tisdag 21 juni 2011

ISST's med Grekiska tjejer samt rockkonsert

Vår skola har tre idrottsblock under året som Middle Schools och High Schools elever kan vara med i efter skoltid. I varje idrottsblock finns vanligtvis tre idrotter att välja mellan. Våra tjejer har varit med i alla block och valt följande idrotter (inte någon gång har de valt samma sport :) ).

Malin
Höst: Volleyboll
Vinter: Basket
Vår: Softball

Linnéa
Höst: Fotboll
Vinter: Simning
Vår: Tennis

Under hela perioden har de matcher mot lag på andra internationella skolor. I slutet på perioden har de en heldagsturnering då alla lagen träffas samtidigt.

Utöver dessa matcher finns det för High School en tävling som heter ISST's (International Schools Sports Tournament), som är en organisation mellan 22 internationella skolor främst i Europa.

http://www.isstsports.org/

I slutet på varje idrottsblock reser idrottarna till en plats där alla skolor möts under flera dagar och tävlar mot varandra. Det här sista blocket var vår skola värd för tennismatcherna och eftersom alla gästande elever ska bo hos familjer på skolan, ställde vi upp med husrum för två tjejer från Grekland. Linnéa har tidigare varit iväg och bott inneboende i Paris.

Alla tennisspelare från olika länder kom onsdagen den 25 maj och skulle stanna till lördagen den 28:e. Vi var några föräldrar som pratade ihop oss lite om lämplig mat, om vi skulle träffas tillsammans samt om vi skulle visa dem något av England. Flera kontaktade mig och frågade om vi skulle träffas med våra gästande tennisspelare och jag var positiv, men i slutänden blev det inget, av olika orsaker.

Den här tennistävlingen har varit föremål för många diskussioner i vår familj i vår. Linnéa har varit med i tennisteamet, men p g a sin knäskada (som är mycket bättre nu), så har hon inte kunnat spela så mycket. Samma helg som ISST's, skulle L vara i Paris med konfirmationsgruppen och då de varit alldeles för få erfarna tennistjejer i laget blev tennistränaren på skolan väldigt besviken på L för att hon inte kunde vara med på ISST's. Hade det varit en lagsport kunde L varit med to-fre och hoppat över lör, men i tennis spelar man för sig själv eller i par och går vidare hela tiden, så kan man inte vara med alla dagar kan man inte vara med alls. Linnéa förstod inte varför hon inte kunde ta tåget själv till Paris och träffa konfirmanderna senare... Jag ansåg att eftersom hon då ISST's deltagande bestämdes, inte kunde gå ordentligt, var det inte värt att försöka leta efter någon lösning på detta (bland ALLA TUSENTALS andra saker man gör samtidigt) eftersom vi inte ens visste om hon skulle KUNNA spela tennis vid den här tiden och att då ändra en resa som varit planerad så länge, kändes bara för mycket. Några månder senare när tävlingen var här, så hade L kommit över detta och dagarna blev SÅ lyckade och bra för henne i ALLA avseenden...

Kl 16.30 skulle vi hämta våra inneboende på skolan, det visade sig att olika länders elever skulle hämtas olika tider, så Toni hade skrämt upp mig tidigare på dagen genom att säga att det var kl 14, men det var bara hennes gäster. Toni och jag hade tänkte åka till Windsor med gästerna eftersom London tyvärr var lite långt bort så dags på dagen. Malin var med mig och hämtade. Våra tjejer var riktigt trevliga och vi gillade dem direkt. De gick i 11:an, så de hade redan varit med ett par år tidigare på ISST's vilket innebar att de kände igen en del från andra länder. Kul! Den ena tjejens föräldrar var båda från Grekland, medan den andra hade en grekisk pappa och en amerikansk mamma. Båda hade gått större delen av sin uppväxt på den internationella skola de kom från.

Jag frågade när de hade anlänt och fick till svar "Kl 10". Jaha, svarade jag och frågade vad de hade gjort hela dagen. "Varit i Windsor." RIDÅ! Tänk om vi kunde fått hämta dem tidigare på dagen, då hade vi haft gott om tid att åka med dem till London. Det var vad det holländska teamet hade gjort med hela sin grupp. Nåväl, våra tjejer hade stigit upp fyra på morgonen och klockan var två timmar mer för dem, så de var mer än nöjda med att bara komma hem, äta lasagne, prata och sedan få ta det lugnt. Linnéa var inte hemma, så jag sa till Malin att hon kunde fråga om de ville se en film. Johan ville gärna välja film. Jag sa att han kunde få vara med och titta, men INTE välja. Det slutade med att de alla fyra satt och såg på The Parent Trap. Det säger allt om hur söta tjejerna var, som valde denna film :) .

