fredag 15 april 2011

Japan-tema

Multikulturella gruppen på skolan har tagit på sig att arrangera en aktivitet efter skolan för lower school. Jag anmälde Johan, men sa att han bara kunde komma varannan gång eftersom han har svenska de andra veckorna. Fick först ja, på det, men sedan hade någon på högre nivå sagt att så kunde man inte göra. Ja ja.

Möjligen blev det inte tillräckligt många barn anmälda till aktiviteten, det var nämligen också problem för de som ville gå att komma med på sena bussarna. Plötsligt fick vi nämligen en inbjudan att alla barn och föräldrar var välkomna att vara med spontant när de ville och första gången var förra måndagen.

Aktivitetens upplägg var att föräldrar från samma land skulle gå ihop och göra något med barnen som representerade det landet. Mat, pyssel, lekar, berättelser eller vad de nu kom på. Först ut var Japan och jag bestämde mig för att gå dit med Malin och Johan.

Det var många japanska mammor där och de uttryckte sitt stora tack för det stöd skolan och familjerna där, gett till Japan. Det har varit pengainsamlingar, de har pratat om vad som händer, barnen har gjort pappersblommor till ett stort japanskt körsbärsträd i lower schools korridor och de har också skrivit hälsningar och tankar på olika ställen.

Japanskorna visade några leksaker och sedan hade de ställt upp olika bord där barnen fick göra olika saker. På slutet fanns det massor av spännande japanska snacks som de bjöd på. Alltihop var väldigt trevligt genomfört.

Johans japanska favoritleksak.
Man ska slå bort nedersta delen, utan att välta de
ovanstående klossarna. Målet är att klara alla  en  efter
en tills bara huvudet står kvar.

Lite som "knorren på grisen".
Johan ska placera ut ögon, näsa, ögonbryn, mun etc.
Klassiskt kul!
Malin höll på med origami mest hela tiden.
Hon satt tillsammans med två tyska tvillingtjejer.
De vek hjärtan och nu har M gjort så många här hemma
att hon har väggen full ovanför sin säng.
Johan skrev "power" och "Johan" på japanska.
I måndags denna vecka var det italienarna som hade sin dag, men tyvärr hann vi inte gå tid. Synd! Gången därefter har barnen svenska, så då missar vi också. Kanske blir det ett land till innan sommaren som vi kan vara med på. Jag gillar multikulturella gruppen för där uppstår den mix av människor från olika länder som jag saknar lite från Danmark. Till vardags här umgås jag mest med svenskar och amerikaner. De är så trevliga att jag inte haft någon stark drivkraft att söka upp fler föräldrar från andra länder, men jag gillar när möjligheten ges!

Karin, jag hann knappt lägga ut förra inlägget innan du kommenterade. SÅ kul! Jag blir jätteglad varje gång jag går hit och ser en hälsning från någon. Som du vet betyder det mycket att se att någon läser det man skriver. Vad skönt att du uppskattar att komma hit även när det är lite rörigare än på bilderna. 10 min städ och 14 tim inspektion, huuuu hemska tanke.... Kan berätta att fototillståndet inte varade så länge och det var snart liv och rörelse (och röra) i alla rum igen :) .
Jodå, Kata var kvar högst upp i bild. SÅ KUL!! Vad duktig hon är!
Och du, jag kommer att tänka på dig idag!! Såklart! Glädjs verkligen med dig och dina framgångar och lovar att skåla på mitt håll.

Nu är det helg och samtidigt börjar TVÅ veckors påsklov (här kallat spring break) för barnen. Härligt!

Gissar att många av er också går på lov och önskar er riktigt sköna dagar och inte minst härligt väder oavsett om ni väljer att åka skidor (jodå, trots solen och värmen här utanför vet jag att många av er faktiskt ska till snön igen) eller söker er till vårvärme!

Ingrid

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er!!
Det var jättekul att se hur ni har inrett ert hem! Jag älskar att studera planlösningar och inredning, kollar fotovinklar och försöker få ihop det till en enhet. Skulle nog blivit inredare eller mäklare. Just nu sitter jag och löser melodikrysset och kollar på datorn samtidigt. Kent är och tävlar i boule. Jag har inte skrivit någon kommentar på länge, men har förstås läst det mesta. Igår fyllde Edvin fem år och i morgon ska han ha vuxenkalas. Farföräldrar och vi har lagt ihop till en studsmatta. Läste hur era barn kånkade och bar för att sätta upp sin. Jag har också varit hos moster i Halmstad och hjälpt henne att röja ut köket, som hon hon tapetserat och målat om. Igår var vi i Lätthult, där blommade krokus och snödroppar och jag satt och solade lite mellan räfsandet. Som du förstår, är det full rulle här också, fast inte så exotiska eller spännande händelser. Kramisar från Växjö!

Britt sa...

Hej Ingrid!
Det ser trevligt ut med alla aktiviteter som ni hade tillsammans med den japanska gruppen. Passar både Malin och Johan.
Nu har våren kommit igång här hemma och det börjar bli grönt.Igår var vi och spelade golf i Bokskogen men den har ännu inte slagit ut.
Idag ska Sofia,Lina och jag gå på Expressteatern och se Krumelur. Där vi jag ofta med Linnea och Malin och Johan hann också vara med någon gång. Det är inte mycket tal utan mimik och kroppsspråk. Kramar från Britt