tisdag 1 mars 2011

Med Emilia L i London

Precis som på höstlovet är det många som vill komma och hälsa på oss på sportlovet och tyvärr är det omöjligt att pressa in alla. Nu är ju inte vi begränsningen för huruvida man kan åka till London eller ej, så en av Linnéas bästa kompisar från Dalby, Emilia L och hennes mamma plus moster, tog saken i egna händer och bokade en resa med inkvartering på hotell. Såklart ville vi trots att Anna & Co var här, se till att Emilia och Linnéa fick chansen att träffas och därför bestämde vi träff förra söndagsförmiddagen på Madame Tussauds. Malin behövde vara hemma för att göra sitt science projekt, så hon och Rikard följde inte med. Axel och Martin ville gärna se vaxdockor. Anna, Micke och Nora avstod helst, så jag och fyra barn tog oss mot vaxkabinettet, medan de andra gick på annat håll.
Holmes och killarna i väntan på Emilia.

Våra barn tycker souvenir-butiker är SÅ roliga, det gör inte vi vuxna, alltså går vi aldrig in i sådana :) . Nu väntade vi dock på Emilia och en souvenirbutik modell större låg händelsevis bredvid Madame Tussauds, så vi gick in och barnen kunde stannat där HUR länge som helst...

Johan fundrar på att bli engelsk polis.
Vårt sällskap anlände och styrkan som tog sig in genom entrén var Emilia med mamma Åsa och moster, samt Axel, Martin, Linnéa, Johan och undertecknad.

Barnen i gänget.
Martin, Johan, Emilia, Linnéa och Axel.
Naturligtvis var det sig likt sedan vi var där i höstas, men de som inte varit där förut tyckte det var riktigt kul och jag var överraskad av hur bra koll de hade på alla utländska kändisar. Jag minns hur jag var i London med Linnéa när hon var i Martins ålder och då kände hon nästan inte igen en enda.

Här är några av de kändisar vi träffade:

Killarna fick också pröva att sparka fotbollar på rätt ställe i mål:

De fick hålla i OS-facklan:


Tjejerna gick för sig själva och jag vet inte vad Emilia fotograferade...


Efter tåget och 4-D filmen, som alla tyckte var häftig, var vi färdiga med vaxdockor och alla var HUNGRIGA. Emilias moster hade fått för sig att hon ville äta indiskt, så vi tog oss till en mycket fin sådan restaurang. De upplyste oss flera gånger om att de fått en utmärkelse:


Vi kände oss SÅ nyttiga då vi åt där :) . Förrätten var det godaste och detsamma som Rikard och jag fick på den indiska restaurangen i vår by för ett tag sedan. Jag kommer inte ihåg vad deras "chips" heter som man doppar i chutney, grön sås eller gurkröra, men det är SÅÅÅÅ gott. Vi lyckades sedan beställa mat som alla barnen gillade. En prestation! Som vanligt frågade jag om ALLT huruvida det var starkt och som vanligt hävdade de att INGET som de serverade var starkt och varför frågar jag ens längre, nästan ALLt är starkt enligt mina smaklökar. Det gick dock bra ändå alltså.

Hungriga killar blev mätta.
Därefter lämnade vi tjejerna (Linnéa gick på stan ett tag med Emilia) och jag tog med killarna via tunnelbana till de väntande föräldrarna och Nora som hade gjort tvärtemot oss och ätit en SNABBlunch...

På tunnelbanan
Därefter shoppade killarna sportskor och kläder medan Johan faktiskt tog hand om Nora på ett rörande sätt inne i butikerna:

Här har Johan och Nora hittat en koja under en klädställning.
Efter några fler butiker samlade vi styrkorna och åkte hem där Rikard väntade med mat och sedan såg vi Solsidan innan våra barn stoppades i säng. Deras lov var slut och det var dags att tänka på vardagsrutiner igen. Gästernas lov skulle formellt precis börja (de hade tagit ledigt de sista dagarna veckan före lovet). 

Malin var väldigt nöjd med sitt Science projekt som hon gjort under dagen och det hade inte tagit så lång tid utan de hade spelat spel och haft det allmänt skönt hemma också.

Alla hade upplevt saker på olika håll och alla var nöjda. Perfekt!

Ingrid

1 kommentar:

Kim M. Kimselius sa...

Vilken härlig dag. Jag har också besökt madame Tussauds vaxkabinett. Hon finns med i min bok Giljotinen, eftersom hon gör dödsmask av drottning Marie-Antoinettes huvud. Dessutom spelar hon en stor roll i min bok "Kimberlie - Främlingar". Nu blev du säkert nyfiken...
Kram Kim