fredag 2 december 2011

Ännu en Volvo

Vi har fått en ny bil! Eller fått och fått, men i alla fall.

När vi flyttade hit skulle vi välja en tjänstebil till Rikard, men det var rätt körigt med flytten, så det tog tid innan vi hann titta på det och samtidigt var det en annan kille som slutade på företaget, så de fick in en Volvo som hade ett år kvar av leasingkontraktet. Alltså bestämde vi oss för att ta över den bilen, eftersom det var en Volvo kombi, som vi redan var vana vid och tycker är en perfekt bil för oss.

När vi kom tillbaka efter årets sommarlov var det hög tid för Rikard att välja vilken bil vi skulle ha när vår bil skulle lämnas tillbaka. Det finns ett antal bilmärken han kan välja mellan. Johan deltog glatt i dessa provkörningar och diskussioner. I det här landet kan man inte bara gå in på en bilfirma och tro att man får ta en provtur i en bil man gillar. No no no, här måste man anmäla sig och boka tid, för att sedan få bilen körd till sig på sitt arbete.

Efter många diskussioner och funderingar, slutade det med.....just det, ännu en Volvo. Det blir vår fjärde kombi i rad och mer eller mindre det enda som ändras är färgen :) . Röd, mörkblå, beige och nu.......

Tada:
Rikard i nya stålisblågråfärgade Volvon
De bortskämda barnen är grymt besvikna och tycker vi är världen sämsta tråkigaste personer som väljer likadana bilar gång på gång, men vi bryr oss inte. Vi tycker Volvon är en toppenbil, den är stor nog för våra behov, den är säker och det är en fin bil. Vi har EN bil och den ska fungera till mycket. Jag är säker på att den här kommer ta oss till helt fantstiska platser under resten av vår tid här i England och att den kommer frakta hem hundratals kilo mat för att vår vardag ska fungera. Det är jag tacksam för!

Välkommen till oss, nya fina bilen.

Britt, det blir bättre med bloggandet nu när vi har mindre gäster. Det tycker jag också känns bra :) . Experimentarium i Danmark är faktiskt mycket större och ännu finare när det gäller de vetenskapliga/tekniska bitarna. Detta stället i NC var fint för att de hade saker både ute och inne.
Hade ni trevligt igår kväll? Blev det någon shopping?

Tara, yeah or course I should have asked you about what it was we were eating! Not surprised you say you like that better then the typical Danish food with herring and fish ;) .

Astrid, TACK för att du VELAT läsa om alla våra USA-äventyr! Kanske gillar du det för att du själv tycker om att resa... Hade vi kunna välja Rolls Royce hade vi såklart gjort det så vi också kunde vara med i klubben :) ! Det verkar som om Malin tycker det är mer positivt att fira sin födelsdag utomlands, än negativt, men visst saknar hon nog ibland lite att hennes firande med kompisar försvinner lite i och med att alla är borta. Linnéa som fyller på juldagen blir faktiskt hågkommen av en del vänner som ringer, just därför att det är lätt att komma ihåg även om det är en "dum" dag. Malins datum är inte ett sådant som är lätt att lägga på minnet.

Kram och trevlig helg allihop!
Ingrid

8 kommentarer:

Catharina sa...

Då ska vi snart sälla oss till er "tråkiga" skara och köpa oss ännu en Volvo... Det blir vår 4:e. Vi har haft familjeråd och valet var mellan Audi och Volvo... lätt val tyckte jag ;o)

Förhoppningsvis kommer vår nästa bil till oss i februari.

Kram
Catharina

Monika Häägg sa...

Även om volvon kan kännas tråkig så är det bra med ett bilmärke som man lärt känna och vet att det fungerar. Varför chansa på en ny, som kanske visar sig inte alls stämmer överrens med behovet?

The not-yet-desperate housewife sa...

Men det jag undrar är om ni kunde ha valt precis vad ni ville..? För nu sitter jag här och försöker tänka ut vad jag själv skulle ha valt. Jag vet att det är en smula opraktiskt, men en liten Jangular kanske. Svårt att trycka in en Greyhound , en pudel, tre barn, en man och mig sjäv. Och så en veckas Sainsburys shopping. Men roligt med en sån bil här. Eller så skulle jag kanske ha valt en Landrover. Så skulle allt gå in. Även en takbox skulle kanske kunna monteras för Sverigeresor. Nåja.Volvon ser snygg ut! Hoppas den får tid att köra mot Guildford en dag!

Anonym sa...

Hej!
Barnen har sovit över hos Britt och Lennart och Daniel och jag har varit på 40 års fest. Jag dansade flera timmar i högklackat och pektån har nu tappat all sin känsel sedan igår. Det är väl inte hela världen, men jag hoppas på att den kommer tillbaka. Vill man vara fin...Vi gav födelsedagsbarnet en Bruce Springsteen biljett den 27e juli på Ullevi, vi är 12 personer som hänger på, och Malin fick köa klockan 6 på morgonen hos Folk och Rock för att få tag på dem.Internet fungerade visst inte... Kram Anna F

Britt sa...

Hej!
Snygg färg på Volvon.Det är en bra bil och speciellt för er. Ni kör otroligt mycket och den är nästan alltid full-lastad.
Jag ser att Anna har skrivit till dig och jag måste säga att det gick så bra med övernattningen trots att de grät när Anna och Daniel gick. Vi öppnade Adventskalendern med alla chokladbitarna och Sofia fick den fina biten. Umm så gott.
Både Sofia och Lina kom till oss i sängarna.
Lite shopping blev det men jag tittade mest och vet nu bättre vad jag ska köpa.Vi var också på bio och hade inget att välja på mer än Hysteria en engelsk film.
Tyvärr fick vi ingen bra mat. Dålig soppa dåligt vin och fick vänta l timme efter beställning.
Dyrt blev det och jag som aldrig brukar klaga på restaurang sa att det var dålig mat och att jag aldrig skulle komma dit mer. Då slog hon ner 200 kr på notan men
det dröjer innan jag går dit igen.
Hollandia håller sin klass men är nu så dyra att de inte sätter ut priset på varken kaffe eller kakor.
Mycket folk hela tiden.
Kram från Britt

Astrid sa...

Volvo är en mycket bra familjebil, vi har faktiskt haft några. Så långa resor med Rolls Royce hade varit väldigt roligt, men inte ens vi hade gjort det, det blir alldeles för dyrt.
Kram

Boktokig sa...

Viktigaste är ju att man tycker att bilen är bra!

Kim M. Kimselius sa...

Jag tillhör också Volvofantasterna. Min bil har samma färg som er Volvo. Snygg!
Kram Kim