tisdag 5 april 2011

Den hemliga trädgården

Förra lördagen innan vi gick på skolans talangjakt, bestämde vi oss för att göra en insats för den undermåliga tennisbanan, som våra vänner på gatan har till förfogande i sin trädgård. Enligt 2/3 av barnen är lycka att ha sin egen tennisplan, så vi är otroligt glada för att vi får använda denna och känner därför ett litet ansvar för att hjälpa till att få den iordning, då den heltäckande mossan visar att ingen har spelat där på mycket länge. Vännerna själva var på skidsemester i Alperna.

Rikard tog Linnéa, Johan och lite redskap med sig. Malin och jag förberedde ett av hennes skolprojekt och sedan gick vi också dit. Trädgården de har är så otroligt charmig, så jag bestämde mig för att fotografera den vindlande vägen till tennisbanan. Förhoppningsvis har de inget emot det...

På väg till vännernas hus, som är det höga i bakgrunden till höger om trädet.
In genom uppfartsporten mot dörren som står på glänt därframme...
Där finns den här fina trädgården!
Sedan går vi vidare bakom studsmattan...
I murens hörn, bakom träden finns en ny port...
Är det inte en underbar mysgång?!!
Ute ur gången öppnar sig det här!
Tur att de också har trädgårdsmästare :) .
Malin går vidare till vänster i bild...
En gång mellan fallfärdigt plank och träd,
leder fram till tennisbanan.
Vid den ser vi Johan...
Framme! Linnéa servade lite för att "känna" sig som om hon spelade tennis.
Det är ganska uppenbart att det behövs en insats på mossan väl :) ?
Rikard hade tagit bort en hel del till vänster i bild och på ställen som inte syns.
Visst är detta en jättmysig trädgård!! Jag blir glad varje gång jag ska snirkla mig fram till tennisplanen. Tyvärr är denna, enligt grannen till våra vänner, hotad. Tennisplanen ska bort och kanske ska den delen styckas av och ett nytt hus byggas. Det blir dock i alla fall inte före hösten, men trist är det...

Grannen kom vi att börja prata med då hennes hund sprungit bort och hon trodde att vi lämnat portarna öppna så att den rymt ut på gatan. Efter en rejält upprörd start på vårt "samtal" lugnade hon sig och var väldigt trevlig. Tipsade om någon kille i Johans ålder, som kanske bor på vår gata.

TACK TACK TACK till våra vänner som låter oss använda tennisplanen så mycket vi vill!

Karin, jag ska se om jag kan fixa bilden på Karin D & Karin S, den var fin och du ser ut som om du tittar rakt in i kameran, men kanske var du inte i ett sådant tillstånd att du minns det nu i efterhand... ;) .
Kanske blir man mer gråtmild när man blir äldre... det är i alla fall lättare att förstå de som säger att livet borde levas baklänges. Tänk vad jag skulle uppskatta vissa saker då, som jag inte satte tillräckligt värde på när de inträffade.

Nu ska jag fixa lunch och åka med till en mamma som är upptagen med att flytta hela sitt hus idag.

Ute regnar det. Rikard var på Irland igår, kom hem vid 22 och åkte före 5 imorse till Sverige. Johan undrar nog om han drömde att han sov med pappa inatt... han var ju inte där när J la sig och inte när han vaknade, men ändå hade de sovit ihop, då J kom in på småtimmarna :) .

Kram Ingrid

3 kommentarer:

Astrid sa...

Vilken spännande trädgård! Förstår att det är ett jättejobb att hålla iordning. De blev säkert glada och överraskade för hjälp med tennisbanorna!

Boktokig sa...

Mysgången var verkligen underbar. Håller med dig totalt!!

Boktokig sa...

och vad kul att ni får använda tennisplanen. Synd att den ska bort!