måndag 28 mars 2011

Vackraste vårupplevelsen hittills!

Nu börjar jag känna mig lite tjatig, när jag igen återkommer till den vackra våren vi har här. Är ni trötta på det eller tror att jag bara försöker retas med er som FORTFARANDE rapporterar om snö och minusgrader, så hoppa över detta inlägg.

I onsdags var det "Staff Appreciation Lunch" på skolan. Det är något föräldrarna ordnar en gång per år. Huvudrätten beställdes, medan föräldrarna bidrar med dukning, servering, sallader och en STOR efterrättsbuffé. Jag hade utlovat kladdkakor och blandsallader. Trodde jag skulle vara engagerad i detta större delen av dagen, men på tisdagen sa någon att min uppgift var bara att bidra med maten och dukning respektive städning mm skulle andra göra, så jag kunde helt enkelt bara skicka med min mat med barnen på morgonen och så var dagen plötsligt fri. Därmed öppnades möjligheten att följa med på svenskornas månadspromenad som jag tyvärr tidigare tvingats tacka nej till. Vilken tur!

Jag fick tag i Kajsa som lovade ta med mig i sin bil tillsammans med två andra och vi gav oss iväg. Denna dag var en HELT otrolig vårdag. Solen strålade generöst och efter lite problem nådde vi Savill Garden, som är en "betalpark". Den är uppdelad efter årstider och vi höll oss mest till "Våren".  http://www.theroyallandscape.co.uk/landscape/savillgarden/


Vi var 12 tjejer/damer som tog tillfället i akt att vandra runt i parken som ligger nära Windsor. Bor man där har man gratis inträde (även till Windsor Castle och en del andra av stadens sevärdheter) och några hade rabattkort eller medlemskort så att de fick ta med sig en gäst gratis, så på det hela taget kostade det inte så mycket att gå in.

Magnolia!
Jag har tagit SÅ många bilder från denna dag. Det blommade precis överallt! Det går inte att visa alla foton, men jag tänkte variera headern med dem under den närmaste tiden, så får ni ta del av lite av prakten och nu vet ni var bilden överst i bloggen idag kommer ifrån :) .

Här kommer ett urval i alla fall:

Magnifik pil
Japanska körsbärsträd av olika sorter blommar överallt.
Hur gick det till när trädet bestämde sig för att växa så här...?
Det blommade hur mycket kamelior som  helst överallt. Jag visste inte ens att de hette så, men det var många väl trädgårdsbevandrade personer i sällskapet.

Kamelia i bakgrunden

Närbild kamelia
Mera blommor:

Tulpaner i växthus
Fasan

Skunk Cabbage (men det visste ni väl redan)
Efter promenaden åt vi lunch i den otroligt häftiga entrébyggnaden som hade en superfin restaurang, samt en stor fin butik. Såklart satt vi ute i solen.

Entrébyggnad sett från parken, man går in på andra sidan.
Bild från: http://www.russcanning.co.uk/project11.html
Därefter blev det full fart hemåt och iväg till Johans sista tennislektion. Nu är det uppehåll en månad med det, innan en ny säsong/period/omgång börjar.

Kennart, vad KUL att du fick till en kommentar här, tack! Jag skrattar när du säger att mina matbilder är för bra :) . Jag har fler på lut, så håll i dig... Jag tror och hoppas att våren kommer till er också SNART, men först får ni njuta av en sista omgång skidåkning. Familjen på vår gata här, är i Schweiz och åker skidor denna vecka. Du har så rätt när du skriver att utbudet av det mesta är enormt stort här! Det är både fantastiskt och överväldigande. KRAM.

Britt, ja jag har tagit bilden själv :))) ! I detta inlägg ser du vilken naturfotograf jag blivit, ha ha. Sista blombilden ovan med min skugga nere i bild är väl inte så proffsig, men men.
Det var faktiskt bra att jag lärde mig hur bussarna funkar. Det kan bli till glädje för tjejerna som har många vänner i grannbyn, kanske kan de längre fram ta bussen dit själva.
Kul med släktträff! Jag förstår att vissa har ändrats till oigenkänlighet, när jag tänker på hur våra tjejer vuxit...
Som du förstod igår hade vi inte fått mailet. Vill du skicka över flygtiderna vid tillfälle, så har vi full koll.

Boktokig, jag ÄLSKAR att jag kan sända ut ett desperat myrinlägg och få svar och hjälp inom en halvtimme. TACK! Jag har aldrig hört talas om det där med kanel (och då har vi ändå haft myror i våra hus flera gånger), men efter att du skrev det har en person till nämnt det för mig.
Jag ska absolut läsa Niceville, var det inte den du skrev om när du diskuterade svenska böcker med engelsk titel, men ändå inte detsamma som originaltiteln...? Kanske var det därför jag trodde att du läst den.

Kim, ja det kunde förstås varit hundbajs, ha ha. Fast jag har aldrig haft problem med det, så det skulle varit långsökt för att vara mig :) . Jag förstår att du har bråda dagar. Vad kul att du ändå hinner titta hit! Efter detta inlägg hoppas jag att du är ännu mer galen ;) .

Karin, om jag bara kunde fråga EN person om vilken hjälp som helst, skulle det bli du, för du verkar ha koll på allt från senaste teknik till husmorstips!! TACK! Undras varför äggskal hjälper...?

Skickar lite sol till er HÄR!
Kram Ingrid

4 kommentarer:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Så otroligt vackert. Tänk att det är en så stor skillnad. Nu fick du plötsligt en dag som blev så bra och så missade du en dag tidigare.
Det jämnar ut sig.
Är det sommar när vi kommer?
Nästa måndag ska jag resa på min konstresa till Amsterdam Rottredam och Utrecht. Tror de att de också har vår?
Vi har skickat 2 mail. Jag fattar inte varför de inte går fram. Det har fungerat tidigare.
Mailen fungerar till andra här hemma.
Vi försöker en 3:dje gång
Kramar från Britt

Astrid sa...

Du är verkligen naturfotagraf, så härligt med alla fina vårbilder! Våren är på väg även hos oss, i dag har vi för första gången i år, varit ute i trädgården och städat. Vi har också druckit kaffe ute, så det finns hopp här också

Karin sa...

Nej, Ingrid, jag tröttnar aldrig på vårbilder!! Vilken perfekt dag ni gjorde utflykten! Nu vill jag inte förringa dig som fotograf, men upplever inte också du att alla bilder blir så mycket bättre nuförtiden? Eller är det för att man tittar på dem på datorn? Jag tycker själv att alla färger blir så vackra och bilderna skarpa. En obehaglig misstanke är att synen försämrats så att jag inte ser detaljerna. Det enda jag inte tycker blir vackrare är faktiskt matbilder (gäller såklart inte dina!) - ofta tycker jag att mina matbilder blir lite väl detaljerade (även vissa andras som jag sett på bloggar etc) och nästan ser ut som... ja, jag säger det: spyor!

Boklusen sa...

Så härligt det ser ut! Jag längtar tills våren kommit lite längre här också, men nu är den på väg i allafall!