torsdag 9 februari 2012

Malins födelsedagsfirande

Ni trodde NATURLIGTVIS att jag gett upp grillerna om att skriva om saker från förhistorisk tid, men icke. Sorry! Jag lovar att blanda upp med mer aktuella grejer, och jag menar verkligen att ni inte behöver läsa det som känns helt off. Jag vill bara ha det med här i vår lilla offentliga dagbok... Ni får tro, tycka och tänka vad ni vill om mig J .

Efter USA, fjällen, Motala, Småland och Skåne, så var det ÄNTLIGEN dags att fira Malins födelsedag på riktigt. Hon hade väntat, som bara ett mellanbarn som suktar efter uppmärksamhet, kan göra :) . Det var hennes tur att vara i centrum.

Malin i spänd förväntan på födelsedagsfirande...
Notera den fantastiska blomman i kruka bakom,
bara en av många fantastiska växter som farmor &
farfar kan skryta med.

Som vanligt ställde farmor och farfar sitt hus till förfogande och på söndagen (dagen efter att vi kommit hem från Småland) hade Rikard kommit tillbaka från England och farbror Daniel med familj var inbjudna.
Småkusinerna redo med uppvaktning
Malin fick paket från kusiner, farmor och farfar, samt av oss (lite fick hon redan i USA).

Hon fick bl a en cykel som vi skulle köpa i England, eftersom vi inte kunde ta med en från Sverige. I skrivande stund, långt senare, har hon dock fortfarande inte fått någon cykel stackarn. I England ser inte cyklarna ALLS ut som hemma och vi tror inte M vill ha en sådan då hon kommer hem. Här är cykelvägar obefintliga och barnen åker buss till skolan, så det har känts som om det viktigaste är att cykeln är bra ÄVEN när vi flyttar hem, så nu blir beslutet nog att köpa i Sverige. Har förstått att cykelmodet hemma totalt ändrat sig sedan vi flyttade och nu är det gammeldags damcykelmodellen som gäller. Ska det bli en sådan då istället...? Vi får se!

En cykel på pappret
Frågan är dock om inte Malin blev lika glad för det som är hennes favoritpresent alla kategorier, PENNOR. Här ser ni några hon fick och hon kan tydligen ALDRIG få för många (märkligt då att jag knappt aldrig kan hitta en penna som fungerar här hemma.... tycker hon borde kassera några ibland som vi andra kan ta över).
Kusin Sofia och Malin med pennor hon fick.
När vi var i Småland hade Annas killar med sig var sin Rubiks kub. Både Axel och Martin var fenomenala på att lösa den. Jag mindes hur jag kunde klara den som barn och killarna fräschade upp mitt minne. Alla barnen ville förstås lära sig, men man måste ha lite tålamod. Att Malin skulle ge sig på det var jag inte ett dugg förvånad över, men att även Linnéa som inte alls brukar gilla eller ha tålamod med den typen av saker, OCKSÅ fixade det, var jättekul. Johan hade inte tålamod att lära sig mer än en sida.

Alltså var det helt logiskt att köpa en Rubik's kub till Malin i födelsedagspresent. De gör den faktiskt fortfarande några gånger per vecka, själv har jag redan glömt hur man gjorde, ha ha.

Kusin Sofia tyckte kuben var jättekul:


Självklart får man välja mat på sin födelsedag och just nu är en av Malins absoluta favoriträtter bakad potatis. Den "rätten" har ju fördelen att man kan anpassa maten efter olika preferenser hos vuxna och barn. Malin och Johan vill helst bara ha skinka och smör i sina, medan vi andra gillar lite olika röror. Oavsett vad vi gör blir det alltid för mycket mat :) .

Det blev en glad och uppsluppen middag:


Och så marängswiss på det. Mums!

Även om det var vårt kalas hade vi förstås full hjälp från svärföräldrarna. Här är världens absolut fräschaste farmor:

Notera skorna som vi har gemensamt :) .
Fast olika storlekar förstås!

Dessutom är det alltid bra att passa på att ta lite bilder till familjealbumen när det är så fina färger ute (passar sedan väldigt bra att göra almanackor av dessa bilder i julklapp till föräldrarna).

Farmor med 80% av barnbarnen :) .
För det mesta rullar sådana här dagar med släkten på med att alla socialiserar på olika håll och i olika konstellationer. Just denna dag kom dock tjejerna på att vi skulle göra charader. Det har vi inte gjort på jättelänge. Då tjejerna var små hade vi små Bamse-lappar i en låda som de älskade att "dra" och så skulle man härma vad det var och de andra gissa. "Lille Skutt cyklar!" eller "Bamse spelar tennis!", kunde det låta då. Nu skrev de dock egna lappar och de kunde ibland vara lite konstiga eftersom barnen inte sett Gäster med gester och hade så bra koll på hur det skulle gå till, men det blev SÅ kul. ALLA var med och småkusinerna tyckte det var jättekul att "uppträda".
Jag undrar vad Johan demonstrerar här...?

Exempel på charad: "Du är sur på dom högljudda barnen på bion!"
Lina hade full uppmärksamhet från åskådarna.

Efter allt agerande var vi redo för tårta, varav vi har ett par standardvarianter i familjen. Den här gången blev det "drömrulletårta", vilket helt enkelt innebär att man gör två långpannor av den bruna delen av de där rulltårtorna med smörkräm i. Sedan gör man smörkräm och lägger emellan och till slut ett tunt lager grädde på toppen (vi är inte så glada i vispad grädde i vår lilla familj). Därefter är det bara att köra loss med all slags dekorationer utfrån tid och jubilarens önskemål.

Eldsprutarna väckte förtjusning!
Efter tårtan fortsatte barnen att bränna energi.

Sofia rockade
Lina kämpade länge med "diablon", som naturligtvis var alldeles för
komplicerad för henne, men vi fick många härliga biler.
:))
Sedan kan inte en dag avslutas mycket bättre än med ansiktsmålning. Måste vara jättekul att vara liten och ha äldre kusiner! Temat var "läskigt".

Lite läskig
Mycket läskig
Läskig utan smink?

Jag tror Malin var väldigt nöjd med sitt firande till slut även om det blev lite utspritt över sommaren.

Hurra för vår fina Malin, 12 år.
Stolta mamman Ingrid

3 kommentarer:

Britt sa...

Hej!
Ooo vad härligt det är att se på så fina sommarbilder, nu när det är så mörkt,kallt och blåsigt.
Det var en underbar dag.
Ja, Ingrid de blåa skorna köpte vi i er lilla by och jag har användt dem så mycket jag har kunnat.Bra köp.
Klokt beslut att vänta med cykeln tills ni kommer hem. Det har blivit mycket populärt att cykla, åtminstone här i Malmö.
Kram och tack för allt positivt , som du skrev Farmor

Catharina sa...

Ingrid, jag tycker du är fantastisk som delar med dig som du gör av ert liv. Jag tycker det är jättekul att följa er!

Det ser ut som ett alldeles underbart kalas för Malin!

På tal om cykel... idag är det kallt här, det är snö och is på gångbanorna. Men IDAG!!! ville Hugo absolut cykla till skolan... det fick han inte. Jag har själv cyklat omkull på is som barn.

Har inte tid att kommentera mer, för du har ju varit så flitig och lagt in massor här som jag ska hinna med. Det går bra att äta praliner vid datorn också! Man behöver inte ligga i soffan ;)

Kram

Kim M. Kimselius sa...

Åh, vad härligt att se alla dessa underbara sommarbilder! Tycker att ni gör rätt som väntar med att köpa cykeln i Sverige! Ni kommer ju snart hit!
Kram Kim