tisdag 1 mars 2011

De 18 nya filmerna

Ja, jag erkände ju att jag gick crazy i mataffären under lovet och handlade 18 filmer. Någon frågade vilka det var och ni ska inte vänta er någon Bergman-djup lista, men jag berättar gärna vad jag föll för. En blandning av barn-, ungdoms- och vuxenfilmer, varav vi redan hunnit sett några.

Först de vi har sett.

The SoloistEn film baserad på en sann historia (passar mig). En journalist träffar av en slump en hemlös man och inser att han är otroligt musikalisk. Journalisten fascineras av den hemlöse mannen och tar reda på hans bakgrund och ger sig sedan i kast med att försöka hjälpa honom.

Anna, Micke, Rikard och jag tittade på den och ALLA tyckte den var väldigt bra. Rekommenderas!

MouseHuntJa, den här såg barnen när vi var på puben, så jag kan inte recensera den. Tror ärligt inte att det är någon märkvärdig film. Det ska vara en komedi om några bröder som ska sälja ett hus för att få ut massa pengar, men först måste de bli av med en mus som bor där, vilket inte visar sig vara det lättaste.... Vad kan man säga? Barnen tyckte den var kul för stunden och då fyllde den sin funktion. Jag valde den för att jag ville hitta en film som passade barn i olika åldrar samt både tjejer och killar, vilket inte var så lätt. 5-åriga Nora tyckte dock inte om den här. Förra gången jag sökte en sådan film köpte jag "Blades of Glory" och det var en HÖJDARE. ALLA barnen älskar den och skrattar varje gång de ser den.

Julie & JuliaBaserad på en bok. Filmen utspelar sig parallellt under två tidsperioder. Meryl Streep (lysande som alltid!) spelar en kvinna, Julia, som under en utlandsperiod i Frankrike lär sig laga mat så att hon till slut gör succé och blir vida berömd hemma i USA för en fransk kokbok. I nutid beundrar Julie Julia och när livet inte flyter på med den framgång Julie önskar, bestämmer hon sig för att starta en blogg och laga alla Julias 524 recept på 365 dagar. Feel good och komedi i perfekt förening.

Anna och jag gjorde misstaget att kvällen före låta killarna bestämma en film vi skulle se, eftersom vi först hade valt The Soloist (som alla gillade). Vi somnade gott till Änglar och Demoner och ingen orkade se mer än till halva filmen. Sista kvällen efter puben skulle vi se slutet, men vi var luriga och rusade hem före grabbarna och satte på Julie & Julia istället. SÅ nöjda vi var, ha ha. Den var jättebra!! (Killarna var också nöjda med att vara på puben, så slutet gott, allting gott.) Rekommenderas!

Nancy DrewUngdomsfilm. Huvudpersonen spelas av Emma Roberts (jag var 150% säker på att det var samma person som spelar Rachel i Glee, för de är exakta kopior när man tittar på bilderna på baksidan av DVDn men jag hade fel). Nancy är smart och kan inte låta bli att lösa mysterier och brott. Hon lever med sin pappa och när de under några månader måste flytta till Hollywood, LOVAR hon att INTE lösa några fall, MEN såklart kan hon inte hålla sig ifrån det. Hon är naturligtvis heller inte omtyckt av någon på nya skolan...

Ja, som ni hör är det en TYPISK yngre-tonåren-film, och MALIN ÄLSKADE den. Linnéa var inte med men Rikard, Johan och jag såg den tillsammans med Malin och det var absolut en bra film att se en fredagkväll! Starka kvinnliga förebilder kan väl aldrig vara fel... eller?

Detta är de fyra filmer av de jag köpte som vi sett hittills. Har ni sett någon av dem? Vad tyckte ni i så fall?

Här är de resterande 14, som vi inte sett ännu (ja, några är ju gamla godingar som vi ALLA  har sett förstås, men nu är det nästa generations tur):
 • Maid in Manhattan
 • Dear John
 • Failure to launch
 • How to lose a guy in 10 days
 • Under the Tuscan Sun
 • It's Complicated
 • Footloose
 • Flashdance
 • Definitely Maybe
 • Bedtime Stories
 • Australia
 • No Reservations
 • My Dog Skip
 • Marley & Me
Ha en skön kväll allihop!
Ingrid

6 kommentarer:

Anonym sa...

bedtime stories is oke, but night at the museum was better ;-))
You have to read Marley and me and especially his other book: The longest trip home..
just my comments ;-))

Hilde

Boktokig sa...

Maid in Manhattan = Tyckte mycket om den!
Failure to launch: Har sett den, men kom inte ihåg vad jag tyckte. Vilket inte behöver betyda att jag inte tyckte den var bra - utan jag har bara dåligt minne när det gäller filmer.
Under the Tuscan Sun: Såg och jag har för mig att jag tyckte om den!
It's Complicated: Har den hemma och ska se den.
Flashdance: Älskade den på 80-talet. Har inte sett den sedan dess.
Definitely Maybe: Har den, men har inte sett den
No Reservations: Såg och tyckte om!
Marley & Me: Vill, vill,vill se! Har läst boken och älskade den!

Britt sa...

Hej Ingrid!
Vilket sammanträffande. Julia o Julia såg jag igår. Den gick på Viasat 1000 och vi har spelat in den. Jag tyckte också om den och jag tänkte på dig när Julia bloggade och blev inkallad till chefen och ibland blev hon så uttröttad.
Hennes man tröttnade också på henne.Den var bra.
It´s complicated har jag ockå sett. Den var bra och man måste tänka att så var det på den tiden.
Inte idag.Kramar från Britt

Kim M. Kimselius sa...

Såg Julie och Julia igår på tv också. Jag tyckte om den. Meryl Streep är fantastisk och kan verkligen variera sitt skådespeleri. Älskar Footloose, har inte sett den på typ 100 år... eller något sådant. Såg den när den var alldeles ny och gick på bio och jag var betydligt yngre då och hade åtminstone en chans att komma i närheten av de danser som de uppför i filmen... Suck, det var tider det.
Kram Kim

Karin sa...

Jag sällar mig till de frälstas skara! Jag störtgillade också Julie&Julia! Jag såg den strax efter att ha sett Mamma Mia - vilken kontrast med Meryl Streep i så olika roller! Jag vet faktiskt inte om jag sett några av de andra filmerna... verkar nästan konstigt. Men jag glömmer fort också!

Kram fr Karin

Boktokig sa...

Du har flera timmars trevligt tittade framför dig!!!

Blev jättesugen på att se Julie & Julia också!