söndag 29 augusti 2010

En dag i London


Efter en första intensiv vecka i skolan hade vi bestämt oss för att åka in till London för att shoppa och njuta av storstadens puls. Linnea hade några butiker hon ville besöka, Malin likaså och Johan ville till Hamley's. På kvällen skulle Malin och pappa fira hennes födelsedag, vilket var ett teaterbesök på "Oliver".

Dagen började med att Rikard åkte ner för att ta reda på hur det fungerar med tågen från Beaconsfield. Det visade sig att de fungerar utmärkt, men är betydligt dyrare än att köra bilen till närmsta tunnelbanestation och utgå därifrån. Det hela har att göra med att det är olika bolag - de som kör in till London och London underground.

Nåja, då vet vi det och det tar inte mycket mer än 15 minuter (om man kör rätt, vilket Rikard inte gjorde denna dag) att ta sig till Hillingdon, som är vår närmsta station.

På vägen ut från vår gata gjorde vi ett första stopp. Sista lördagen i varje månad har de Farmers Market och där ville vi in och titta. Urcharmigt, lokalt och bara så mysigt i höstsolen.

En godis mazarin. MUMS!

Och en badbomb...

Samt ett stånd för saft-tokiga ingrid

Nu körde vi mot Hillingdon stationen, köpte Oyster card till oss vuxna och tog tåget mot London!


Så här glada är vi när vi åker Underground (som faktiskt börjar som Overground ute hos oss).

Väl inne i London Åkte vi först till Svenska Kyrkan. Det var verkligen speciellt att se en liten del av Sverige i London. Där inne pratade vi bl a med dem om det fanns möjlighet till konfirmation för Linnea och det gör de. Vi får diskutera för- och nackdelar med detta. På gatorna runt omkring finns en hel del "svenskt". En svensk Pub, en restaurang och en affär som bara säljer svenska saker. Vad sägs om falukorv, Kalles kaviar, mjölk hemifrån (!), knäckebröd, mjöl och mycket annat.

Vem har sagt att kyrkor är tråkiga?

Alla svenska restauranger och pubar var lunch stängda på lördagar, så vi åt på en engelsk pub istället. Gott tyckte vissa och lekfullt tyckte andra.
Efter maten tog vi oss till Piccadily Circus där Linnea och Ingrid tog till en Japansk affär som Linnea ville till och de andra gick till Hamley's. Där finns så mycket kul att se. Trollkarlar, målare, sminköser, radiostyrda bilar, och ......


Hamley's. Ser ni hur fin Malin är inför kvällens teater besök.

Sedan mera shopping. Alla barn behövde kläder. Vi hittade massor av dylikt, en hel stor shoppingkasse full. Puh! Ingrid fick släpa hem den då Malin och pappa åkte till Teatern. Bra jobbat!

Nu var vi rejält trötta. En snabb tunnelbana till Cafe Rouge, där vi åt god fransk mat. Nu sa Malin och Rikard hej till de andra och gav sig iväg på sin Oliver teater.

Vi njöt!!  Det är såååå roligt att se teater i London och denna var inget undantag. Scenerierna är fantastiska, musiken klassisk och skådespelarna jätteduktiga. Malin har en klasskompis som är med i musikalen. Vi letade efter henne och Malin tror att hon är hittad. Inte helt enkelt i smink o dräkter.
 

Nu sover alla sött. Var och en lyckliga på sitt sätt.
Godnatt!
Rikard3 kommentarer:

Britt sa...

Hej!
Jag har just skrivit en kommentar och det blev Error. Jag försöker l gång till och då kanske det blir 2. Vet ej
Så fin du var Malin när du var och såg Oliver på teatern.
Vädret ser bra ut, soligt.Här hemma är det lite regn och lite sol. Lite höst.
Bra att ni lär er mycket om London och vad som händer.Det underlättar för oss när vi kommer.
Kramar från Farmor

Anonym sa...

Hello!
Vilken dag ni hade i lördags! Såna lyllosar ni är! Men var är alla londeners? Hade ni hela underground, förlåt, overground för er själva? Det ska ju vara knökatjockt! Farmor har rätt! Malins klänning var jättefin, så även Malin!!
Vi har träffat Erica och Jenny i Lätthult, de var och tävlade utanför Gislaved och de hade fått plaketter, förstås.
Vad är tigweh, som Malin hade i sin beskrivning???
Hugs! Märtha

naemi sa...

tjena igen!! :)
va fin tunnelbanevagnen såg ut att vara:)
o va kul med en sverige mataffär!

gonatt!!