torsdag 14 april 2011

Lyckat kanelförsök

Kommer ni ihåg myrornas inträde i vårt hus? Som svar på det jag skrev fick jag lite olika tips på åtgärder och ett var att strö ut kanel. Det förslaget kom från två håll och själv hade jag aldrig hört om det innan, men med R utomlands kändes det som något husmor skulle kunna klara själv.

Alltså gick jag till vår "tvättstuga" (1,5 m2) där myrorna kom in, såg direkt vilket hörn de kom ifrån och körde loss med lite kanel där:


Så gjorde jag mig av med de myror jag kunde se på golvet i köket, för att sedan vänta. Kan tilläggas att jag nu upptäckte en fördel med heltäckningsmattor och det är att myror inte går på dem, så de stannade till ett vädigt begränsat område, jämfört med vad vi varit vana vid tidigare.

DÖM om min förvåning när jag ett par timmar senare insåg att kanel fungerar FANTASTISKT. Endast två förvirrade myror irrade omkring och undrade var alla andra på partyt tagit vägen. Så enkelt och genialiskt! TACK för tipset!!

Några dagar senare var det några fler myror, men då la jag kanel längs med hela dörren i nederkant och inte bara i hörnet som ovan. Det funkade. Jag trodde det skulle bli små myrgångar i kanelen efter ett tag, men det blev det inte. Dock efter någon vecka lyckades några myror ta sig in på ett eller annat sätt. Då var R hemma igen och gick och köpte två myrdosor, så nu är den ekologiska lösningen över och myrorna helt borta, Tycker ändå att kanel kändes mer "fair" och fungerade tillräckligt bra.

Monika, håller med dig, i förskoleåldern finns det inte mycket som slår ett sjörövarkalas :) ! SÅ kul! Jag tror inte det varit någon födelsedag för barnen utan att de fått böcker, denna gång var det ovanligt många. Tycker alltid de blivit glada för de presenterna. Barnens farmor köper alltid en bok var till barnen i julklapp, plus någon leksak. Även om vi lånar mycket på biblioteket, tycker jag det är väldigt viktigt att äga böcker också. Det är kul även i framtiden att titta tillbaka på vad man läste när man var yngre.

Britt, VILKEN härlig konstresa!! Tack för mailet om den också, svarar på det senare idag. Ja, Linnéa är duktig och diciplinerad, brås på sin farmor! Det känns HELT fantastiskt att Lennart och R fick gjort allting!!! Så duktiga! Vi sakner er också jättemycket nu, det känns väldigt länge sedan vi sågs!! Nedräkning med mindre än en månad kvar har dock startat och det känns toppen. Kram, kram, kram!

Kim, du är rolig. Varsågod, det var så kul att ha med dig på färden :) !

Ylva, ja Chessington får ni pröva någongång, det är kul att variera sig. Kul med bio, hur var filmen??

Nu är det dags för konsert för treorna på skolan. Kul!

Ha en fin och myrfri dag!
Ingrid

5 kommentarer:

The not-yet-desperate housewife sa...

Med den mängden krydda skulle man nog kunna stoppa med vilken krydda som helst om det inte är speciella bergklättringsmyror! Kanske tom socker!!! :)

Karin sa...

Luktar gott gör det ju också! Kommer att testas i sommar!

Kram fr Karin

Kim M. Kimselius sa...

Oj, fantastiskt att det fungerar med kanel! Ja det är alltid bra om man kan ta till lite "husmodersknep" istället för biologisk bekämpning!
Kram Kim

Britt sa...

Hej Ingrid!
Det ska vi också försöka med. Annars köper vi alltid doserna. Tycker att de fungerar bra.
Imorgon ska det bli fint väder och vi ska ut och spela golf. Äntligen.
Både Lennart och jag har besiktigat våra gamla bilar och de gick igenom utan anmärkning.
Skönt!
Kramar från Britt

Boktokig sa...

Javisst var det bra med kanel. och det har man ju alltid hemma dessutom.