torsdag 7 april 2011

Morgonfika och Pub Quiz

I torsdags började jag dagen med en fika tillsammans med Amy och Ylva på Costas i byn. Ja, började och började, naturligtvis hade jag först fått iväg barnen och lite sådant. Jag tycker verkligen det är toppen att träffas en liten stund tidigt på förmiddagen, för då är det ändå efteråt många sammanhängande timmar kvar till annat. Mina vänner här är supersunda och de beställer inte något annat än kaffe/te, inte minsta lilla fralla eller småkaka till...

Det var en riktigt mysig stund och antagligen KRYLLAR det av hemmafruar och annat löst folk här, för stället (som är ett STORT fik) var fullsatt... Jag fick chansen att få lite hjälp och synpunkter på tandläkare (hade dagen före varit tillbaka hos tandläkaren och fått lagat hörnan som gick av på tanden och det gick bra) samt stämde av om det är ok att ha "disco-kalas" för en 9-åring, på den här skolan. (Det tyckte de att det var.)

På kvällen träffade jag sedan Ylva igen. Det var nämligen dags för den sedan LÅNG tid tillbaka efterlängtade pub quizen. Vi har försökt få till en sådan i månader, men inte hittat en lämplig pub eller en dag som funkade för oss båda samt framför allt för våra hårt arbetande och resande män... Det gick knappt denna dag heller eftersom R var utomlands, men han kom till puben en dryg timme försenad, direkt från flygplatsen med resväskan i handen.

Puben för dagen var The Green Man i Old Denham. Bara byn Old Denham är väl värd att nämna, en pytteliten by med typ en gata och vackert som ett vykort. Jag hämtade Ylva och Mark på vägen till puben och väl där beställde jag en god paté till kvällsmat. Hemma var barnen själva och så duktiga med att fixa det de skulle, vi var inte hemma igen förrän 23.30.

Två gånger försökte den trevliga pubpersonalen indirekt "avråda" oss från quizen. Ena gången frågade jag något om den och då svarade de att "den börjar inte förrän kl 21.15", varpå jag fick säga att vi skulle stanna till dess. Senare sa en annan att quizen inte skulle vara klar förrän sent... Ja ja, de undrade nog vilka turister som förvillat sig in där JUST när de hade quizkväll. De kunde inte veta att vi med ljus och lykta sökt efter en sådan pub och var där enbart för quiz ändamålet.

SÅ satte de igång. Ungefär då kom en ensam engelsk kvinna och frågade om hon fick sitta hos oss, men vi sa att vi väntade en person till (R var som sagt försenad). Kvinnan satte sig med några andra och hade vi då vetat vad vi visste strax efter, skulle vi NATURLIGTVIS varit överlyckliga över att hon ville joina vårt lag! Undrade senare om det var god pubsed att låta ensamma besökare komma med i din grupp och skämdes lite för att vi avvisat henne. Kanske bröt vi mot vanligt pub quiz hyfs...? !

£1 per person kostar det att vara med och så drog det igång. Första utmaningen: Tio namn på dartspelare (!), skulle paras ihop med deras smeknamn!!!! Behöver jag berätta redan nu att kvällen slutade med att vi var det klart sämsta laget med våra 17 poäng, näst sämst hade 26 poäng medan kvällens vinnare scorade 52 ungefär. GRATTIS till dem! De visste säkert vad Engelska Cricketförbundets årsbok kallas.... liksom, allmänbildning....Eller hur många EXTRA poäng får man om man använder ALLA sju bokstäverna då man spelar Scrabbles (ungefär som Alfapet)? Att skriva i vilket County (landskap) olika städer låg, var också hart när omöjligt, vi kunde knappt komma på namn på tillräckligt många landskap så vi kunde leverera en gissning på varje rad. Jag kan väl 3 av MASSOR landskap och det är inte ens säkert att jag kan pricka in dem på en karta. Något som jag faktiskt ska göra råda på, känner jag. Tyckte vi kunde fått amerikanska stater istället, eftersom Mark är från USA... Fast vi kunde lite om kroppen och siffror samt vad Norges huvudstad heter... Frågorna kändes mer "engelska" än när jag var på quiz med LC-tjejerna. Eller är det bara som jag tror eftersom jag då hade lokalbefolkning med i gruppen som gjorde att det gick så bra för oss.

Ylva och Mark gör sitt ALLRA bästa för att klara några frågor.
På bordet ser ni bilder på personer/saker som vi skulle identifiera...
Vi klarade Donald Trump, resten hade vi knappt hör när vi fick svaren.
Hur som helst hade vi VÄLDIGT kul och lärde oss säkert något. Ska absolut göra om det, men kanske på en annan pub... :) . TACK för sällskapet Ylva och Mark! Det kan inte gå sämre nästa gång...  ha ha.

Kim, ja nätet kan hjälpa till att skapa många fantastiska upplevelser!! Jag vet faktist inte om munken är i Guildford, men jag tror att du har rätt, det brukar du ha :) .

Dags för engelsk geografi!

Bye, Ingrid

3 kommentarer:

Karin sa...

Alltså, jag älskar ju pubquiz och har inte gjort så himla många, men på Malmös pubar är quizarna alltid på engelska och behandlar väldigt engelska företeelser = väldigt svåra, precis som ert då!

Bra att ni höll ut och gjorde ett bästa iaf!

Fantastiskt att ni har "för" varmt! I Skåne råder stormvarning. Som alltid är du på rätt plats!

Hoppas att svara på mejl i kväll!

Kram!

Anonym sa...

Detta var bara inkorsporten till, alla framtida pub quizzar...Vi hade fantastiskt roligt och alla fragor har satt sig bakom pannbenet. I gar stotte jag pa Jan fran Canada som under pasklovet skulle flyga till Ottawa, jag var da tvungen att tala om att vi tyvarr missat fragan vilken ar huvudstaden i Canada pa var pubquiz, vi skrev ju tyvarr Toronto. PIM imorgon? KRAM Ylva

Boktokig sa...

Vad kul med Pub Quiz.

Jag tror förresten att boken (Volt och vampyrer) kommer att passa Johan alldeles utmärkt!!! Jag tror han kommer att tycka mycket om den. Visst såg du att det är en serie, men titlarna är fristående så det spelar ingen roll i vilken ordning man läser dem.