tisdag 22 mars 2011

Trevlig Torsdag

I torsdags var det dags för CAWC (American Women's Club) igen. Denna dag var full av logistiska utmaningar och jag började med att köra via Ylva och så körde vi därifrån i karavan till mötet. Detta var St Patrick's day som amerikaner firar stort, jag vet inte varför de anammat denna irländska tradition, här i England gör de ingenting. Jag vet inte heller bakgrunden till firandet, men jag vet från Tara att man ska ha på sig något grönt och att hon alltid brukar färga mat och dryck grön om det går och så äter de naturligtvis mer naturligt gröna saker. I år vet jag att hon färgade mjölken grön.

Här kan ni ser mer hur hängivet de firat tidigare år med bilder på mat och kläder:

http://rabbitbearbug.blogspot.com/2010/03/happy-green-day.html
http://rabbitbearbug.blogspot.com/2009/03/happy-green-day.html
http://rabbitbearbug.blogspot.com/2008/03/st-patricks-day-easter.html

Nåväl, vi brukar aldrig göra något speciellt denna dag, barnen brukar ibland bli påminda av någon kompis och därför kanske ta på sig något grönt. I år hade Linnéa koll på det och tog en grön tröja på sig och sa till Johan att ta något grönt också, så han bytte till en grön/vit-randig tröja precis innan de åkte. Själv tog jag "för säkerhets skull" på mig en grön kofta jag fått av mamma och då vi kom till CAWC-mötet var jag SÅ glad för det. ALLA hade något grönt på sig, det var SÅ häftigt att se harmonin i lokalen med ett svart/grön/vitt hav av människor som minglade omkring. KUL!

Minglandet var trevligt, som vanligt vann jag inte i lotteriet (det säljs alltid lotter, ingen skillnad mot tjejklubbarna hemma där ;) ), planerade aktiviteter från undergrupperna verkar jättekul, föredragshållaren.........nope. Efter två höjdarmöten med kvinnor som pratat om orginal (alltså speciella personer) respektive indisk matlagning (underbara Pinky), så skulle denna gång en äldre man som kört taxi i London hela sitt liv (samt skrivit sex böcker om det och lite andra saker), prata om sina erfarenheter. Det kunde ha blivit hur trevligt, roligt och intressant som helst, men det blev det inte. Visst nämnde han några kändisar han kört, men det blev bara fånigt och hans skämt om "den amerikanska kvinnan som vid den guidade touren vi Windsor Castle stördes av flygtrafiken från Heathrow och undrade varför drottningen var tvungen att bygga sitt slott så nära flygplatsen", kändes inte fräsch på något sätt. Ja ja, man kan inte lyckas varje gång och då Amy, Ylva och undertecknad var tvungna att smita ut innan han var klar, så kändes det nästan bara bra att kunna avvika. (Jag gick fram till mannen under minglet och förklarade att jag skulle vara tvungen att gå tidigare och att han inte skulle ta det personligt och det enda jag fick till svar var om jag skulle köpa någon bok då medesamma.... det skulle jag inte och jag berättade inte att jag köpte Pinkys bägge böcker då hon var där.)

Så körde vi via skolan där vi lämnade Ylvas bil (förklaring senare) och sedan åkte vi alla tre till Ealing Broadway där Linnéas kompis Nyasha bor. Hennes franska svensktalande mamma hade bjutit in oss svenskmammor på skolan på lunch. Ett par hade fått förhinder, så det var Amy, Ylva, värdinnan Annick samt danska Anne Mette, som vi dragit in i vår grupp, samt undertecknad. Det blev en supertrevlig stund med UNDERBART god mat (vad annat att vänta av en fransyska :) ) och massor av småprat om ALLT möjligt, dagstidningar, läget i världen, skola, engelska hus, engelska banker, trevliga utflykter/resor och en hel del annat.

Såklart fotograferade jag maten, som alltid:

Har ni sett en vackrare paj någonsin?
Notera färgmatchningen mot duken!
Dessutom smakade den lika gott som den såg ut!