Linnéa då, var var hon? MUSIK är superviktigt för henne nuförtiden, känner precis igen det själv från när jag var i den åldern. Hon har pratat SÅ många gånger om att hon vill gå på konsert, men det har inte riktigt passat någon gång. NU denna onsdag, så var det plötsligt en konsert som en annan tjej i 9:an köpt biljetter till och de hade fått två över. L fick erbjudande att följa med och var ELD och LÅGOR. Mamman, som är ordförande i PTSA och den som bjöd hem oss första dagen vi var i England och ännu bodde på hotell, skulle köra dem dit och tillbaka. Fast att L BORDE varit hemma och umgåtts med gästerna (det var vad Toni krävde att Amanda gjorde), så sa vi ja.

Här är L's sammanfattning av kvällen:

Det var helt fantaskiskt!! :D :D :D Min kompis mamma tog oss för att kolla på ett JÄTTEbra band som heter 3OH!3, det var en rätt så liten lokal men ett superläge och allt var perfekt. Jag var så tacksam att mamma och pappa lät mig gå! En av de bästa kvällarna i mitt liv (: musiken var bäst och vi fick se dom på jättenära håll och sen var jag med några superbra kompisar som jag älskar! Jag kan inte riktigt förklara hur kul det var xP men det var såååå superbra så det finns inte xD haha xx

You're welcome, Linnéa :) . Ni sov så gott i bilen när ni kom hem sent, men det syntes på er att ni hade haft kul!

Sedan blev det några bråda dagar. Först på morgonen skulle Rikard och barnen till skolan, sedan skulle tennistjejerna ha frukost och matlådor, för att sedan skjutsas till skolan. På dagarna var alla tennismatcherna i Watford där det fanns MASSOR av inomhusbanor. Det var tur, för TYVÄRR visade sig inte vädret från sin bästa sida. Det regnade SÅ mycket dessa dagar. Även om Linnéa inte kunde vara med och spela tyckte jag vi kunde åka dit och titta, för att visa vårt intresse och för att det var kul. Alltså åkte jag med Linnéa och Malin till Watford efter skolan på torsdagen. Det var en bit att köra, men gick bra. Linnéa "hängde" med sina tenniskompisar medan Malin och jag tittade runt på spelarna och väntade. Våra gäster spelade dubbel och hade förlorat båda sina matcher.

De grekiska ville verkligen, verkligen se London. De hade aldrig varit i England förut. De andra familjerna tyckte inte det var lönt att åka in för några timmar på kvällen, men vi bestämde oss för att göra ett försök. Torsdag kväll var enda kvällen Linnéa hade med tjejerna. Jag skulle på årsmöte med LC, så vi bestämde att Rikard och Linnéa skulle ge sig iväg med tjejerna. Vi hade förberett mat, så att de bara skulle komma hem snabbt och äta och sedan ge sig iväg. Vi åkte direkt till skolan efter att vi varit och tittat på tennisen för att hämta hem tjejerna då de kom med bussen en liten stund senare. Det var mycket trafik, så vi var lite sena, alltså vågade jag inte köra hem med L först så att hon kunde packa till Paris samt plugga till ett matteprov. Istället samlades vi tillsammans med alla andra föräldrar som hade barn hos sig. Och vi väntade och väntade och VÄNTADE. Vilken öken, 1,5 timme för sent kom de och då var det VERKLIGEN försent att åka till London. Klockan var 20 när vi kom hem, jag RUSADE och bytte kläder för att åka på årsmöte med LC-klubben och sedan fick de roa sig hemma bäst de kunde.

Nästa dag samma procedur, förutom att Malin dessutom skulle genomföra en välgörenhetsaktivitet på skolan och L skulle ha packat till sin konfirmationsresa. Rikard hämtade Linnéa direkt efter skolan och åkte med henne till London och tåget mot Paris. Sedan kom han hem och vi fick fatt i våra grekiska tjejer och så åkte Rikard in till London igen med dem. De åt därinne och hann både med att träffa några av deras kompisar ett par gånger samt se massor av typiska Londonvyer. Tjejerna var SÅ nöjda och glada då de kom hem! Det var lite sent med tanke på att även lördagen var en tidig idrottsdag, men vad gör det när man har kul. De grekiska killarna var tydligen väldigt duktiga och det var TVÅ grekiska killar i singelfinalen, men den enes skor hade gått sönder på fredagen, så våra tjejer köpte nya till honom då de var i London. När jag körde tjejerna till skolan på lördagen för sista avlämningen fick jag veta att killen som inte behövde nya skor var en av våra tjejers kille och hon var så glad över att han var i final.

Det var en allt igenom positiv upplevelse att ha tjejerna boende hos oss. Nästa år går tennistävlingarna i Aten och de sa att Linnéa skullle säga till att hon vill bo hos en av dem. Gulligt! Vi minns dem när vi använder den goda grekiska olivoljan eller honungen som vi fick av dem. Retsinan står däremot på vänt...

Ingrid

Inga kommentarer: