torsdag 1 september 2011

Ett öga rött

Ja, det är inte bara titeln på en bok, utan just nu också ett faktum om jag ser mig själv i spegeln.

HUR klantig kan man vara???!!

Jag rusade iväg till Sainsbury för lite shopping igår kväll. Rikard hade åkt före 5 på morgonen och väntades inte hem förrän närmare 23. Bakpotatisarna låg i ugnen och Johan hade inspirerad av "Vingmuttern min allra bästa vän" av Viveca Lärn gett sig iväg för att samla bilnummer och gick runt bland bilarna vid kyrkans parkering. (Så gulligt och flera hade stannat och frågat vad han gjorde och tyckt det var intressant.)

Nästan färdig i butiken skulle jag handla lite duschtvål, men jag ville gärna veta om de luktade gott. För att inte stoppa ner näsan för nära en oköpt tvål, gjorde jag som jag brukade och öppnade locket och skulle trycka lätt på förpackningen för att doften liksom skulle puffas ut. Ni förstår säkert vad jag menar. Men innan jag han trycka och bara öppnade locket, så SKÖT förpackningen ut en klick tvål som flög med blixtens hastighet rakt in i mitt högra öga, inte bredvid eller över hela ögat utan bara rätt in.

Oj oj oj, så ont det gjorde. Mitt vårdade skriftspråk hindrar mig från att uttrycka hur det verkligen kändes, men det sved som bara den och ögat forsrann. Jag kunde inte se någonting. Jag puffade mig och min vagn in i en gång och satte mig på huk med något produkt jag slet till mig och låtsades studera denna medan jag försökte torka rent mitt rinnande öga med tröjärmen. Jag kunde inte gå och betala när jag såg ut som om jag STORGRÄT. Ögat blev rött på en gång.

Till slut bestämde jag mig för att ta den där "scanna och betala själv"-kassan. Det tog lite tid eftersom jag hade för många produkter, men ingen stoppade mig och jag lyckades köra hem med ögat rinnande.

Malin mötte mig i dörren innan jag hoppat ur bilen och sa direkt "vad har hänt??!!". Jag försökte badda i ögat och skölja med vatten. Det förvanade mig mycket att det inte började bubbla av lödder från mina ögon då jag höll på. Det blev bättre och jag kunde se på ögat, men det gjorde SÅ ont hela kvällen. Både när jag tittade och när jag blundade.

När jag vaknade imorse kändes det alldeles stelt kring ögat och det var som om man lagt på flytande tvål som stelnat. Jag tänkte att det var ju bra för allt som kommer UT från ögat kan inte längre plåga mig.

Det var perfekt timing (NOT) som alltid förstås, eftersom jag skulle hålla en presentation i ett möte med head of school, fyra rektorer och några till på morgonen. Fick börja med att förklara att jag inte "grät" för att jag var tvungen att träffa dem. Jag sa att jag inte var "sad" och då sa head of school att hon hade nog aldrig sett mig "sad", så det trodde hon inte. Det var väldigt snällt och trevligt sagt måste jag säga!

Ögat är fortfarande rött och lite ömt. Det är lite mer tårfyllt än vanligt, men mycket bättre. Jag tror snart jag är bra igen. Kanske borde jag ha sköljt det med något annat, men jag brukar inte tro att något är så farligt, därför tänkte jag att det nog räckte med vatten.

Svaret på frågan hur klantig man kan vara är uppenbarligen: HUR klantig som helst!! Jag bevisade det just för er.

Britt, vi är jätteglada att du förser oss med våra favoritprodukter när vi kommer. Eftersom vi är fem är det många önskemål :) ! Du behöver inte oroa dig för müsli och cornflakes, de kommer säkert gå åt när vi kommer även i fortsättningen. Håller med dig om det där med "tagar vad man haver", det har jag också gjort nu med müslin. La till lite sesamfrön sist och när solroskärnorna tog slut hade jag pumpafrön hemma som jag tog istället och det blev toppenbra. Vilka otroligt bra vanor småkusinerna har när de äter müsli!! Linnéa och jag tycker att de rostade mandlarna är godast och det är väl ungefär samma smak som nötterna, är det valnötter du använder?
Vad skönt att du har fått tillbaka bilen i gott skick!!

Catharina, vad gullig du är. Det var kul att Lars gillade müslin :) . Jag vill gärna ha receptet på müsli-bars, det var dem vi pratade om. Men leta inte ihjäl dig!! Hittar du det inte kan jag säkert hitta något på nätet och just nu är jag helt nöjd med att göra müsli, tror inte min mage klarar för mycket nyttigt på en gång ;) .
Vad kul att du fick en kaktus som överlevde så bra! De är verkligen fina när de blommar!
Ser fram emot reserapporten. Kul att ni fick se det där Round Table stället! Dit vill vi också åka (om du säger att det var värt det :) .) KLART du måste ta betalt för det jobb du gör! Hon vet säkert vad det skulle kosta om någon annan gjorde det och vill att du ska ha fair betalt! Kram.

Hanneles bokparadis, vad kul att se dig här!! Jag har tyvärr nästan inte hunnit kika runt på några bloggar alls efter sommarlovet, men jag hoppas att tiden kommer snart när vardagen är igång igen :) .

Den nästan enögda,
Ingrid

4 kommentarer:

Karin sa...

Fotobevis önskas!!
Hoppas att det snabbt går över.
Kata tävlar förresten om en weekend i London :-)

Kim M. Kimselius sa...

Ja, fotobevis hade varit kul! Stackars dig! Kan ändå inte låta bli att skratta åt din beskrivning av händelsen. Det är ju sådant man gör komedier av!
Hoppas du mår bättre i ögat nu!
Kram Kim

Britt sa...

Stackars dig Ingrid! Det gör så ont,när man får något i ögat. Sedan min lilla operation i ögat har jag alltid hemma en flaska Ögonvatten(Borsyrelösning för i tiden).Den är så skön att tvätta ögonen med på morgonen. Om man har linser , har man oftast hemma engångsdoser med droppar för ögonen.
Nej det är hasselnötter eller mandel. Tranbär är också gott att sätta till.Kramar från Britt

The not-yet-desperate housewife sa...

F'låt, men HAHAHAHAHA! Det var skojigt! I efterhand ;) Men jag förstår att det var jobbigt. Du kanske inte går så mer.. Eller ska du ha lite ögonskölj med dig? :)

Jag vet att det är många som lukta på tvålar, men jag måste säga att jag aldrig förstått det. Lukten sitter ju inte kvar när man går ut från badrummet. Eller har jag missat något? Men så är jag också hopplöst oromantisk... Det hänger kanske ihop?!