tisdag 14 juni 2011

Malins skolresa med 6:orna

Hej, det är Malin här.

Nu tänker jag berätta för er om min resa till Liverpool och Lake District.

Vi gick upp en tidig morgon för att hinna vara vid skolan klockan 6.30 då vi skulle samlas och ha tid på oss och vänta in dom barnen som var försenade. Vår dubbeldeckade buss som vi hade med oss hela resan åkte klockan 7. Till slut när alla hade kommit så körde vi iväg. På bussen var det många som försökte sova men ingen somnade.

Jag lämnar mamma...
Vi satt en timme i bussen för att komma till vårt första stopp som var Warwick Castle. Alla var trötta efter bussen och detta var därför väldigt kul. Warwick Castle var superfint. Först blev vi uppdelade i tre grupper. Dom olika grupperna gjorde olika saker. Min grupp gick först och tittade på en utställning med vaxdockor, lite grand som madame Tussaud. Efter det gick min grupp upp i tornen och det var jättekul. Det var många trappor, upp och ner, men alla klarade att komma upp efter en lång stund.


Efter det så var vår tid ute och vi skulle mötta dom andra grupperna utanför The Castle Dungeon!!! Jag ville gå in i den men vågade inte! Jag och en lärare stannade ute och väntade på att dom andra skulle komma ut ifrån The dungeon, som skulle ta 30 minuter. Efter 6 minuter kom två av mina kompisar ut och sa att det var jätteläskigt. Vi köpte en glass och väntade på resten.  Efter ytterligare 6 minuter så kom några andra ut som också var superrädda....


Efter att vi var klara vid Warick Castle satte vi oss i bussen, redo för en två timmars resa till Hotellet. På bussen hade alla en sångtävling och det var jättekul, alla i bussen sjöng samtidigt. Efter en timme i bussen stannade vi för en kisspaus och lite shopping av mat. Sen satte vi oss i bussen och körde vidare till hotellet.
I mitt rum hade vi 7 personer. Hotellet var fint och fräscht!


Dagen efter blev vi uppdelade i två grupper på 30 personer vardera. Min grupp gick till ett Slavmuseum först och det var superkul. Hon som var vår guide där visade oss massor av saker som slavar hade! Här är några.

Jag i kläder som de fina slavägarna hade.
Det här hade slavarna runt halsen med en kedja.
Det här hade slavarna runt fötterna!
De här brännmärkte de slavar med. HEMSKT!

En sak på slavmuseumet.

Sen gick vi och shoppade. Jag och mina kompisar tittade runt och köpte bara en milkshake. Sen åkte vi tillbaka till hotellet och kopplade av lite i hotellets trädgård. Efter det åkte vi och spelade Bowling. Det var superkul även om jag inte vann...

En av mina klasskompisar.
Nästa dag så åkte vi buss länge igen med olika frågesporter. Sen kom vi fram till vårt andra hotell. Det var lite finare än det gamla men det hade ingen toa i rummen! Alla i hela hotellet fick dela samma toa och dusch.
Nu var vi i Lake District.

Den här dagen åkte vi till Hadrian's Wall där det blåste så mycket att vi gick efter ett tag. Vi hörde knappt vad guiden sa!
Hadrian's Wall var romarnas gräns mot Scottland.

Senare på dagen åkte vi till William Wordsworths hem. Det var kul att se eftersom vi hade lärt oss om hans dikter i skolan. Det var ett litet men fint hus med en bra utsikt över sjöar.

Nästa dag var det dags för en fotvandring :) . Det var väldigt kul och vi fick se mycket fint i den varma solen som gjorde oss trötta. När vi kom till ett ställe där vi åt lunch så målade vi av olika saker och det var väldigt kul. Jag ritade av en sten vid vattnet.  


Sen åkte vi hem till hotellet och la oss.

Nästa dag blev en tidig morgon då vi vaknade vid 5, åt frukost vid 6 och kom iväg med bussen klockan 7. Vi hade en till utflykt den dagen och det var till ett Science museum. Det var stort och fint och vi fick se en 3D film om planeter :D

Sen åkte vi hem till London efter en lång vecka. Våra föräldrar stod och väntade på oss när vi kom till skolan vid 5.

Kul vecka och en kul helg och se fram emot för Sarah hade ju kommit från USA!

<3 <3 <3 <3 <3
Malin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Malin! Det var en spännande och rolig resa du hade.Jag vet , därför att jag åker också med buss på konstresor men jag delar bara rum med en till person. Du delade rum med 7 personer. Sov ni något den natten? Vad var det för hemskheter ni såg, när de flesta kom ut så snabbt? Det är verkligen mycket ni får se och uppleva, Malin. Mamma berättade att du slog dig och kom på sjukhus. Tur att det inte blev värre. Hur är det annars med dig, Malin? Ha det nu så bra tills vi snart träffas igen.
Kramar från Farmor

Anonym sa...

Åh, vad mycket du får uppleva!! Var ni inte trötta när ni kom hem? Kunde ni sova så många i samma rum? Jag undrar, hur många vuxna ni hade med er, för ni var ju runt sextio elever i alla fall. Det var ju mycket bättre att äta glass än att bli skrämd från vettet! Kram! Märtha