tisdag 12 april 2011

Födelsedagsfirande

Jag brukar, som några av er vet, vara väldigt ambitiös med barnens kalas. Det började med att jag inte ville ha McDonalds- eller Bowlingkalas när L var liten och för att kompensera det, som barnen tyckte verkade väldigt kul, så har jag ansträngt mig extra för att kalasen hemma skulle vara roliga ändå. Ville inte vara med och driva på känslan att man MÅSTE hyra något stort ställe för ett kalas. Däremot tycker jag att kalas många gånger blir en enda stor röra och fullt kaos när 10-15 barn härjar vilt i ett hus, alltså har vi kört detaljplanerade kalas (minutplanering, helt seriöst), med "organiserade"aktiviteter och lagövningar där ingen förlorar. Det har funkat jättebra och varit väldigt kul.

I år hade dock Johan lite klara önskemål rörande sitt födelsedagsfirande och jag tycker att det känns som om jag aldrig kommit så lindrigt undan med förarbete och sonen verkar lika glad. Undras om detta är ett tecken på att våra ovanliga temakalas nu är över och barnen stora, eller om det finns hopp om ett par spännande år till. Det återstår att se...

Själva födelsedagen var ju förra lördagen. Johan hade varit vaken lite innan vi kom och hoppat upp och satt på sig sin favoritpyjamas, men när vi kom låtsades han sova så sött. Sedan började en dag med en strålande Johan, som verkligen NJÖT av att fylla år. SÅ härligt att se. Han blev lika glad för VARJE paket han öppnade:
Lycka!

Ännu mera lycka!

Det kom även en del gratulationskort och paket på posten.
Alltid lika kul!
Dessutom blir det fler paket då våra föräldrar kommer på besök...

Malin som kämpar för att vara ett lika självklart val för beundran från
Johans sida, såsom Linnéa är, plockade här hem extra poäng :) .
En "bollskjutare" är en given succé för vår 9-åring!
 På tårtfronten har vi i England lämnat den traditionella och inom familjen kallade "Yngvessontårtan", till förmån för alla färdigköpta som egentligen inte är godare, men fortfarande till utseendet, nyhetens behag med sina roliga utseenden, framför allt till barnen. Naturligtvis älskade Johan att få en sådan här tårta:

Super Mario! Gillar Johan. Vet inte mamma vem det är, typ :) :
Här har Johan lagt upp de flesta av sina presenter:

Det syns att Johan blivit en riktig läskille :) !
Läskigt läge är en ny bokserie för oss. Spännande!
Discolampan fick han för att han önskat sig ett disco-kalas.
Pennskrinet med pennor (bästa sort enl tjejerna), kom från mormor och morfar
och Johan är överlycklig för dem :) !
Av oss vuxna fick han en "upplevelse", mer om den framöver...
Eftersom det inte är SÅ ofta man fyller år på helgen och då vi har de här nöjeskorten inköpta som vi inte hunnit använda så mycket, så bestämde vi vuxna att vi skulle ge oss iväg till en nöjespark. Det var länge sedan sist (endast Linnéa har varit iväg på egen hand) och kändes vårlikt. Johan själv önskade på fredagen att vi skulle åka tillbaka till Warwick Castle, men jag sa att vi hade en annan överraskning och som tur var blev han minst lika glad för det. Vi begav oss alltså efter morgonbestyren iväg till Chessington, ett av två nöjesfält med karuseller som inte ligger så långt från oss. Det här låg nära Guildford, där jag var och träffade min bloggkompis tidigare i veckan.

Det var UNDERBART att se barnen ha så kul tillsammans.
Rikard och Johan i full fart.
Rikard med ett grepp om orädda Johans ben :) .
Malin stylar i 3D-glasögon.


Linnéa försöker undkomma frestande godis.
Pga fastan äter inte L godis på 40 dagar, skulle vara spännande
att se Malin och Johan försöka sig på det "experimentet" :) .
Så mycket svårare än det ser ut!
En sekund senare föll han...
Sörjer att alla nöjesparkers matställen är SÅ lika OCH undermåliga. Vi valde en asiatisk "restaurang" för att variera oss, men nudlarna påminde mest om överkokt spagetti. SÅ besvikna!

Annars var det mest roliga och nya, jämfört med alla nöjesparker som ändå är rätt lika, en karusell som vi kallade "såpbubblekarusellen". En UNDERBAR tur för mindre barn med badankor som tema. (Varför har ingen annan kommit på att göra en åktur med såpbubblor som sprutar ut, det är en toppenidé.) Det var inte supermycket bubblor, men mycket vatten och mycket att se på. Fick lite samma känsla som "Small, small world" på Disneyworld, för er som varit där och vet vad det är... Vatten sprutade och vi åkte här under:

Malin tyckte förstås att det var en toppenidé att sträcka upp armen
och bryta vattenstrålen. Det är det inte som ni alla förstår... ha ha.
När parken stängde åkte vi hem, beställde pizza, enligt Johans önskan och hade myskväll med spel. Det innebar att vi spelade hans nya spel Carcassonne. Väldigt roligt!! Passar dessutom för 2-5 spelare, vilket är utmärkt.

Det var en mycket nöjd 9-åring som la sig på kvällen och det blev en väldigt smidig och avslappnad dag i solen. Vi är så glada över vår lille kille, som inte är så liten längre!

Helen A, jättekul att höra att du är här och läser även om du inte ger dig tillkänna bland kommentarerna. Vi har inte alls glömt bort att "bjuda" hit er, men "besöksluften" gick ur oss lite efter hösten och skolan har hållt oss sysselsatta med aktiviteter även på helgerna under våren, så vi har inte fått till det. Sorry, vi gör ett nytt försök till hösten. Kram till er alla tre.

Ingrid

4 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Jag vägrade också McDonalds när mina barn var små. Försökte göra planerade och roliga teman. T.ex. sjörövartema, vilket var väldigt uppskattat. Kul att se att det ingick en del böcker i presenterna!

Britt sa...

Hej Ingrid!
Ni har så soligt och varmt som om det var sommar.Nu har jag också upplevt våren i Holland.
Magnoliaträden blommar och jag har sett kamelior, röda vita och rosa . Vi var helt tokiga när vi satt i bussen och såg alla vackra träd som blommade. Hemma igen och det regnar och blåser och det är kallt.
Ni är nog 3 veckor före oss.
Jag har varit på Rijksmuseèt och sett Rembrandt Vermer och många gamla mästare från Hollands guldålder samt van Goghs museéum , som hade en tillfällig utställning med Picasso i Paris l900-1906. Jag har prickat av många målningar i min 1001-bok.
Ni har alltid gjort mycket fina födelsedagsfester för era barn. Dessutom hittar ni trevliga nöjesparker. Den här tycks vara lite originell. Tänk att Linnea inte äter godis under fastan. Bra gjort av dig Linnea.
Oooh vad jag saknar er.
Lennart och Rikard gjorde ett bra jobb och det måste väl kännas skönt nu.Kramar från Farmor

Anonym sa...

Vilken Bra fodelsedag Johan fick! Chessington har vi inte provat annu, men det verkar som om vi far lagga till den pa var "to do lista". Duktiga Linnea!!! Nu ska jag o Paulina ga pa bio "Hop" heter den o vi hoppas ;) den ar bra. KRAM

Kim M. Kimselius sa...

Härlig läsning. Kändes som om jag var med er! Tack för den billiga utflykten!
Kram Kim