söndag 4 december 2011

Simon och ekarna

Jag tror inte det finns någon bok av Marianne Fredriksson som jag läst som jag INTE tyckt om. "Anna, Hanna och Johanna" tyckte jag var HELT fantastisk när jag läste den för många år sedan. Likaså Simon och ekarna. NU såg jag att den har filmatiserats och går upp på svenska biografer den 9 december.

GISSA om jag ska gå på bio på jullovet!!Fler som ska gå och se den??

Catharina, låter bra! Grejen är den att jag inte ens tycker att Volvo är en tråkig bil. Jag menar inte att det är den enda bil jag kan tänka mig eller att det inte finns andra jag skulle gilla, men faktum är att varje gång jag kör vår bil trivs jag bra med den. Får se vilken färg ni väljer fjärde gången då :) ?

Monika Hääg, TACK för bilsupport :) ! Eller hur. I grunden ska ju en bil bara fungera men onekligen är det också väldigt personligt vilket val man gör när man väljer, både märke, färg, utrustning mm. Säkerheten ÄR viktig tycker jag, samt att den funkar när det gäller, t ex under iskalla vinterdagar! Det har våra Volvobilar gjort och det påverkade vårt val. Samt att den rymmer SÅ mycket i kombin jämfört med nästan alla andra bilar. Kul att höra ifrån dig! Jag har varit så dålig både på att blogga och hinna med all läsa hos andra i höst. Hoppas och tror att det blir bättre framöver! Hoppas allt är bra med dig?! Jag har lånat hem din första bok till barnen!

The not-yet-desperate housewife, nej vi kunde inte välja VILKEN bil vi ville, DET hade varit för bra :) . Det finns ett antal märken och modeller man kan välja från. Undrar vad jag skulle valt om jag kunde valt HELT fritt... Här i England har jag blivit förälskad i alla snygga Jaguar-bilar. Som en liten extrabil skulle jag gärna haft en MINI Cooper. Jag är också svag för BMW... men det beror ju HELT och hållet på vad man ska ha bilen till. Vi var nära att välja en VW Sharan, för den är så bra när man har gäster eller om barnen vill ta med några kompisar hem, men den är rätt stor när man är själv och bara ska åka och handla vilket är ett rätt vanligt användningsområde för en bil.
Räknar absolut med att bilen ska hitta till Guildford, helst så snart som möjligt :) !

Anna F, hej partypinglan!! Hoppas du fått tillbaka känseln i tån nu?! Jag har aldrig hört att den heter pektån :) ! Fast jag förstod ju direkt vad du menade. Vilken superbra present! Snäll Malin som köade :) ! Skönt att det gick bra för barnen hos föräldrarna som Britt skrev! Lovar att återkomma om önskelistefrågan...

Britt, såklart barnen hade det bra hos er över natten!! Kul att ni alla njuter av chokladkalendern! SÅ tråkigt med dålig restaurang, men vad BRA att du sa till!!!! Jag är dålig på det, men man ska göra det. Bra att de slog av på priset!!
Vi är väldigt nöjda med bilen, men det är en del nya saker på den som jag inte vant mig vid än :) . Snart ska vi ta den med så den får träffa släkten!
Har sätt mail om önskelistor och lovar att återkomma!

Vart tog helgen vägen? Inga gäster, men den försvann fort i alla fall....

Ingrid

5 kommentarer:

Boktokig sa...

Ja, den måste du gå och se!!! Du kommer att tycka om den!

Karin sa...

Jag tyckte att bilen var fin... men jag tycker också att Volvo är lite trist (vi kör ju själva något så häftigt som 2 Passater), men praktiskt och säkert är viktigast - det är en av sakerna som jag tror att vuxna bestämmer bättre än barn! Jag tror också att filmen är bra! När kommer ni till Sverige (i julkortstagen snart)?

Kram från Karin

Britt sa...

Hej.
Filmen har premiär på fredag här i Malmö.Jag ska se den. Kanske jag väntar tills du kommer men känner jag dig rätt , går du kanske redan i Motala. Vi kör en Volvo kombi 97 och den kan inte Lennart sälja.
Den har varit bra på golfresor och
att lasta och köra avfall till tippen med men ibland skäms jag lite för den när vi parkerar mellan alla nya, fina,dyra bilar.
Kram Britt

Anonym sa...

Halloj!
Så roligt med lite bioplaner till jul! Bilen ser väl toppen ut! Forden sköter sig! Pektån börjar kvickna till!
Så bra med önskelista! Vi hörs!
Kram AF

Kim M. Kimselius sa...

Kommer nog inte se den på bio, men däremot på dvd!
Lyssnar just nu på Kerstin Ekmans nyaste bok. Underbar!
Kram Kim