fredag 3 juni 2011

Johan och jag på efterskolanaktivitet

Det tog nästan ett år, men nu är det ändå så att jag valt att engagera mig lite mer. Nästa år kommer jag att sitta med i skolans föräldrarstyrelse, PTSA (Parent, Teacher, Student, Association, tror jag att det betyder). Tillsammans med en australiensisk mamma är jag ansvarig för den Multikulturella gruppen. Det ska bli jättekul eftersom jag pratat om att jag saknar den internationella mixen som vi var så bra på i DK, det tror jag detta uppdrag kommer att ge mycket mer av.

Kanske minns ni att vi för ett tag sedan var iväg på en aktivitet efter skolan med japanskt tema, det arrangerades genom den multikulturella gruppen. För två veckor sedan var det dags för en sådan måndag efter skolan igen (vi kan bara gå på vissa av dem eftersom barnen har svenska varannan vecka). Temat skulle vara Bollywood och det lät hur kul som helst, så jag bestämde att Johan och jag skulle gå dit. Det var vid den tiden jag tackat ja till mitt uppdrag för kommande år, så det kändes dessutom bra att skaffa så mycket förhandskunskaper om jobbet som möjligt.

I sista stund fick Bollywood-temat avblåsas då hon som skulle hålla i det jobbar med film och blev tvungen att åka till Tyskland för auditions. Istället tog våra föregångare, som ansvariga för dessa poster, kommandot. Det blev en liten grupp killar som träffades, men ack så roligt de hade.

Första aktiviteten var dragkamp, vilket ni kan se nedan inte gick så bra :) .


Andra försöket lyckades bättre. Sedan gjorde de en rolig tävling där de knutit fast godis på ett snöre och så skulle de springa fram två och två och försöka bita loss något godis (som de såklart sedan fick) och springa tillbaka till en punkt. Johan och hans medtävlande ville förstås ha EXAKT samma godisbit, de var nämligen olika stora... Efter några ytterligare utomhuslekar, gick vi in och indiska Priya satte fram stekt ris och massa snacks. Johan åt ALLT med god aptit. Kul!

Sedan fick barnen var sin t-shirt som de fick dekorera. Det var rätt stor, så jag vet inte riktigt när J ska använda den, men han tyckte det var väldigt kul att göra den. Alla fick presentera sina alster när de var klara.


Det här är en av de aktiviteter som gjorts i år som vi ska utvärdera, för att se om vi ska fortsätta med den eller ej. Mycket står och faller med om barnen kan få plats på late busarna eller ej. Det får de ej i år, vilket direkt gör att ett antal av eleverna är ute ur matchen.

Kim, har just tittat in till din blogg. TACK! Lovar att föra vidare utmärkelsen så fort vårt svenska besök är iväg :) . Ok, du har en bra plan för ett besök i England! Jag bokar genast in ett teparty :) !

Karin, bra tips med engelska Mors Dag, blir spännande att se om de själva kommer på den smarta idén (eller läser här ;) ). Här är också rejält sommarvarmt och jättefint. Vi NJUTER! Jag är inte alls ikapp här, ha ha. Försöker dock att inte komma mer efter i alla fall.... Finns fortfarande några saker som hänt sista veckorna som jag vill berätta om.

Anna F, så kul att Lina också gillade Mini Cooper bilarna :) . Hur är det med henne nu? Hoppas hon är bättre! Fönsterputsare är TOPPEN! SÅ väl värt pengarna. Det är verkligen något som proffs kan göra så mycket mer effektivt än man själv. Det syns verkligen på fönstren när de är smutsiga så här års, våra behöver sig också en omgång. Jag väntar på att någon ska ringa på dörren och erbjuda sina tjänster.... ha ha.
Vad underbart med en så LÅNG ledighet i sommar! Gissar att du har sparade dagar att ta ut, det är ju så bra! Då hinner vi träffas en del när vi är hemma!

Märtha, men då heter det nog femtontusen biljoner! Eller hur?! TACK för hjälpen! Lustigt att du skrev om fönsterputsning samtidigt som svägerskan Anna :) . Jag hittade en klänning igår!!! SÅ SKÖNT!! (Hittade faktiskt TVÅ, men den andra är mer en sommarklänning och inte till konfirmationen.)

Britt, ja ja ja, BYT till en Mini Cooper. De är så coola! Karin skrev just på sin blogg häromdagen att hennes barn har nog världens coolaste farmor. Hon är italienska och har en liten sportbil. De kallar henne Nonna och i helgen kom hon hem till dem med solglasögon och sportbil, för att hämta två tonårsbarnbarn och åka till Nova Lund för shopping. De var inte svårövertalade, om jag säger så :) . Barnen är superblonda, så det är svårt att se något italiensk påbrå över huvud taget... Så kör på en Cooper, så kan du ta över titeln världens coolaste farmor ;) . Just nu är du "bara" världens BÄSTA farmor!!
Jätteroligt med Nesser artikeln!! Den vill jag gärna läsa!! Ska visa barnen vad hans lärare sa om "tecknen". Jättekul!

Bra dag och trevlig helg allihop! Min australiensiska "kollega" Kate och jag ska ha möte med Head of School om en halvtimme. Spännande!

Kram Ingrid

3 kommentarer:

Astrid sa...

Jag försöker igen att kommentera din blogg och tar de andra på sammagång eftersom jag misslyckats tidigare.
Förstår att det var kul att kolla på alla de trevliga bilarna, tycker själv det är roligt att se hur tillverkningen går till.
Du var verklign fin i din hatt, en riktig dam!
Du är rätt kvinna för att sitta i skolstyrelsen och den internationella samverkan är vad jag förstår viktig.
Kram

Kim M. Kimselius sa...

Tycker det låter som ett perfekt uppdrag för dig! Ska bli spännande att se vad du hittar på.
Ja, téparty måste vi gå på när jag kommer!
Kram Kim

Anonym sa...

Hej Ingrid!
Nu har det blivit en förändring igen på din blogg. Vet inte om det här kommer att lyckas. Ser att jag fått en bild för mig själv.
Det blir säkert trevligt för dig att vara med och påverka i skolan.
Tror inte att jag är med och tävlar om världens coolaste farmor.
Men jag ska titta på en Cooper.
Roligt för Johan med lite kompisar och lekar.Kramar från Britt