tisdag 14 februari 2012

Kärleksförklaring till Tor, bilar, pool och livet

Ibland bara bubblar det ur barnen något som man önskar att man hade haft inspelat för all framtid. Idag sa Johan något som var så underbart att jag måste berätta det för er och jag vet såklart att speciellt en person kommer att bli väldigt glad.

Det står ofta väldig fina bilar här och var i byn och idag när vi körde förbi det hemliga hotellet (mer om det vid annat tillfälle) stod det en väldigt elegant svart bil utanför. Jag hann inte se vad det var för märke, men det var inte Rolls Royce, Jaguar eller Rover. Jag var på väg med Johan till hans kompis Frederik (den danske som flyttar efter denna vecka) och när jag ser den här bilen säger jag "åh titta vilken fin bil!".

Då säger Johan:

"Åh mamma, när jag ser alla fina bilar här tänker jag alltid på när jag inte fick åka häst och vagn med Malin och Emilia och istället fick åka med Tors fina bil som han hade byggt själv."

"Mmm, det var verkligen snällt av Tor", säger jag. "Men Tor kan väl vara sträng om det behövs", fortsätter jag med tanke på att vi precis innan vi såg bilen pratat om stränga lärare och "nannies".

"Neeeej, jag har faktiskt aldrig sett honom arg, mer än på deras hund såklart!", svarar Johan.

Han fortsätter: "Alltså Tor har massor bilar, och så har han pool mamma och så har han byggt MASSOR av flygplan. Han är precis som jag vill va!"

Tor är en av våra grannar på gatan där vi bodde i Sverige. Ni vet att jag skrivit om goda grannar förut och när ni ser vad Johan säger förstår ni att precis vartenda ord är sant :) !

Tor, jag ÖNSKAR verkligen att du hade hört när Johan själv sa detta. Han lät så otroligt glad och lycklig. Jag trodde inte att han själv spontant skulle nämna den här turen till skolan för så länge sedan när han faktiskt inte var så gammal, men vissa saker glömmer man aldrig. Visst blir man alldeles varm i hjärtat?!

Boktokig, vad roligt att du gillade vår skolfilm! Mmm, jag är SÅ glad för skolan! Tänk vad häftigt om du hade jobbat där :) !
Jag hoppas också att jag är så pigg som drottningen i den åldern, men inte att jag behöver jobba så mycket som hon faktiskt fortfarande gör! Man kan se henne bara som en symbol, men hon har gjort mycket "på riktigt" också och inte minst hennes resa till Irland nyligen måste ha varit speciell med tanke på dessa länders tuffa historia, skönt att få knyta ihop den säcken.
Jag vet inte vad för firande som görs med tanke på Dickens, men jag är SÄKER på att det görs saker. Museumet har speciella event med hänsyn till jubileumet, men jag tror det görs mer storslagna saker på fler håll. Har tyvärr inte någon vidare koll på det... De hade uppmärksammat det i skolan på High School sa Linnéa.

Happy Valentin's day!
Kärlek till alla!
Ingrid

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej alla Franzar!
Det kom nästan en tår i ögat när jag läste om vad Johan sa.
Hälsa honom så godt.
Tor

Britt sa...

Hej!
Tänk att det var fågelbajs på fönstret och att du har låtit det vara kvar i så många månader.
Nu får du låta det vara kvar tills alla gäster kommer.
Ja, det är typiskt Johan. Det är ju sådan han är.
Kram Farmor

Kim M. Kimselius sa...

Barn är underbara, raka på sak och skänker så mycket glädje!
Kram Kim