lördag 16 april 2011

Ny pub quiz

Efter Linnéas och min långa nagelbitardiskussion, där hon nog tyckte jag var rätt jobbig som fortsatte argumentera även när hon sa att hon kunde ju bita på bara två naglar, eller bara bita typ en gång i veckan, så kände jag för att göra något betydligt trevligare tillsammans med henne. Pub quizen veckan före gav mersmak, så jag frågade om hon hade lust att gå med mig på en sådan torsdag kväll förra veckan. Jo, det tyckte hon verkade kul, fast menade jag verkligen bara vi två...? Nej, vi kan ju fråga Ylva och Vendela också, sa jag. JA, sa L.

Sagt och gjort, jag ringde Ylva och faktum är att det passade alldeles utmärkt och Vendela tyckte också att det skulle vara kul. Kl 20 var alltså papporna in charge hemma och vi hämtade våra lagkamrater på vägen till samma pub som vi var på veckan innan. Orkade inte riktigt leta upp något annat ställe, även om vi inte var vidare framgångrika vid första tillfället.

Nåväl, jag beställde kvällsmat till mig, då de andra redan hade ätit. Veckan före åt jag en god paté, denna gång åt jag en ganska tråkig standardaktig friterad scampi med pommes frites. Tror inte den här puben är omnämnd i någon "5000 bästa pubarna"-bok... Vi satte som mål att vi skulle överträffa förra veckans 17 p.

Mina lagkamrater:
Vendela grade 10, Linnéa grade 9 & Ylva smart hemmafru.
Quizen satte igång och faktum är att det gick klart bättre än veckan före. Vi hade fortfarande lika svårt att identifiera bilder av kändisar, men nu behövde vi i alla fall inte kunna smeknamnen på de engelska dartspelarna. Nu skulle vi para ihop skådespelare med filmer. Något lättare, även om de var gamla och en del helt okända. Världens största pyramid finns i Mexico, om någon mer än vi missat det. Däremot var vi riktigt vassa på ett par andra frågor.

Frågeformlären byttes och vi rättade varandras. Det vi fick var skrivet i PERFEKT handstil med bara stora bokstäver och de hade rätt på nästan ALLT, även sådant som inte är normalt att kunna.... Jag tror de hade 51 rätt!

Hur gick det då för oss? Jo, vi kom sist även denna gång, vi tappar mycket på att vi inte klarar de lokala frågorna, MEN vi fick 10 poäng mer än veckan före och slutade därmed på 27 rätt. Vi valde att tolka det som att våra döttrar är smartare än deras fäder och att de uppenbarligen lär sig en hel del i skolan.
BRA GJORT tjejer! Det var verkligen jättekul att ha er med! Alla var överens om att vi ska göra om det snart igen, för det var så roligt.

Ylva, var tvungen att lägga ut en bild på er och skriva om vår trevliga kväll så att ni saknar oss lite grand under lovet :) . Hoppas att ni har det riktigt bra i Sverige och njut av att vara hemma och träffa föräldrar och vänner. Ser fram emot att träffa er när ni kommer tillbaka. Kram.

Ingrid

2 kommentarer:

Boktokig sa...

Jag glömde ju att svara om Splitter: Svaret är nej.

Boktokig sa...

Vad kul att ni fick en trevlig kväll tillsammans och att det gick bättre den här gången!