lördag 10 december 2011

"Arbete för resten av ert liv" & "Medelålders"

När vi fick Johan (yngsta barnet) sa min pappa:

"Nu har ni skaffat er arbete för resten av ert liv."

Han visste vad han pratade om (även om jag tycker vi var världens snällaste som barn... ;) ).

Känner just nu att 24/7 gör jag saker som har anknytning till något av barnen. Det är ett understatement att säga att "de håller mig sysselsatt", för de gör betydligt mer än så! UNDRAR vad jag skulle gjort om jag inte haft dem.... usch vad mycket roligt jag skulle missat då!!!

Rikards mamma Britt är en mästare på att komma ihåg sådana här roliga, bra uttalanden. Denna ovan gillar hon verkligen och kan skrattande påminna oss om med jämna mellanrum. Jag är så glad att hon lagt dem på minnet, annars skulle de fallit i glömska. Britt har ett antal till som hon påminner oss om med jämna mellanrum, t ex att min pappa (det är väldigt vad han snackar...!) sagt att vi är medelålders (och det är RÄTT länge sedan han fällde det uttalandet). Får väl hålla med honom, det är bara att acceptera faktum.

Tror det här jag skriver nedan verkligen skriver i STEN att jag är medelålders...

Alla efterlyser önskelistor till jul i dessa tider och efter att ha pushat på barnen kan jag nästan inte komma på något jag önskar mig till mig själv. För någon vecka sedan insåg jag dock att vi börjar på brist på plastsmörknivar som man kan köra i maskin, enkla billiga från IKEA, men betydligt tåligare än sådana där väldoftande i eneträ.

Nåväl, alltså skrev jag för en kort tid sedan på facebook ungefär så här:

"Inser hur små krav jag har när det enda jag kunde komma på att sätta upp på önskelistan till jul var plastsmörknivar från IKEA som går att köra i diskmaskinen..."

Till svar fick jag från en av mina gamla LC-vänner:

"Det är ett av de högsta vuxenpoäng som uppnåtts, någonsin. Slår "snälla barn" med hästlängder."

Tror det kan likställas med att mer medelålders kan man inte heller bli, ha ha!

TACK för alla intressanta kommentarer om gymnasieskolan!

Tor, tack snälla snälla du för att du talade om att jag är helt UNIK i klantklassen som lyckades få två punkteringar samtidigt, MEN har du funderat på hur man kör upp på en refug med bara ETT hjul?? Jag körde liksom rakt fram. :) . ANNARS var det väldigt kul med kommentar, det blir jag jätteglad för, ha ha. TACK för hälsning via Molly. Det är underbart att ha henne här!
Ska genast berätta för barnen att 4 Volvo INTE är mycket, VISSA har haft 21 :) . Bra förtydligande med Rollsen! Eftersom jag aldrig har suttit i en Rolls, så har jag dålig koll, gick bara på det en viss fru skrev om att den drar väldigt mycket bensin... Varför har den ingen skatt..? Är det efter en viss ålder?
Jag tror faktiskt att det är riktigt kul att läsa här ibland, men jag vet också att jag är långrandig som ett ösregn vissa dagar. De som står ut med det är värda många guldstjärnor!

Anonym, hej du okända, kul att gissa vem det är..., håller med om att det viktigaste är att gymnasieutbildningen ger högskolebehörighet och det gör de sex jag tittat på, men jag undrar om det inte fortfarande är så att vissa universitetsutbildningar kräver vissa gymnasieprogram? Bra att du nämner det här med att de inte vet vad de vill, för L tror att alla utom hon vet vad de vill jobba med när de blir stora och jag hävdar att det vet de inte alls samt att 75% av de som vet inte kommer att jobba med det de vill :) .

Anna M, TACK för all hjälp och input rörande gymnasium! Har inte fått svar från syster än, men det kommer säkert. Tar särskilt till mig det du skriver om stora skolor! Tolkar det som om hon kan välja mer än tre linjer och hoppas att hon kommer in på någon. Undrar verkligen hur svårt det är att komma in där man vill??!!

Britt, jag håller helt med om att L själv måste välja, men något inflytande måste vi ha. Hennes förstahandsval är en internatskola utanför Malmö/Lund-regionen och jag vet inte om vi vill stötta det...
Molly är här nu. Malin och vi är jätteglada! Hon drabbades av stormen på så sätt att de inte visste om bron skulle stänga igår morse, alltså åkte de över till DK och övernattade där. Här är det nu vindstilla och fint igen. Solen skiner idag på en frostig bil. Igår var det dock sol och 8 grader.
Det skulle vara SUPERKUL att komma på kusinernas luciatåg nästa år. HOPPAS att vi kan få till det!
Bra att ni mumsar på chokladen :) .

