måndag 16 augusti 2010

Framme i England

Hej igen!

Så roligt och kul att ni hittat hit!

Nu är vi framme i England. Efter en intensiv dag igår var det riktigt skönt att komma fram till vårt bekanta hotell. Det är ett ganska gammalt och slitet hotell (förutom pooldelen som är jättefin), men det är tredje gången vi bor här, så det var nästan som att komma hem (lite överdrivet, men ändå :-) ).

Det mesta gick bra igår. Morgonen var förstås stressig med att packa ihop det sista och jag skrek nog på de flesta, så att grannarna undrade vad jag höll på med. Inte ens barnens kompisar kom undan mina order (förlåt Naemi och Emilia). Men när vi lämnade huset hade vi faktiskt fått med oss 6 resväskor och 7 handbagage, så även om våra axlar och ryggar värker lite här och där så är jag väldigt nöjd och imponerad. Huset var riktigt välstädat och tack vare L och Naemi var även gräsmattan klippt.

Alla våra grannar kom för att säga hej då och det var jobbigt och sorgligt. De är så fantastiska och vi har varit hos dem alla och lånat saker under sommaren; madrasser, grytor, termosar, stolar mm. Vi har fått mat av dem och hos dem.  De har gett oss kloka ord och hjälpt oss med lån av bilar. Ni vet själva vem ni är!! Stort stort tack till er allihop!!

Vi var lite sena iväg till Kastrup och alla var hungriga så vi gick direkt till loungen för att äta. En dryg halvtimme innan vi skulle iväg stod det plötsligt "Gate Closed" på skärmarna. Vi lämnade allt i loungen och rusade till gaten. Men, det var ingen panik! Det hade blivit fel och de kunde inte ändra till "Go to Gate" som det skulle vara. Barnen var besvikna att de inte hann shoppa lite på flygplatsen, men det tog de med fattning. Tristare var det ju när vi så fort vi kom i planet fick veta att det var en "bula" på en vinge som behövdes kollas och därför skulle det ta en halvtimme innan vi kom iväg. (Britt, fick du mitt sms från planet till din nya mobil?) Halvtimmen blev till en timme då vi fick besked om att vi inte kunde flyga med planet och ytterligare en halvtimme senare hade de fixat fram bussar och ett nytt plan. DÅ kändes det ju lite surt att vi inte kunde fått gå en stund på flygplatsen. Det var fruktansvärt varmt på planet och jag har sälllan sett så många ansikten drypa av svett. Dør var många små barn som grät och skrek. Skönt att vi inte hade det i alla fall, för det var så synd om dem. Halv sex landade vi i alla fall lyckligt och väl på Heathrow, där en taxichaufför tålmodigt väntade på oss. Barnen tyckte det var jättehäftigt att för första gången ha någon som väntade med en skylt med vårt namn på när vi kom ut genom tullen :-) .


En del bagage blir det...
På hotellet utnyttjade vi för första gången hotellpersonalen till att ta upp vårt bagage till rummet eftersom det enda familjerummet här, är på fjärde våningen längst bort i korridoren och hissen går bara till tredje våningen, så det var inte möjligt för oss att ta allt hit själva. Nu tog de en bagagevagn och visade att de sedan sist renoverat en ny hiss som gick till fjärde våningen på ett annat ställe och det var ju SUPER för stackars bärkillen.

Efter en snabb avleverering av våra saker på hotellet åkte vi på mångas begäran till High Wecombe och restaurangen TGI Friday där vi varit en gång förut. God och okomplicerad mat för alla. Vi möttes av en vädligt entusiastisk servitör som glatt hälsade oss välkomna och undrade om vi firade något speciellt (där var tre födelsedagssällskap som de sjöng för under kvällen då vi var där). Inte för att vi förstår att det här är en restaurang man går till för att fira något (speciellt inte 68-årsdagar som damen vid bordet bredvid), men vi svarade i alla fall "Att vi flyttar till England idag" och servitören blev eld och lågor. Efter att vi ätit god grillad, lax, hamburgare, fajitas, makaroni&cheese samt bbq ribs, så kom han tillbaka och satte sig och pratade med oss och svarade på nyfikna frågor från oss och berättade trevliga ställen att besöka och handla på. Han var 21 år och hade bott där hela sitt liv och förstod verkligen vad service var.

Sedan åkte vi hem och alla somnade på nolltid i riktiga SÄNGAR. HUR skönt var inte det efter många veckor på mer eller mindre sköna madrasser på golvet :-) .

Tara, You were first to comment :-) ! Of course you will have a treat for that. As soon as you come over here to visit...

Karin D, jag tror inte jag blir mer seriös för att jag bytt till blogspot :-) , men jag ska testa och se skillnaderna i all fall. Det där med google konto visste jag inte... det var ju inte bra i så fall. Bra att du upplyser mig och alla praktiska detaljer jag ska forska i!

Marit, välkommen hit! Var var världens längsta bokbord?

Catharina, välkommen hit du också! Vad lustigt att du är i Stockholm samtidigt som min syster skriver om det där bokbordet :-). Jättetrevligt att avsluta sommarlovet med en minisemester! Lycka till med packandet.

Britt, tack för lång kommentar. Får se om du får till så att det funkar här också... Åh vad bra att min brukklänning får flytta hem till er igen, jag vill inte ha den hopknölad i en kartong! Tack.
Nu blir det hotellfrukost och därefter besiktning av vårt hus.

Skriver mer ikväll.
Ingrid

PS Nu har jag manuellt øndrat alla (hoppas jag) ä och ö i inlägget, då de bokstäverna inte finns på Rikards blogg och jag vill ju inte att ni ska tro att vi ær i Danmark igen ;-))) . KRAM. DS

4 kommentarer:

Karin D sa...

KUL att ni kommit fram ordentligt och att allt känns roligt! Lite jobbigt på Kastrup...

Jag har haft en första dag på jobbet och det var... sådär.

Kram från Karin

Anna sa...

Hej!
Nu har vi också hittat hit!
I dag var första dagen då alla i familjen återgått till de sedvanliga rutinerna- jobb-jobb-dagis-dagis. Barnen verkar tycka det är kul att vara tillbaka, Sofia tillhör nu de äldre på avdelningen och Lina pep direkt in på dagis för att se om "sina" leksaker.
Nu laga mat!
Ha det bra!
Anna F

Marit sa...

Hej på er alla!

Världens längsta bokbord består av diverse försäljare på Drottninggatan. Det är säkerligen över 1 kilometer med mindre förlag, författare som vill sälja sina alser och "vanligt" folk som vill ha mer plats i sina bokhyllor. Samt ett och annat anrikvariat, som ägnar sig åt loppmarknad med boklådor.

Detta avslutar Stockholms kulturvecka, som är någon slags efterföljning till Vattenfestivalen, i augusti varje år.

Skönt att höra att ni har kommit fram!

Kramizar från Mozter Marit

Catharina sa...

Hej Ingrid!

Är nu hemma en liten stund mellan resorna till Småland... packar om väskorna :o)

Jag måste bara skriva att jag gillar TGI Fridays... "brukar" (är inte där så ofta som det kanske låter) äta potatoskins mmmm de e gott. Kanske för att vi åt det när min syster var au-pair för ca 100 år sen och jag var och hälsade på henne i Florida ;o)

Kram och åter till packningen //Catharina