Julie & Julia":Det är en av de 18 filmer jag köpte tidigt i våras för er som minns det tilltaget. Redan tidigt satte jag på den med min kompis Anna, men jag somnade halvägs in i filmen och såg aldrig slutet. Linnéa har sett den och tyckte den var jättebra, vilket överraskade mig lite. Förra helgen gav Rikard och jag oss på den igen och då somnade jag inte. Den är SUPERBRA!! Har Meryl Streep gjort en enda dålig film??

Meryl Streep spelar Julia Child, som under en utlandsperiod i Frankrike lär sig laga mat så att hon till slut gör succé och blir vida berömd för sin franska kokbok, hemma i USA. I nutid beundrar Julie Julia och när livet inte flyter på med den framgång Julie önskar, bestämmer hon sig för att starta en blogg och laga alla Julias 524 recept på 365 dagar.

Julia Child har funnits på riktigt och alla amerikaner är uppvuxna med henne och när jag frågar vännerna här, har de alla positiva minnen av henne då de sett henne på TV. Själv hade jag aldrig hört talas om henne, men det är en trevlig bekantskap och för oss som bloggar och kan göra  igenkänningar från det området OCKSÅ så är det bara en helt fantastisk film! Rekommenderas!

Över till NÄSTA Julie and Julia. Jag har precis börjat läsa boken "Julia" av Anne Fortier:Huvudpersonen heter Julie och ett arv gör att hon tvingas resa bakåt i historien och kan det verkligen vara så, att hon är släkt med förebilden till Julia i Shakespeares verk Romeo & Julia?

Jag är ännu bara i början av boken, men den drar dig med från första sidan och har jämförts med DaVinci-koden, vilket jag kan förstå. Ser fram emot att läsa den även om det är under tidspress, eftersom den är ny och vi inte kan ha den så länge från biblioteket. Tror redan nu att jag kan säga: Rekommenderas! Lovar att återkomma om jag ändrar mig :) .

Britt, har du läst Julia, jag har fått för mig det för jag vet att den varit med i bokhandelns bokcirkel och jag har ett svagt minne av att den kan ha varit hos er när vi var där i somras...? Ja allt är verkligen större i USA, men så äter de kanske en kaka istället för sju som vi, om man tittar historiskt alltså :) . Kul att du saknar mig när jag inte skriver, då känns det roligare att vara här!

Kim, jag är säker på att din väninna skulle HATA mina långa inlägg, ha ha ha. Jag förstår själv att de är för långa ibland, men det bara blir så (nåja, blir och blir, det ligger ju en del skrivande bakom :) ) och jag tar inte illa upp om ni som läser inte orkar med att läsa allt.
Imorgon kommer en amerikansk väninna från Hamburg och då ska vi försöka hitta en amerikansk matbutik i London. Det är bättre utbud här än där de bor. Däremot tror jag ingen av mina systrar är mycket för cookies... vi är nog mer godisgrisar än kakmonster :) .

Karin, mina barn har inte heller några problem med att njuta av de "annorlunda" frukostarna, inte R heller faktiskt, men jag saknar mitt grova bröd och vill ha ost till. Jag älskar faktiskt också bilden på oss allihop! Jag känner verkligen glädjen och värmen vi möttes av när vi var där. Det var Joan som såg till att det blev fotografering och jag kan se framför mig hur hon planerade det redan då hon handlade alla tröjor till oss och såg fram emot vårt besök. Härligt!

Tara, great I made you smile! I am not surprised!
24 hours!!! Can you imagine!! Still a chaos over here, but in a while it will be nice and ready for you to arrive. Anything you don't eat? I will only do basic stuff that I think the children will like too, but wonder about fish. Do they eat salmon? I know there are several American stores in London. I'll try to find them on internet today or by asking some friends. Haven't had time to do anything about the shoes yet. Sorry!
Have a nice trip and WELCOME!

Boktokig, kul att du gillade "spellingcity"-länken! Jamen visst undrar man ibland över vilka saker föräldrar väljer att uppröras och engagera sig i!

Idag är barnen lediga och det var de tors-fred också, så nu blir det läxor och förberedelser inför morgondagens gäster. Johan ska leka med danska Frederik.

Kram Ingrid

3 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Har sett filmen och tyckte mycket om den! Boken du berättar om är nog inget jag skulle plocka till mig pga omslaget som utstrålar "tantsnusk"... Ser fram emot att få höra ifall omslaget är helt missvisande!
Kram Kim

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag har inte läst Julia men jag ska läsa den. Har just varit och hämtat på biblioteket, Kajsa Ingemarsson "Någonstans inom oss" och,
Bengt Ohlsson "Rekviem för John Cummins".
Jag saknar fortfarande min "Bokcirkel" och nästa år ska jag vara med igen.Ska läsa slutet på Kristina Kappelins Berlusconi.
Vilket skådespel som B. erbjuder
hela världen. Otroligt att länder som Tyskland och Italien ,med sin mentalitet,har euro och ska sammarbeta. Lycka till EU!
Lennart fick en musmatta av A o A
med Sofia o Lina på. Den är så fin
att vi inte nänns använda den.
Kram från Britt

Boktokig sa...

Åh, vad roligt att du gillar boken!!!! Den är ju så bra!


Filmen måste jag ta och se! Blir ju jättesugen!