onsdag 30 mars 2011

Lunch Bunch

Fredagmorgonens tandläkarbesök  lyckades inte slå ner mig mer än att jag gav mig iväg på min första Lunch Bunch. Det är ännu en av undergrupperna i Chiltern American Women's club (ni förstår vilken tur att jag kom i kontakt med dem!). Denna grupp träffas en fredag i månaden och går ut och äter lunch på olika ställen.

Jag var chaufför och hämtade upp Ylva samt två andra tjejer för vidare färd mot en by i närheten där vi innan vi flyttade hit, tittade på ett par hus vi tyckte mycket om. Målet var Foresters Pub och det visade sig vara en fräsch och mysig pub. Uppslutningen var ovanligt stor (enligt de som varit med förr) och vi var säkert 25 tjejer, som satt utspridda vid flera olika bord.

Jag satt med Ylva, amerikanska Yvonne och nytillkomna kanadensiska Mrs X (minns inte hennes namn). Denna nya dam med nyss utflugna barn hade flyttat hit i oktober och tillsammans med sin man STORTRIVS hon. De har toppengrannar, bor mitt i en by och reser för full. Hon var en otroligt trevlig och positiv person.

Maten var SÅ vacker. Väldigt långt från vad jag kallar pub-mat, jag tycker snarare att man kan kalla det en restaurang med en pubdel.

Eftersom jag oftast gillar förrätterna bäst och på fredagar äter man dessutom ofta lite bättre mat hemma (därför tycker jag denna grupp borde träffas vilken annan dag som helst mån-tors), så satsade jag på två småsaker istället för en huvudmeny. Det gjorde kanadensiskan också.

Nu blir det alltså matbilder igen. :)

Min Risotto med avokadoglass.
Spännade och jättegott.
Mina varma nybakta bröd med dipp. Goda!
Vem kan äta så mycket bröd?
Kanadensiskans två rätter:
Trio of Soups
Pancetta wrapped Scallops with Citrus Glaze
Jag älskar pilgrimsmusslor och var nära att ta den jag också...

Min lilla men naggande goda brylé. LJUVLIG!
Så gick den dagen. Tiden bara flög iväg. Jag fick hem två barn och hämtade Rikard innan jag rusade till skolan där Linnéa var kvar...

Karin, tusen tack för blixtsnabbt svar om amalgam och därtill hörande frågor. Jag hoppades på att om jag fick ut mitt tandläkarinlägg innan jag stupade i säng, skulle du nog läsa det innan du gick till jobbet och det gjorde du :) . Nu har jag varit iväg idag och lagat den trasiga tanden. Det gick bra, tandläkaren är fortsatt höjden av effektivitet, men det känns som om hon vet vad hon gör. Jag undrar verkligen om hon provade ut färgen mot mina tänder... men det ser bra ut. £65 kostade det att laga den avslagna hörnan och sedan fick jag betala £29 för arbetet. Jag ska dit igen och då är det ett vanligt hål som ska åtgärdas och det är större och därför kommer den white fillingen kosta £90.
Av en slump har vi valt den andra tandläkaren till barnen och hon verkar mycket lättsammare. Annars hade jag säkert bytt för dem, jag kan klara lite kantigare bemötande, men vill (som du berättar av egen erfarenhet) inte ge barnen negativa upplevelser av att gå till tandläkaren. Tycker också det är värt en del pengar för att vara nöjd och sanningen är att jag inte tror att det finns något större samband mellan hur bra tandläkaren är och kostnaden. Barnen är gratis oavsett.

Catharina, TACK för feedback! SÅ kul att bli positivt överraskad hos tandläkaren :) . Jag kan inte låta bli att undra över hur farligt amalgamet verkligen är och hur otroligt påverkade vi är av vad vi lär oss från medier. Vi tror att vi fattar egna genomtänkta beslut, men i slutänden ser jag gång på gång att vi bara förmedlar det vi fått itryckt oss, bra eller dåligt. Det är så svårt att verkligen hålla sig insatt i allt, så det är inte konstigt, men det gör också att vi måste förstå varför vissa länder kan styra sitt folk på sätt som vi utanför inte förstår. KANSKE tänker de detsamma om oss i vissa andra frågor? Det tror jag att de gör :) .
Vad du har hunnit med mycket, måste kännas superskönt och det låter härligt att gå ut på tu man hand. Det är ni värda! Var ska ni gå?

Boktokig, jag går på era rekommendationer! För att inte riskera några missförstånd, eftersom jag inte vet vad hon tänker göra när jag öppnar munnen (undersöka?, tandsten?, laga?), så sa jag en gång för alla, med alla hennes fingrar i munnen, att jag inte ville ha amalgam någonstans  :) . Naturligtvis blev hon säkert förnärmad då jag sa att det är förbjudet med amalgam i Sv (såklart sa jag det på ett trevligt sätt) varpå hon talade om att "det var det enda landet i Europa där det var förbjudet och om det varit förbjudet i England skulle hon inte ha rekommenderat det". "No, of course not", svarade jag övertygande och leende.

Det är fortfarande varmt här, men idag öser regnet ned.

Kram Ingrid

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka otroligt bra mat bilder du tog. Jag ångrar mig såå att jag inte tog risotton for min "fiskpinne macka" var inte sådär våldsamt god. VIsst ar Maureen trevlig!! Imorgon ses vi TVÅ gånger. Kram Ylva

karin sa...

Dina matbilder är otroligt vackra! (Betr mina egna finns det massor som inte visats på web - endast de finaste slipper ut där). Jag blir sugen! Vi pratade om brulé på lunchen idag... om att möjligen skaffa en liten gasolbrännare.
Skönt att du blev nöjd med lagningen och slapp amalgam!

Kram i hast fr Karin

Boklusen sa...

Vad trevligt det verkar med en sådan där klubb!! Blir riktigt avundsjuk! Fina bilder också!