Kim, ja det här med gymnasieval är svårt och viktigt. Inte BARA för själva utbildningens skull tänker jag utan också för att man socialt ska trivas och många gångar träffar några av sina livslånga vänner. Min bästa väns syster är rektor på en gymnasieskola i Lund, så jag ska försöka få kontakt med henne.
Jag känner mig väldigt hjälplös när jag får punktering, fast att jag faktiskt har bytt däck själv och vet att jag borde klara av det! Men det är låsbultar på hjulen och så ska man skruva hårt och tungt och skitigt är det :) .  I Danmark löste jag det med en sådan där spray man sprutar in i däcket och det var en HELT FANTASTISK uppfinning! Lagade däcket så jag klarade mig två dagar till R kom och räddade mig :) .
Jag har också ratat golfen länge just p g a den tid den kräver. Tänkte att OM jag ska lära mig så är det nu när jag inte jobbar, annars kommer det ALDRIG hända. Vet inte om det blir något för oss, men tycker det är värt ett försök, för de fina sidorna med sporten. Jättekul "sport" att göra med gamla/unga, skickliga/mindre skickliga, samt mycket natur på köpet. Också en fantastisk sport att kunna göra långt upp i åldrarna. Du kommer ju ut med dina hundar hela tiden, men jag ger mig inte ut på en vanlig promenad bara sådär. Gillar det sociala med golfen också :) .
Vilken underbar idé att trycka blogginläggen i en bok!! Kanske ska fundera på det när vi flyttar hem och välja ut en hög av de mest intressanta och ge barnen. Tack för tipset!

Astrid, utbudet på gymnasiet blir verkligen bara större och större. Jag har också hört från flera håll att Lunds skolor är bra, så kanske ska vi helt släppa Malmö och fokusera där. Det begränsar verkligen utbudet en hel del till en mer överskådlig valfrihet. Jag tror att det där med att låta barnen själva välja verkar komma som ett viktigt råd från allt fler håll. Tar till mig det. Gissar att många föräldrar försökt styra in sina barn i en riktning och så blir det inte bra i slutänden.

Maria, tack för att du ringde igår! Tänker på er!! KRAMAR.

Fullt liv i huset! Det är lördag och jag måste rycka ut hör jag.

Kram och trevlig helg till er alla!
Ingrid

5 kommentarer:

Tom sa...

Malmö? Nä nu... men jag ser att det börjar dra åt Lund hållet och känner mig lite lugnare i alla fall.
Skolor, enligt Skolverkets hemsida gällande kommuner som har statistik på andel elever som uppnått målen i grundskolan, hittar vi Lund på 14:e plats och Malmö 6:e från slutet, av 290. Sett ur gymnasie så har Lund i i betygsnitt 14,8 och Malmö 14.0, det var svårare med gymnasie jämförelsen samt per skola, hittade inte helt rätt tabell så man kunde se per skola osv.

Utbudet på hus har ökat i området så jag förstår inte helt, bara att välja ett.

Bara ni har en Volvo så blir allt ok!
Tom

Maria sa...

Vad glad jag blev att läsa att ni är på väg hem! Fattar bara inte varför du skriver Malmö - Lund och inte Nyköping?

Sittandes i soffan med Nobelpristagarna i rutan så hoppas jag naturligvis att Linnea vill välja ett program som ger högskolebehörighet - vi behöver fler kvinnliga nobelpristagare och inte minst i naturvetenskap! (Men med en så fantastisk litterär mamma kanske samhäll inte är helt fel....). Fastän jag har massor av år framför mig så har jag redan börjat fundera på gymnasiet - vi vill ju allt det bästa för våra barn och att deras val ska ge alla möjligheter. Samtidigt stimulerar vi dem dagligen att göra det de verkligen vill och tänk om detta inte alls går ihop? Att hota med pizzagubben i Beaconsfield kanske inte funkar...
Stor kram
Maria

Anonym sa...

Kan det ha varit jag, som glömde underteckna? Du vet, det har varit lite mycket på senare tid, men det är bra det kan vara. Hoppas vi är morföräldrar igen, nästa helg. Märtha

Britt sa...

Hej.
Underligt, just idag har jag gått och tänkt på ; Nu har ni skaffat er arbete för resten av ert liv.
Hade tänkt att säga det till någon
jag känner . Den är så bra. Fortfarande gäller den.
Hller med dig det där om internatskola.
Ljuvligt att titta på så härliga sommarbilder i december.
Kram Britt

Kim M. Kimselius sa...

Har också en sådan där snabbpunkalösning i min bil. Men däckfirmorna blir galna när man sprutat in det i däcket, sägs det...
Men det känns skönt att ha tillgång till en sådan där nätt, behändig sprayflaska!
Jo, jag för mycket motion tack vare mina hundar! Ibland delar jag upp dem på promenaden för att jag ska få gå flera gånger...
Kram Kim