söndag 12 februari 2012

Catharina med familj på besök

Lars, Hugo, Johan, Moa, Malin, Linnéa och Catharina
Innan sommarlovet var helt över fick vi ett trevligt besök av min LC-kompis Catharina och hennes familj. De hade åkt över redan på helgen när vi var på väg hem från Sverige och tog några dagar i London innan de kom ut till oss. De har två glada och trevliga barn, Hugo och Moa.

Tisdagen den 16 augusti hittade de efter en del felkörningar hem till oss. Hugo och Johan "fann" varandra direkt och hade massor av kul tillsammans under deras besök. Efter en del bilåkande var det säkert toppen för alla att få hoppa av sig på studsmattan ett tag (nej det var inte sant, inte alla, det var bara barnen som hoppade).

Malin tog sig an Moa och de gjorde sådana där tjejiga saker som båda gillar. Hårplattning, sminkning och nagelfixning.

Jag älskar den här bilden på tjejerna!
På kvällen åt vi lasagne och marängsviss. Detta är inte så viktigt att nämna om det inte vore för den här underbara bilden som visar så tydligt att Malin ÄLSKAR denna dessert (vi hade ju haft den bara någon vecka tidigare också, då vi firade M's födelsedag).

Malin kastar längtansfulla blickar (Moa vekar inte nödbedd hon heller :) )...
Det var en fin kväll och eftersom barnen var så nöjda hemma, passade vi vuxna på att gå en liten runda i byn. Rikard arbetade tyvärr på dagarna, så vi fick njuta extra av att vara tillsammans på kvällarna.

Nästa dag satte vi kurs mot skolan. SÅ mycket som  jag skrivit om den till Catharina, ville de såklart se den. Nu är det ju bara så att vem som helst kommer INTE in där! Det finns vakter dygnet runt och bommar som bara öppnas om de vill släppa in dig. I slutet på sommarlovet renoverade de fasaden på ena sidan av skolan och de gjorde säkert en del inne i huset också för att bli klara för skolstart. Alltså var det STOPP vid bommen. Av säkerhetsskäl var det inte att tänka på att låta någon komma in!

Vakten undrade om jag bokat tid (det hade jag inte såklart). Han ringde till Head of school och jag fick gå in i vakthuset och prata med henne (jösses!!). Hon sa att av säkerhetsskäl (ja, de sa det flera gånger) så kunde de inte släppa in oss, men jag förklarade att vi hade vänner ÄNDA från Sverige och undrade om det var ok att vi bara gick omkring ute och på LÅNGT avstånd från huset om vi ställde bilen UTANFÖR skolan. Hon bad verkligen om ursäkt, det handlade om säkerhet, men ok det kunde vi väl få göra. (Är HELT säkert på att det endast var tack vare mitt stora engagemang på skolan som vi på nåder fick gå in.)

Hur farligt det var??? Inte över huvud taget!! Trust me! De hade byggnadsställningar mot en vägg och vi hade väl ändå inte stört någon som jobbade där!! Jag raljerar lite, men kan inte låta bli, deras säkerhetstänkande går till överdrift allt som oftast... (Glöm att barnen får kasta snöboll nu t ex!) Vi höll oss väluppfostrat  på avstånd och tittade på den vackra skolgården och huset på avstånd. Det gick väldigt bra och jag tror våra gäster tyckte det var kul att ha sett.

På skolgården. Jag i rött. Bakom mig i hörnet mellan byggnaderna kan ni
KANSKE se lite byggnadsställning...
Medan vi fixade lunch var barnen på lekparken i vårt område.

Starka killar!

Efter lunch begav sig våra gäster till Model Village och tog med Malin och Johan. Den här världens äldsta modellby som ligger här, är väl värd ett besök!
Det finns ett papper med frågor man leta upp svar på ibland småhusen.
Det gjorde barnen och det är riktigt kul!
Där finns också en lekplats där barnen hade väldigt kul!
Johan överlycklig som lokförare :) .

Supersöta Moa & Malin
Styra båtar på vattnet. Lyckliga killar!
Typisk grej som jag sällan låter J göra.
Själv stannade jag hemma och förberedde lite för middagen på kvällen, samt svarade på några av de MÅNGA skolmejl som ramlat in inför skolstarten. Hade stämt träff med våra vänner när de var klara men blev lite sen och oturligt nog började det regna just då, men de här killarna tyckte inte alls att det var besvärligt med regn :) .

Torra, glada och nöjda killar!
Hugo och Johan köpte varsitt (är det nu ett ord eller ej..., vågar ju inte riskera särskrivningspolisen genom att skriva "var sitt"...) flygplan som de sedan hade SÅ kul med tillsammans.


På kvällen grillade vi. Vet inte hur många gånger vi grillade i fjol, men många var det och ingen tröttnade :) . Det spelade inte ens någon roll om det regnade som den här dagen...

Hungriga barn och utanför fönstret syns Rikard och paraplyet på gräsmattan :) .
Även om killarna hade mycket kul utan "skärmar", så kunde dessa såklart inte undvikas helt. Att spela trummor och gitarr framför Wii var mycket populärt på kvällarna.
Veckans rockstjärnor!
Även tjejerna hittade en skärm att roa sig vid...

Kul att även Linnéa är med på en bild :) .
Med så glada barn var det lätt för oss vuxna att smita iväg till puben. Som vanligt valde vi inte någon av de i byn, även om de är väldigt trevliga, utan vi åkte till Royal Standard Pub. Det är en berömd, mycket gammal pub, så det är roligast att visa upp den för vänner som kommer hit. De har lokala produkter och mycket charm.

Väl hemma igen var vi "still going strong" och tog fram spelet Cranium, för en omgång. Vi älskar att spela spel och det är lika kul varje gång vi har gäster med samma intresse. Vi körde tjejerna mot killarna och min blygsamhet förbjuder mig att berätta om vem som vann... ;) .

Så fort sprang våra få dagar med Catharinas familj iväg. Efter frukost på torsdag morgon gav de sig iväg för vidare upptäcktsfärder i England. Tyvärr ösregnade det... Bland annat skulle de besöka något RT-minnesmärke (RT betyder Round Table och är en klubb Rikard varit med i hemma), som lät kul eftersom RT startade här i England. Hoppas vi också kan komma dit någon gång...

Tack för besök Catharina med familj!! Jättekul att ha er här! Stort tack också för kopior på fotografier och hjälp med att minnas lite bättre vad vi hittade på tillsammans! Kram.

Ingrid

3 kommentarer:

Karin sa...

Kul att få se bilder på Catarinas familj som jag ju bara hört talas om många gånger! Och att återse såväl ert hus, som skolan, som lekplatsen... Fantastiskt perspektiv på sista bilden :-)

Catharina sa...

Det är vi som säger ett STORT TACK för er gästfrihet! Vi hade supertrevliga dagar hos er! God mat sköna sängar och väldigt trevligt sällskap!

Hoppas vi ses snart igen!

Kram

Kim M. Kimselius sa...

Jättekul att läsa om er dag med vänner. Efter att ha läst många av dina inlägg i följd idag, slår mig tanken: Hur ska du kunna stimulera barnen när ni är hemma i Sverige, utan alla dessa främmande utflyktsmål och ständiga besök?
Kram Kim