måndag 6 februari 2012

Drottning Elizabeth - 60 år på tronen

Happy anniversary: The Queen's Diamond Jubilee celebrations began with a visit to Kings Lynn town hall in Norfolk, this morning
Queen Elizabeth II
IDAG är det 60 år sedan Queen Elizabeth tillträdde som regent över UK och hela The Commonwealth. Det är en enastående lång period att regera och man måste säga att hon är "still going strong". Är man 85 år jobbar man verkligen på övertid och hon gör det med den ära och pondus som bara en engelsk regent kan visa upp. (Tänker ibland att det måste vara lite trist att vara Kronprins Charles och inte få tillträda det ämbete han förberett sig för hela livet, förrän han uppnått en ålder då andra går i pension. Han blir 64 år i år...) Drottningens man prins Philip går inte heller av för hackor, viss vacklande hälsa har börjat synas, men han är dock 91 år.

Firandet av dessa 60 år görs storslaget under hela våren med kulmen i juni då det faktiskt sätts in en extra helgdag den 5 juni, för att folket i hela kungariket ska kunna vara med och fira ordentligt. Längre fram kan jag återkomma med vad de har för planer...

Som kick off för jubileumsåret sköts det idag en salut på 41 skott i Hyde Park. (Jag visste att det hände något idag, det är inte normalt att ha en hel dag utan inbokningar..., men tyvärr missade jag hela kalaset.) Själv hade drottningen FULLT schema hela dagen. Drottningen skickade också ut ett jubileumsmeddelande, där hon tackade för support under sina år som regent och lyfte fram styrkan och stödet från familj, vänner och "goda grannar".

Jag är full av respekt för drottning Elizabeth II som regerat i medgång och motgång!
Stort GRATTIS!

Bilder lånade från Daily Mail.
Som vanligt kantades gatorna av folk.
Det kungliga hästartelleriet red stiligt in i ett vintrigt Hyde Park.

I tidningen stod att en kunglig salut är 21 skott, men om den avfyras från kunglig bostad är den 41.
Nu var det 41 och jag vet inte om det ska tolkas som att drottningen ser hela Hyde Park som en del av Buckingham Palace...? 
Och från Towern sköts 62 skott!
Det gör de där när det är kungliga årsdagar.
Mycket smällande i London idag alltså!

Astrid, hmmm problem med bloggkommentarer igen. Ett problem som återkommer med jämna mellanrum och är SÅ trist! Skönt att det fungerade denna gången!
Det är bra att bli påmind om att vi själva bestämmer över våra liv! Lätt att låta tiden bara gå och inte själv ta kommandot.

Karin, ja en sådan snabbväg hade varit toppen!! Nu tycker jag det är värre än någonsin på den sidan. SÅ mycket reklam och gamla inlägg som dyker upp igen samt hänvisningar till diverse online program. VÄLDIGT lite utrymme kvar till "riktiga" nyheter!!

Lotta, jag upprepar, 9,5 år. Ha ha ha ha :) ! Tror du var precis lika duktig i matte som de flesta andra! Det här var absurda uppgifter. Någon sorts uppvärmning med skrämselhicka inför det de gör nu, nämligen omvandling/förkortning av bråk mm. KRAM!

Britt, jag kan tänka mig att flera tidningar rapporterade om den här "nyheten". Hoppas att ni har det riktigt bra och mysigt därhemma. Tjejerna gladde sig SÅÅÅÅ mycket åt att åka hem till er och Sverige! Kommentarstrul på bloggen gillar vi INTE!

Catharina, ha ha jag förstår att den där kommentaren på fb såg knäpp ut bland alla andra mer omhuldande svar, men jag hade ju redan skickat mitt i mail och du ÄR lik din syster, såg jag plötsligt :) . Nu ska du lämna det där bakom dig! Du såg vilket massivt stöd du fick av alla dina vänner. Framtiden kommer att erbjuda andra och bättre utmaningar, det är jag säker på! Ett gott skratt ikväll och praliner imorgon, låter toppen tycker jag! MASSOR av kramar!

Hälsningar från ett SNÖIGT England (det hade jag slutat hoppas på!),
Ingrid

5 kommentarer:

Britt sa...

Hej!
Rikard arbetar o barnen är i skolan. Idag ska jag hämta Sofia o Lina och så kommer kusinerna hem igen . Vi hoppas på en timme.
Jag tror att de har det bra men vi hinner inte så mycket mer än att vara hemma.Jag hade tänkt ett biobesök men det var svårt att få tid med.
Jag håller med dig om dina tankar om drottningen. Hon har faktiskt varit fantastisk och har haft mång motgångar. Men så rik hon är. Det går knappt att förstå ,med alla slott och all konst och inventarier.Tänk bara på Leonardo da Vincis skisser.
Du skulle ha varit inne i London. Det såg festligt ut speciellt med snön. Kanske det händer något när vi är där. Kram Britt

Karin sa...

Jag hörde ett sånt trevligt program om Elizabeth på radion igår; bl a det där talet som hon höll som 14-åring, till tröst för splittrade familjer under kriget, där även hennes lillasyster var med och sa Godnatt till lyssnarna. Jag tror att inspelningarna kom från SR Minnen. Mycket hörvärt!

Tack för de fina bilderna också (det är ju helt OK att du lånat dem!)

Kram från Karin

Astrid sa...

Ja, drottningen "over their" är verkligen en kvinna att beundra, hon har regerat länge med den äran i både med och motgång. Jag såg i början ett fint program om henne på TV 8 i början av veckan.

Boktokig sa...

Det är verkligen Strongt! Hoppas man själv är så pigg i den åldern!

Kim M. Kimselius sa...

Hon är verkligen enastående. Önskar henne ett fortsatt långt och rikt liv! Tror inte så värst mycket på kronprins Charles som regent... Även om jag egentligen inte vet mer än vad jag har läst om honom i medierna!
Kram Kim