söndag 23 oktober 2011

Starbucks koppar

Erica i Boston hade sina muggar hängande på en stor praktisk ställning. Där hade hon samlat Starbucksmuggar som hon köpt när hon besökt olika platser. För att vara "reklammuggar" tyckte jag de var riktigt fina och jag bestämde mig för att sådana skulle jag också börja samla på. Vi behöver faktiskt lite nya roliga muggar som inte är udda och jag köper aldrig några souvenirer av något annat slag, så det var en bra idé.

Alltså köpte jag min första kopp i Boston och sedan passade jag på att köpa en på varje ställe vi var på efter det (missade Philadelphia, grämer mig). Naturligtvis saknar jag koppar från Chicago och Iowa, men jag vet i alla fall något jag kan önska mig när våra vänner kommer till oss på besök nästa gång.

Så här stor har min samling blivit hittills:


När Rikard fick sin espressomaskin kunde jag inte låta bli att köpa dessa söta till honom:


Nyfiken på hur många koppar det finns att samla, googlade jag runt. Till min irritation har inte Starbucks själva info om det på sin hemsida, vilket jag tycker är dåligt, men jag förstod snabbt att det här var en hel vetenskap. Kaffekedjan har gett ut många olika samlarserier och det finns en hemsida som bara ägnar sig åt att köpa och sälja Starbuckskoppar! Har inte lyckats ta reda på säkert hur många det finns av den här serien men vet i alla fall nu att den heter Starbucks 08 Icon Series och 08 står för att de började sälja dem 2008.

Denna bild från en annan samlare visar att jag har en lång väg att gå....

Bild från: http://www.mymetrophoto.com/archives/3806
Samlaren säger att han har 69 muggar och att i augusti i år fanns det 268 olika varianter i serien!!

Gillar däremot verkligen hans enkla hyllor och därmed sätt att exponera sina muggar. Fint! (OM man nu fick spika upp hyllor på sina väggar vill säga :) .) Tror jag är nöjd när jag kommer till typ 24. De är ganska stora! Och jag är inte någon seriös samlare av saker.

Tror jag går och gör en kopp te nu!

Ingrid

5 kommentarer:

Karin sa...

Ah, kände inte till dessa. Roliga! Gillar också hyllorna! Jag samlar på muminmuggarna men det börjar nästan bli som en belastning - jag låter inte vem som helst dricka ur dem, särskilt inte julmuggarna i begränsad upplaga, och förra söndagen när min svåger var här och fick en kopp kaffe höll jag på att smälla av när han gnuggade sönder sockerbiten (med nyinköpt iitalasked) mot botten av en muminmugg med stor frenesi.

Kim M. Kimselius sa...

Wow! De muggarna var verkligen häftiga. Tyckte om hyllorna, enkelt och dekorativt!
Kram Kim

Saltistjejen sa...

Vad kul! Jag vet fler som gör som du och köper en sådan mugg i den stad de besöker. Som ett minne. :-) Har dock inte sett espressomuggarna förr så det var kul att se!!!! Du saknar New York? Kanske dags för en tur hit senare??? ;-)
Kram!!

Catharina sa...

Tyvärr kan vi inte fullborda din begäran.
Följande fel påträffades:
Input error: Memcache value is null for FormRestoration

Detta meddelande fick jag när jag skrivit min kommentar och klickade på skicka... jaja jag försöker igen...

Jag samlar på Hard Rock Café glas. Vi började med det när vi bilade i USA från kust till kust... kom på när vi skulle flyga att det inte var så lätt att transportera 10 glas, så en speciell väska inhandlades och togs med som handbagage. Vi har glas från 30 olika orter. Mest besviken blev jag när vi kom till Peking och den typ av glas vi samlar på var slut och likaså ölglasen... shotglasen är väldigt futtiga jämfört med dom andra som jag inte kommer på vad dom heter...

Nu måste jag sätta fart och inte sitta här och hänga... Vår lillaloppa fyller 8 år idag och ikväll blir det kalas för släkten så jag måste plocka undan, fixa mat, möblera om...

Trevlig helg! Kram Catharina

Catharina sa...

Glömde ju att berätta hur jag förvarar mina glas... det är inte på något fin hylla som muggarna på bilden! Mina glas används aldrig och eftersom jag inte gillar att damma och diska dom hela tiden så står dom i ett skåp med glasdörrar...
Hejdå, nu MÅSTE jag verkligen skynda mig!