måndag 21 mars 2011

Vår vår i mitten på mars

Medan jag skriver lite om vad vi gjort senaste dagarna, samt packar upp en del av allt Rikard kom hem med från Sverige, tänkte jag visa några av de underbara vårbilder jag tagit sista veckan. Helgen har varit så solig och fin, speciellt lördag var HELT otrolig. Det märktes i Londons parker där folk var som tokiga av våryra, folk lekte, spelade fotboll, åt på filtar i gräset, låg och läste böcker eller bara solade sig. HÄRLIGT!

Utsikt från vårt sovrum tidig morgon. Lägst bort på rugbyplanen syns dimslöjorna.

Vårt land på framsidan i fredags, tidig morgon.
Och så några bilder från den lilla parken där jag åt lunch i lördags:

Som ni förstår kan man inte önska sig bättre vårväder än vi  har här just nu. Idag är det ännu lite disigt, men jag hoppas att det lättar fram på dagen. Prognosen säger 12-14 grader och mer eller mindre sol ända fram till fredag. Lovande!

Britt, å vad kul att du mätt Johan! Vi ser ju att han växt, men jag trodde inte han var SÅ lång :) . TACK för i helgen hälsar killarna, de var så glada och nöjda när de kom hem. Rikard var SÅ lättad över att ha fått undan så mycket i Dalby, jag förstår inte hur han bar sig åt! Jag är säker på att ni varit snälla och pysslat om dem. Maten hos Daniel & Anna såg FANTASTISK ut!! Lina har ändrat sig så mycket i utseendet tycker jag, hon har fått långt hår och ser verkligen äldre ut. Rikard tog SÅ fina bilder på alla tre barnen! Förstår att Johan var glad när han fick Felix köttbullar ;) . Han sa att du tyckte det var för mycket action i filmen ni såg, men han tyckte den var bra, ha ha. Underbart att höra att våren nu anlänt till er också!

Karin, jag blev helt tagen av att höra att din mormor var med i gymnastiktrupperna i OS Berlin, det är verkligen helt otroligt!! Tänk att hon var så duktig, har du själv hört henne berätta om det? Det känns väldigt länge sedan när man tänker på att det var FÖRE WW2... Mycket har hänt sedan dess och ändå är det inte mer än 75 år sedan, två generationer tillbaka. Mitt hjärta klappar ju för gymnastiken förstås, det var mitt liv när jag var liten, även om jag aldrig blev så duktig som din mormor, inte ens i närheten faktiskt :) . Sedan tycker vi det är kul att se några sporter som barnen utövar, det skulle vara en upplevelse för dem. Ofta får man köpa 4 biljetter per person, så vi kommer väl dela upp oss lite och inte gå hela familjen på allt utan det som passar var och en bäst. OM vi nu får något i lotteriet över huvud taget...

Kim, ja man måste vara ute i god tid, och detta är ALLDELES för långt i förväg för min vanliga hjärna. Vi har inte ens sommarsemestern detta året klar för oss och jag chockas då jag hör våra vänner här boka sina biljetter hem till jul redan nu (men bor man i USA eller Asien, kan det kanske finnas mycket pengar att tjäna på det...)!

Catharina, javisst är det mycket pengar, men jag tror inte de tänkte sig att just vi skulle satsa på de biljetterna, ha ha, de har gjort lite billigare för oss. Bra :) ! Jag tror också att det är bättre med höst 2011 för er!

Många varma vårkramar!
Ingrid

5 kommentarer:

Karin sa...

VILKA underbara bilder!! Här är det våraning med någon liten snödroppe här och var, men alla gräsmattorna är så fula och inte ett enda grönt löv på några buskar. Men vår tid kommer och då kommer vi att njuta i fulla drag! Jag är glad att påsken är sen i år - det hade varit mer bortkastad med lediga dagar nu.

Mmmm, tanken svindlar över det med min mormor i Berlin. Hon var mycket stolt över det och jag tror att hon var riktigt duktig både på gymnastik och simning. Det finns många tjusiga bilder från den tiden. Typsikt historier som vi borde skrivit in i Mormors bok om vi haft någon(som dem du & Rikard hjälpte oss med - vi har inte fått tillbaka de 2 vi delat ut men väntar med spänning, och snart ger vi ut till farföräldrarna också). Jag önskar att Mormor hade fått se Kata på konståkning - det hade hon älskat - eller Malin som simmar som en liten pil!

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med Karin om vilka underbara vårbilder du har tagit! Vad man kan längta! I em ska vi ut till Lätthult och vattna pelargonierna, som finns inomhus än så länge...
Märtha

Britt sa...

Hej Ingrid!
Underbara bilder och det är verkligen stor skillnad på London och Malmö just nu. Jag tror att att värmen kommer den här veckan.
Ikväll ska jag gå hem Daniel och Anna och passa barnen. Anna ska gå på ett party , 2 timmar.
Jag både Johan och Sofia tyckte om filmen och skrattade åt mig för att jag inte tålde action.
Filmen var dålig. Det ska bli skönt när ni är färdiga med garaget. En lättnad.
Jag har använt 5 av korten som jag fick av dig i julklapp.
Jaså du tycker att Lina har förändrad sig så mycket sedan i julas. Man ser det inte när man träffar de ofta.
Ha det så bra i vårvärmen.Snart får vi också sommartid. Kramar från Britt

Astrid sa...

Vilka härliga vårbilder du tagit, man blir riktigt glad över att se dem. Det finns nog hopp om våren här med, men vi har inte kommit riktigt lika långt än!
Ha det så skönt och njut!

Boktokig sa...

Åh, vad fint! Nu lääääängtar jag verkligen efter riktig vår här hemma med!