måndag 19 september 2011

Paketleveranser
Jag upplever att vi får paket allt som oftast här i England. Hela tiden ringer det på dörren och där står en man (alltid en man) med ett paket och en apparat där jag ska skriva min autograf med en låtsaspenna på en liten skärm. Autografen blir aldrig något som liknar någonting över huvud taget, men det bryr sig mannen inte om, han har gjort sitt jobb och fått en krumelur på sin skärm.

I Sverige fick vi väldigt sällan paket med bud. Det går såklart att fundera över orsaken till detta och i den bästa av världar skulle det kunna betyda att jag satt och internetshoppade hela dagarna, men ack så fel det är, har faktiskt aldrig hänt. Istället handlar det om familj och vänner som ibland skickar saker till oss, Rikard har en del kollegor som beställer saker hit och ber honom ta med sakerna då han reser till Danmark t ex och ibland har jag klagat på något och fått ersättning med någon sak...

Senaste veckan var det ett väldans paketspring i huset. Jag har inte varit hemma så mycket senaste veckorna och därför har det legat lappar i brevlådan om att de försökt lämna paket hos oss, men att nu finns dessa istället på en lokal där vi ska hämta dem. Det är inte en "post" det handlar om utan olika firmor och därmed olika avhämtningsställen.

Innan vi hann åka och hämta något låg det dock plötsligt en ny lapp i brevlådan om att de varit här igen (utan framgång) och bakom träden och garaget kom en granne som bor i radhusen till oss (som jag aldrig träffat förut). Han sa något om att de lämnat ett paket till hans bror.....och så fick jag ett stort paket.

Dessa turer gjorde att Rikard tittade konstigt på paketen och försökte komma på huruvida de ändå hade kört ut paketen till oss eller om detta var nya paket och andra väntade på att hämtas på posten. Det blir särskilt svårt att avgöra när folk i Danmark beställer hit saker och vi inte riktigt har koll på vad och hur mycket det ska vara.

Själv visste jag i alla fall vad ett paket skulle innehålla, nämligen Fruit Flakes. I våras blev större delen av familjen förälskad i de små fruktrackarna täckta med yoghurt. Det är lätt att tro att detta är något väldigt nyttigt snacks, men så är naturligtvis inte fallet, det är väl både sött och fett, MEN gott. Det finns flera olika smaker och märken, men vi håller oss till ett märke som vi tycker är bäst. Vanligaste påsarna är på 25 g och förstås perfekta att skicka med i matlådorna för de engelska föräldrarna. I vår butik har de dock även haft en 100 g påse, vilken jag köpt eftersom det är mer lönt och inte innebär så enormt mycket förpackning till så lite produkt.

Då sommarlovet var över kunde jag inte hitta 100 g påsen i hyllan längre. Då detta är en produkt vi verkligen vill kunna fortsätta köpa, kontaktade jag företaget som tillverkar produkterna och efterlyste dem. Fick ett snabbt och trevligt svar med besked om att det var Sainsbury's som beslutat sig för att sluta sälja dem och 100 g påsen var speciellt framtagen för den kedjan, så tyvärr fanns den inte kvar att köpa någonstans. DOCK hade de ett antal lådor kvar och ville jag köpa valfritt antal av dessa till ett hyfsat pris, så gick det bra. SÅKLART jag ville! Vi skickade en CHECK med posten till dem, det är så vi gör i det här landet och inväntade sedan våra 5 lådor med Fruit Flakes.

I fredags kom de och jag slet upp första lådan. DÖM om min förvåning då samtliga lådor innehöll 25 g påsar som är de jag vill undvika. Jag mailade direkt en fråga till den kvinna jag tidigare varit i kontakt med och 10 min senare fick jag svar. Hon beklagade verkligen misstaget och sa att packaren på lagret gjort ett fel. De skulle genast skicka nya lådor till mig och när det gällde de jag fått, kostade det mer att skicka tillbaka dem än de var värda för dem, så jag kunde behålla dem.

5 lådor x 24 påsar = 120 påsar med Fruit Flakes som vi plötsligt fick helt gratis. Tror ni barnen var ÖVERLYCKLIGA när de kom hem??? Jepp!

Det här är vad vi har kvar just nu (har fått ligga i med ätandet i helgen för att få plats för nästa storleverans som kommer imorgon ;) ):

Vi som gillar Fruit Flakes :) !
Så här gillar vi verkligen att få postpaket som ni förstår och det blir spännande att se om Fruit Flakes leverans nr 2 kommer imorgon! Vi tror att vi fått de paket vi ska i övrigt och att inget ligger någonstans och väntar på avhämtning.

Karin, håller med, det är för tidigt för pumpor och halloweengrejer också! Visst är det härligt med tonåringar som slappnar av. Farmor frågade igår om tjejerna ville hänga med på barnteater med småkusinerna i jul när vi kommer hem och OM de ville, då var det inga svarta ögon inte :) .

Britt, Linnéa sa ikväll att det skulle bli så kul att gå på teater och att Karlsson var hennes favorit-Lindgren (har jag aldrig hört förut :) ). Det är SÅ mysigt och kul! Jag tycker också att det är FULLT tillräckligt med de vintermånader som är och vi behöver inte ta ut dem i förskott. Det är härligt att vi fått några fina veckor nu i september, om än med en del gästspel av regn, men på det hela taget bra.

Catharina, jag tycker som du, julen börjar i december och med första advent, innan dess vill jag inte tänka så mycket på det. Farmor handlar julklappar redan i november och det har sina fördelar, men själv är jag inte alls där mentalt redan då.

Kim, jag lyckades avstyra tonårsövernattningen :) . TACK, ska skicka min award vidare i veckan! Har inte glömt att jag har en sedan innan sommaren att ta vidare, men den var ganska svår...

Kram allihop!
Ingrid

5 kommentarer:

Boktokig sa...

Ibland kan det bli bra i slutändan vid fel!!! :)

Paket är roligt att få och öppna! Det är väl barnet i mig som gör att jag älskar att öppna paket. Konstigt nog, även om jag vet vad som finns inuti.

Catharina sa...

Visst var det Fruit flakes vi fick med som färdkost? Dom var ju supergoda!!!

Kram Catharina

Kim M. Kimselius sa...

Ibland har man tur! De låter jättemumsiga! Tänkte väl att du hade en tidigare award...
Kram Kim

Britt sa...

Hoppas att ni har några kvar tills vi kommer i november.Du skickade med oss när Marit, Johan o jag skulle handla present. De är goda men inte så nyttiga tror jag.
Roligt att alla ville följa med på Karlsson på taket som opera.
Kram från Britt

Anonym sa...

Lyckans ost! Vad mycket fruit flakes. Jag far skicka over Paulina!! Nyttigt godis. Kram