måndag 19 september 2011

Awardros


Jag har fått en bloggaward! Jättekul! Sådana här utmärkelser kan man få av vem som helst som tycker att man skriver en bra blogg ur något avseende. Denna som kallas en Awardros, har jag fått av Kim med följande fina motivering:

Franz i England som alltid har inspirerande, medryckande blogginlägg som får mig att känna det som om jag varit där, just på den plats Ingrid beskriver.

Inte kan jag bli annat än jätteglad över sådana fina ord! Tusen tusen TACK Kim, att en författare som du tycker att jag skriver så är helt fantastiskt!

Med denna award följer att jag ska svara på några frågor och sedan skicka den vidare till någon/några andra bloggare.

Jag börjar med frågorna:

Varför började du blogga?
För att en av mina medarbetare sa till mig att det MÅSTE jag göra, när vi bestämde oss för att flytta utomlands. Medarbetaren Eva hjälpte mig också att starta den första bloggen "franzidanmark". Innan jag själv började blogga hade jag nog aldrig läst en blogg. Under första halvåret som jag bloggade, följde jag inga andra bloggar regelbundet och kände inte heller någon annan som bloggade.

Nu har jag flera vänner som bloggar och jag har faktiskt lärt känna nya människor via bloggandet. Häftigt! Dessutom har vi en fantastisk dagbok över våra utlandsår, som jag hoppas vi ska ha glädje av när vi flyttar hem, både jag och resten av familjen.

Vilka bloggar följer du?
Jag följer några bloggar regelbundet och har några andra som jag läser någon gång ibland. Det tar oerhört mycket tid både att skriva sin egen blogg och att läsa och kommentera andras bloggar. Även om jag skulle kunna göra detta nästan 10 timmar om dagen, vet jag att det finns andra saker jag skulle missa då som jag också vill hinna med. Därför försöker jag begränsa mig. Jag tycker det är roligare att följa färre bloggar regelbundet än att skumma lite här och där hos många. Det är nog mycket en smaksak.

Följande bloggar läser jag i princip allt hos:

http://karinesmeralda.blogg.se/ - vän i Sverige som bloggar

http://rabbitbearbug.blogspot.com/ - amerikansk vän som bloggar från Hamburg

http://boktokig.blogspot.com/ - bokblogg vars boktips och skrivsätt tilltalar mig mycket

http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ - historiska barnboksförfattaren Kim Kimselius blogg

http://dagarmedgambills.blogspot.com/ - svensk vän här som nyligen börjat blogga

http://familjeniguildford.blogspot.com/ - svensk tjej i England som jag fått kontakt med via bloggen

http://astrididalby.blogspot.com/ - tidigare granne i Sverige

Förmodligen har jag glömt någon, men detta är i alla fall de flesta.

Vilka favoritfärger har du?
Rött, sitter kvar sedan barndomen.

Vilka är dina favoritfilmer?
Svårt, men en står ut framför alla andra "Livet är underbart". Italiensk film som utspelar sig under andra världskriget. Finns det någon som inte sett den, så bör det skrivas upp på dennes viktigaste att göra-lista.

Vilka länder drömmer du om att besöka?
Jag älskar att resa!! Det finns SÅ många platser jag vill besöka, några är Australien, Japan, Sydafrika (med familjen), Italien och Nya Zeeland.

Frågan är då vem jag skickar denna ros vidare till....

Jo, denna award skickar jag vidare till Boktokig (länk se tredje redovisade bloggen ovan)!

Detta är min motivering:

En awardros går till Boktokig för att hon verkligen berikat mitt litterära liv, för att jag fått många bra boktips av henne, för att hon börjat tipsa om roliga spel som jag inte känner till och för att hon var så snäll och skickade en bok jag vann av henne till England, fast jag sa att hon kunde skicka den till en adress i Sverige så att det blev billigare. TACK för en jätteintressant och innehållsrik blogg, Boktokig!!

Boktokig, lustigt nog är det bara du som skrivit en kommentar här sedan jag skrev tillbaka till er sist :) . Visst är det något magiskt med paket, även om nästan ingen av oss behöver något egentligen. Jag håller helt med dig! Förstår du hur tokig jag var när jag skrev om paketleveranserna? Jag skulle ju ha skrivit om din bok också, det var liksom en del av de flera paketen som kom, men jag var väl för trött i natt, så när jag skrivit färdigt om de över 100 Fruit Flakes påsarna hade boken försvunnit ur huvudet på mig och jag såg bara kuddar framför ögonen, ha ha.

Åter till redovisningen av vår USA-resa.

Rosen Ingrid

6 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Du måste ha suttit hela dagen vid datorn och bara bloggat, för när jag tittade i morse var det inget nytt från dig, men nu var här MASSOR av blogginlägg! Kul!
Kram Kim

Anonym sa...

Sofia tycker det ska bli kul med Karlsson ...men roligast är det nog att gå med Franzarna..

Astrid sa...

Grattis till din award! Kims motivering stämmer jag helt in i!

Karin sa...

Man tittar bort en kort sekund, och vad händer? KILOMETERVIS av blogginlägg, underbara sommarbilder att värma sig med i höstmörkret, hundratals godispåsar, en bloggaward, massor av kommentarer både här och på min egen blogg... undrar vad som ska hända om jag går och lägger mig nu? Förresten läste vi första kapitlet i Häxorna i kväll. Och nu ska jag börja på en bok som jag tror att Boktokig rekommenderat (nuförtiden tror jag att alla böcker jag har på "vill läsa"-listan kommer från henne) - Lost in a good book av Jasper Fforde.

Boktokig sa...

Tack snälla!!! Vad glad jag blir!!! Jag ska lägga ut det på min blogg när jag hinner, men det blir säkert efter bokmässan. Imorgon blir det nämligen fullt upp. Jobb, kurs och sedan har vi föräldramöte på skolan. det jobbigaste är att jag knappt hinner träffa barnen innan jag ska iväg på fredag till bokmässan. Måste nog in och pussa lite på dem ikväll och imorgon kväll och ladda upp pussförrådet!!! Än en gång, tack snälla du!!!

Boktokig sa...

och jag håller med Kim!!!