fredag 10 februari 2012

Malin färgar håret

Man (läs jag) skulle ju kunnat hoppas på att barnen var SÅ fyllda av upplevelser och resor efter sommarlovet att de skulle vara nöjda med att "BARA vara" en vecka eller så. Speciellt om de lagt sig kl 5 på morgonen. Men icke. Har man tre barn kan man i alla fall vara säker på att inte ALLA tre barnen är nöjda på en gång med att "BARA vara"...

Hela sommaren hade Malin pratat om att hon ville färga håret och jag som inte är så mycket för extravaganser på det sättet, tyckte väl hela företaget var rätt onödigt, men som den mamma jag är att låta mina barn bejaka sina önskningar och drömmar, gick jag med på att hon kunde få köpa sådan där "hemmafärgning". Till saken hör att jag naturligtvis aldrig själv ens har gjort något sådant, men flera gör det uppenbarligen och säger att det är lätt, samt blir bra.

Jag övertygade henne om att inte köpa en färg som avvek för mycket från hennes egen färg och det förstod hon. Vi hade med oss inköpt hårfärgningskit från Sverige och det tog inte många minuter denna söndag efter den långa vägen hem, innan Malin ihärdigt bad om att få färga sitt hår. STÖN! MEN jag visste att vi skulle få besök två dagar senare och därefter började snart skolan och det vore kanske bra att veta om vi skulle behöva klämma in ett akut frisörbesök där någonstans, SÅ vi gick med på det. Nope, semesterpackningen var definitivt inte uppackad, varför inte påbörja något nytt innan det gamla är avslutat... (helt emot alla föräldrars högsta önskan!)

Fram med en gammal t-shirt och lusläsning av instruktionerna. Sedan var det bara att sätta igång.

Före. Jag tycker hon är nyklippt och snygg redan här.
Bara att krypa ner i badkaret och i med färg och vätskor:

Spännande.....
Vänta, vänta, vänta....

Skölj ur och vänta till håret torkat för att se resultatet:

TADA! Nyfärgad och fin!
Eller? Just det, Malin tyckte skillnaden var hårfin (ha ha) och jag håller med.
Otroligt att vi lyckades välja en färg så nära hennes egen....
Tyckte det blev jättefint, men förstår att hon hade hoppats på en större förändring.
Det stod att man skulle köpa två förpackningar om man hade långt hår, så försäkerhets skull gjorde vi det, men använde bara den ena. Tror inte M vill ha den andra eftersom förändringen var så liten. Hon har inte pratat om hårfärgning sedan dess... Med tanke på hur dyrt det är att gå till frisören här, så kanske jag ska använda den andra förpackningen. Skillnaden blir nog klart större om man är gråhårig före.... :)

Det var i alla fall inte särskilt svårt att göra det själv hemma och även om jag gissar att dessa färger inte sitter lika bra som de du får hos frisören, så förstår jag att många väljer detta betydligt billigare alternativ istället.

Jag tycker du är söt i alla hårfärger Malin!

Johan var faktiskt däremot VÄLDIGT glad att "bara vara" denna dag!
Han tog en flyttkartong och byggde en kiosk!

Ingrid

7 kommentarer:

Catharina sa...

och vi som inte kommenterade hennes fina hår alls...

Jag har färgat håret en del hemma förr, men det är mycket mysigare att sätta sig hos frisören och bara få det gjort... Och nuförtiden så behöver jag ju göra det lite oftare och inte bara för att det är kul ;)

Ja du att bara vara är väl inte barns grej precis?! Men ibland så har vi datorfria dagar och då leker barnen och har jättekul. Dom kan leka kurragömma, bygga med flexitraxbanan, flyga flygplan, ordna uppvisningar, leka affär... Och varje gång tänker jag att jag måste ha datorfria dagar oftare...

Kram

Anonym sa...

Jag tycker att Malin blev superfin! Lag óm förändring och snyggt när det inte ser superfärgat ut. Jag är själv i stort behov av en färgning och skulle gärna göra det själv men jag fattar inte hur man gör när man måste "fylla på" efter någon månad eller två. Färgar man om hela håret då eller tar man bara upptill?

Anna M

Britt sa...

Hej!
Ditt hår blev jättefint och glansigt. Det är inte bra med för stora kontraster. Du kan vara nöjd. Själv gör jag alltid slingor hos frisören och har aldrig vågat mig på det själv.
Fin kiosk Johan. Har du inte något att sälja?
Kram från Farmor

Catharina sa...

Hej igen!
Hugo hade min telefon när vi körde till tennisträningen och frågade lite om bloggen... Han undrade om det hade stått något om när vi var hos er. Jag svarade att det kommer nog snart och då tyckte han att det var ju lääääääängesen vi var där. Han kände igen Johans låda ;)
Kram

Boktokig sa...

Johan är så härlig med sina byggen!!!

Jag tycker Malins naturliga hårfärg är väldigt fin! Hon är en mycket söt tjej! Men jag minns hur det var att vara tonåring. Man ville förändra sig och testa på.

Karin sa...

Ovanligt lyckad hårfärgning, även om jag tyckte att hon var precis lika fin innan! Jag ser många tonårsexperiment med väldigt röda eller väldigt svarta kalufser... inte alltid så snyggt som detta.

Kim M. Kimselius sa...

Håret blev jättefint och glansigare än tidigare. Håller med dig, barnen borde ha varit trötta...
Kram Kim