Efterrätt en torsdaglunch!
Inte precis vad jag är van vid... jättegod!
VARFÖR nu denna bild valde att lägga sig på sidan
vet jag inte, har inte hänt förut...
Ni får lägga huvudet lite på sned åt höger så ser det bättre ut, ha ha.
 Jag tog dock inte BARA bilder på maten utan även på mitt supertrevliga sällskap:

Ylva, gömd Amy, Annick och Anne Mette.
Ni ser att Ylva och Amy hade något grönt på sig :) .

Här äts en jättegod stående förrätt och så dricks det lite vin (varför inte ;) ?) samtidigt som vi diskuterade Anne Mettes utflykt till ett område norr om Birmingham där de gör mycket porslin. Amy lärde mig hur man ska uttala "iron", som jag alltid säger fel (r:et ska inte uttalas utan sväljas). Om amerikanska Amy kunnat lära sig perfekt svenska borde jag kunna klara det!
När tiden rann ut för oss åkte Annick, Anne Mette och Ylva i en bil till skolan. De båda första skulle på HS Sports Award, medan Ylva skulle ta sin bil för att köra hem och hämta Paulina. Amy och jag åkte hem till vår by där jag släppte av henne, åkte hem och hämtade Rikard med packning och körde direkt till skolan.

Hann precis se några minuter av High Schools Sport Award. Linnéa var där och tittade på sina kamrater och var med sitt simgäng. De fick några fina bokmärken och sedan bjöds alla på pizza. L smet ifrån när vi fångat in Johan, för att köra honom och Rikard till Heathrow och vidare färd till Sverige. Därefter åkte L och jag hem och lugnet la sig verkligen. Vi satt en stund vid var sin dator och småpratade ibland lite tyst med varandra :) .

En väldigt trevlig torsdag var till ända!

Karin, ja jag är inte någon stor naturfotograf (mer matfotograf då :) ), men jag tyckte det var så fint så jag var tvungen att förmedla lite här. Såklart er tid kommer och jag håller med dig om att det är bra timat att påsken är sen just i år! Jag tänkte faktiskt också direkt på Katas konståkning då du skrev om din mormors OS-gymnastiserande, att det är nog därifrån Kata har sitt påbrå. Riktigt häftigt!

Märtha, tack! Det är nog bra att pelargonierna har fått vara inne så länge :) .

Britt, ja nu i år har det varit stor skillnad mellan länderna, i höstas var det nästan ingen skillnad, var det fint här, var det fint i Skåne. Jo jag tycker verkligen Lina ändrat sig på bara några månader! Jag ser henne nog mest framför mig som hon såg ut här i England inlindad i toapapper, ha ha. Hoppas att det gick bra att passa barnen och att Anna hade trevligt! Toppen att du har använt korten! Solkramar!

Ingrid

5 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Oj, vilken fantastisk bild på våren. Här sticker små gröna spetsar upp där snön smält undan. Här och var finns det snödroppar, men än har inte våren kommit så långt att trädgården är översållad av snödroppar. Längtar dit!

Vad trevligt du verkar ha det i England, alltid mycket roligt på gång! Kul med de gröna färgerna. Det var mycket prat om st Patricks day på twitter den dagen.

Kram Kim

Karin sa...

En av döttrarna i min värdfamilj i Alabama fyllde år den 17 mars och hon odlade allt som hade med St Patrick's Day att göra. Hennes älsklingsfärg (även andra dagar) var grönt. Jag tänker alltid på henne den dagen. Bra gjort att du tog grön kofta! Ni verkar ha det jättetrevligt, som vanligt (jag inser att du också har din beskärda del av tristess men det är ju mest det roliga du bjuder oss bloggläsare på). Så vacker mat!!

Kram från ett vårigt (!) Malmö

Anonym sa...

Helt imponerad att vi klarade av den spackfyllda torsdagen. Men vi hade saaa trevligt! VI ses snart ! Kram Ylva

Britt sa...

Hej Ingrid!
Låter både trevligt och jobbigt.Pajen såg jättefin ut. Vad var det för slags paj. Du vet att jag älskar pajer.
Idag har vi haft 13 grader och sol. Barnen var ute på dagis och vi har varit på lekplatsen. Så härligt . Allting blir lättare.Klas har kommit hem och vi skall hälsa på dem imorgon.
Är ni friska nu alla fem ?
Kramar från Britt

Monika Häägg sa...

Vilken underbar bild med vårblommor! Så härligt!
Och... vilka smaskiga maträtter! Blir sugen.