fredag 22 april 2011

Mer kalas, konfirmation och matlagning

Dagen efter Johans kalas, förra söndagen, var det kalasdags IGEN, det tredje under helgen. Det var Johans klasskompis Zak som bjudit in. Det började inte så bra, då jag inte sett inbjudan, men Johan säger att han fått den.... Vi var rätt sena med inbjudan till Johans kalas, så dagen efter att den var skickad, fick jag ett mail från Zaks mamma där hon undrade om Johan skulle komma på deras kalas. Jag blir själv rätt trött på folk som inte kan svara när de får en inbjudan, så jag tyckte det var både pinsamt och irriterande (alltså inte hennes fråga, utan att jag missat det). Jag visste inte ens när kalaset var, så jag fick börja med att be om ursäkt, fråga när det var och säga att om vi klantat till det och bjudit till kalas samtidigt skulle vi naturligtvis ändra vårt datum. Nåväl, det var ingen fara, hon var en förstående kvinna och deras kalas var alltså dagen efter. En riktig kalashelg för skolans 3:or alltså :) .

För mig blev det en dag av skjutsande, då det var konfirmationshelg för Linnéa. Den sista i Svenska kyrkan. Nästa gång åker de till Paris tillsammans och sedan är det konfirmation! Hur fort gick det här konfirmationsåret och har de verkligen hunnit med allt de ska ;) ? Alltså kändes det givet att någon skulle följa med på gudstjänsten och det blev Rikard. Linnéa läste en bön, som konfirmanderna tillsammans satt ihop dagen före. Hon är duktig på det, även om hon tycker att hon är blyg, så är hon en av de som är tryggast med svenskan (alla de andra bor här permanent och har varit här nästan hela sitt liv) och hon gör det bra! Alltså körde jag till tåg och kalas mest hela dagen.

Zaks kalas var på en idrottsanläggning, där de hyrt en sporthall samt en lokal där de kunde äta. I sporthallen vimlade det av barn och där fanns massor av bollar och en hoppborg. På vägen in kom Hanna i Johans klass, hon hade inte kunna komma till oss dagen före, men hade ändå köpt en present till honom. Väldigt gulligt tycker jag! Det var en Legoland-keps och Johan har använt den varenda dag sedan dess, så det var en bra present!

Zak är ett stort Arsenal-fan, så vi hade köpt en Arsenalfotboll till honom. Då vi hämtade satt Johan och fick en glittrig Arsenal-tatuering, för det var en tjej där som gjorde tatueringar eller målningar på alla barnen. Desutom fick varje barn en fotboll samt en kaka med en bild på Zak att ta med hem. Väldigt fint och avancerat.

Så god att Johan inte lät någon annan smaka :) .
Nåväl, mellan skjutsandet hann jag göra en sak, nämligen förbereda den cooking show jag skulle på dagen efter.... och den är vad nästa inlägg kommer att handla om  :) . En del av förberedelsen var att handla och påbörja "matlagandet"... Upptäckte att man kan köpa olika storlekar på gurkorna här. Den stora ser inte så mycket större ut än den normala, men i verkligenheten var den nästan grotesk.

Syns dåligt, men det står Large Cucumber på etiketten.
Kim, STORT TACK för dina gulliga ord! Ibland tycker jag verkligen att det bara blir rapporterade om vad vi gör här och att det kanske inte är så intressant för andra. Så tänker jag att jag skriver ändå för min egen skull, en sorts dagbok över vad vi gjort under våra utlandsår samt en del av mina tankar, för att barnen ska kunna titta tillbaka och läsa i framtiden, men så inser jag sedan att det ändå inte är hela sanningen, för det är verkligen SÅ tråkigt att titta till bloggen och upptäcka att ingen skrivit minsta lilla hälsning och det betyder ju att jag inte helt bara skriver för mig själv, för då hade jag väl inte brytt mig om det... Så jag blev verkligen jätteglad för din kommentar, att du tycker det jag skriver är en trevlig blandning.

Boktokig, du är INTE gammaldags, jag tycker också många barn tittar på avancerade filmer alldeles för tidigt. När de är små får de knappt se något och sedan släpper man efter för mycket istället, det är i alla fall vad jag tycker utifrån vad jag ser hos barnens kompisar. Jag brukar säga till barnen att de ska ha något att se fram emot, så man behöver inte se (och läsa) saker som är för mycket äldre barn än de själva. Vår Johan skulle INTE få se Hajen.

Britt, så kul att du påminde mig om "Campingkalaset". Det var SÅ kul när vi bjöd in till Malins kalas och barnen skulle ha med sig övernattningsgrejer, men inte visste att de skulle campa. Så fort de kom började de diskutera vem som skulle sova bredvid vem i Malins rum :) . Det var ett litet smidigt gäng med Malins närmaste vänner i Sverige eftersom vi kom hem efter ett år utomlands. Det var tävlingar i hur många vindruvor de kunde få in i munnen, paraplygolf (det vet ju ni vad det är), tårtdekorationsutmaningar samt mycket annat. Till slut hamnade vi på campingen i Sjöbo, där jag sov med alla tjejerna och på kvällen lärde de sig göra sådana där plastbandsflätningar på fingrarna och det gjorde de i det mörknande tältljuset, samtidigt som de åt godis. De flesta hade aldrig campat och tyckte det var kul bara att gå till toaletten i mörkret bland alla andra campare. Jag lägger in några bilder från det kalaset, bara för att det var så roligt. (Tack för grattis-hälsning. Kortet har också kommit!)

Egengjord OS-flagga och sedan svor de eden.

Kasta kula så långt man kan med tårna... :)
Vi hade många märkliga OS-grenar!


Jag hade bakat minikladdkakor som de fick dekorera.Plastflätning.

Prisutdelning dagen efter.


Nej, nu är det dags att göra sig redo för morgondagens födelsedagsfirande....

Vi hörs!

Kram Ingrid

2 kommentarer:

Karin sa...

GRATTIS min vän! Hoppas att du blir riktigt bortskämd idag och får något roligare än hushållsmaskiner!

Jag själv är lite dagen efter efter trevlig middag hemma hos Pia o Jan, alla andra sover här, men nu ska det snart cyklas ToR Falsterbo med Anna och Victoria.

Kram fr Karin

Kim M. Kimselius sa...

Roligt att min kommentar gjorde dig glad.
Ha en riktigt fin födelsedag. Ser fram emot att få läsa om den här på din blogg!
Här har vi strålande vackert väder och det tar emot att sitta inne och skriva. Men allt har sin tid!
Njut av dagen och tänk på att det här är "första dagen på resten av ditt liv". Kram Kim