fredag 23 september 2011

Alla har inte råd att skicka med frukt

Det här är väl ungefär så långt ifrån vår skola som det går att komma och då har jag ändå dragit i måttbandet!!!

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1549000/Stopp-for-applen-i-skolan.html

Hos oss kan de utan problem säga att en skolresa för Malin i vår är obligatorisk och kostar ca 4000 kr. Nu snackar vi inte äpplen, eller päron, eller bananer heller för den delen :) .

För tydlighetens skull, det är en privat skola här och de kan helt säker inte göra detsamma i en vanlig skola i England. Men ändå.

Har ni en trevlig fredag? Det har jag efter att just ha blivit bjuden på en jättegod lunch!

Kram Ingrid

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
I veckan var jag på vårt första föräldramöte i skolan. Det var en förälder som har ett barn i en högre klass i skolan. Där hade de samlat 200 kronor per år från klass ett och räknar med att kunna åka på en skolresa i nian för det de årligen samlat ihop. Det lät så avlägset och otroligt föreseende, men säkert jättebra.

franziengland sa...

Det lär ha varit svårt att skriva kommentarer här sista dagarna, så jag gör en liten test själv...

Britt sa...

Samma med mig. Jag gör en test.
Löjligt det där med frukten. Jag tror inte alla skolor bryr sig om det. Sofia har i läxa att ta med en frukt varje dag. Kram Britt

The not-yet-desperate housewife sa...

Åh, och jag vet inte hur många tusenlappar vi lägger per barn och år i skolresor plus skolmat och frukt. Inget privat här inte. Jag vet inte vad jag ska tycka om det hela. Men rättvist blir det inte. Samtidigt ser jag gärna att barnen åker på resor som vi själva inte alltid kanske hade kunnat ordna. Klass 5 åkte på en PGL-resa i femdagar förra året för 288 pund. Den resan kunde inte alla göra. Å ena sidan, å andra sidan...

Boktokig sa...

Ibland undrar jag om en del föräldrar har för lite att göra!

Nu har jag ju aldrig krävt att ett barn ska ha med sig frukt, men det klart att barnen mår bra av att äta frukt på förmiddagen och det har jag också påpekat. Sedan har det varit upp till föräldrarna hur de vill göra.