måndag 16 augusti 2010

Världen är liten

Två märkliga sammanträffanden på två dagar kommer här.

Den första:

Den japanska familjen i Århus som hade två flickor i våra tjejers ålder, flyttar nu hem efter ett år i Århus. Linnéa som är väldigt inne på Japan just nu håller flitig kontakt med den äldsta tjejen och hon svarar också alltid när L hör av sig, till skillnad från en del andra "gamla" klasskompisar som kanske varit på semester den senaste tiden. Japanerna har aldrig varit i England, så jag frågade dem när de skulle flytta hem och de berättade att de skulle stanna i Europa över sommaren och bl a åka till Paris och sedan flytta hem nästan exakt samtidigt som vi skulle flytta till England.

Så kommer vi till Kastrup för incheckning igår och vem ställer sig bredvid oss i disken intill om inte den JAPANSKA familjen!!! Hur sannolikt är det??? De hade just anlänt med flyg från Århus och skulle sova på Hilton natten till idag för att idag flyga hem till Tokyo. Det var verkligen kul och tjejerna blev överlyckliga över denna 10 minuters reunion.

Den andra:

Vi äter ju ute nu hela tiden tills vi flyttar in i vårt hus imorgon och kan börja laga mat själva. Jag har ju redan berättat att vi var på TGI Friday igår och på lunchen idag var det stressigt och hungrigt så då blev det snabb mat på Pizza Huts lunchbuffé. Ikväll ville barnen äta på hotellet medan Rikard ville åka till en pub. Maten på hotellet verkade ok, men restaurangen var helt tom, så vi bestämde, trots barnens protester, att ta puben.

Vi bor på ett hotell lite utanför byn där vi ska bo och vi körde till en pub i byn där vi ska bo. Där finns flera stycken, men Rikard rekommenderade en som låg i anslutning till ett annat hotell där han bott några gånger. Det var mycket brittiskt, gediget, charmigt, robust och med en frestande meny (även om inte korven som Johan beställde hade några som helst likheter med wienerkorv som han hoppats på).


Tidigare idag hade vi lite problem med uppkopplingen på internet, så Rikard kunde inte komma åt sina mail och se om vi fått något besked på när flyttfirman skulle komma imorgon. Alltså har han försökt nå dem på telefon tidigare idag, utan framgång. Nu ikväll gick han ut från restaurangen fær att ringa dem igen och strax därefter kommer han skrattande tillbaka med en man. DÅ visade det sig att flyttgubbarna satt vid bordet snett emot oss och att de hade hört oss prata skandinaviska så när Rikard lämnade för att börja ringa och det ringde i flyttgubbens telefon samtidigt förstod de att det nog var oss de skulle till coh följde efter Rikard och fångade honom live.

Hur sannolikt är det???? Vi kunde åkt till vilken restaurang som helst! När vi valde en pub, fanns det flera att välja på. Men nej då, vi hamnnar på den där våra flyttgubbar sitter och laddar på ordentligt för att orka med hela vårt bohag imorgon. Nu är de bara två goa glada danskar (ingen står bakom mig så jag kan ärligt säga att de inte är lika snygga som de som packade :-) ), i Århus var de fyra killar. Å andra sidan skulle de packa allt där, här ska de bara bära allt till rätt rum och så packar vi upp själva.

Inatt sovar killarna i flyttbilen där vi kunde lugna barnen med att de både har tv, sängar och kaffekokare. Det känns tryggt att de vaktar hela vårt bohag personligen.

Så världen är liten och osannolika saker händer HELA tiden.

Marit, det låter som en jättetrevlig aktivitet med det där bokbordet!

Karin D, du som alltid brukar tycka att det är skönt när vardagen drar igång igen.... själv tycker jag inte det vore konstigt om det tar emot lite första dagen efter semestern....håll humöret uppe, det kanske blir toppenkul imorgon ;-)) .

Anna, visst är det skönt med vardag också. Rutinerna blir som vanligt och allt flyter på lite smidigt. Blev Sofia glad för sin rosa käpphäst? Välkommen hit till nya bloggen!

Ingrid

4 kommentarer:

Karin D sa...

Verkligen otroliga sammanträffanden! Kul med foton också - vilken mysig och engelsk pub.

Det var mycket bättre på jobbet idag men så gick jag också hem kvart över tolv efter en supergod citroninbakad lax till lunch i trevligt sällskap.

Har ni kommit in i huset nu då?

Kram från Karin

Anna sa...

Så roligt det låter med alla sammanträffanden!
Japp, käpphästen är Sofia glad för, men Lina verkar vara den som är gladast för den. Tack för kläder och skor!!!!
Sofia sa till min stora glädje när hon kom hem idag att hon ville somna snabbt så tiden skulle gå snabbt tills hon kunde gå på Bullen igen.
Varenda vettig morsa hade undrat vad som var fel i hemmet eftersom hon vill till dagis i stället...men S har under hela början av sommaren klargjort att hon aldrig vill gå till Bullen igen, men nu så har vindarna vänt- ! Skönt!
Nu är hon äldst på sin avdelning (kallas Uggla)och får tillsammans med 3 andra i samma ålder göra specialgrejer av typ - sitta och äta lunch i Ugglerummet, träffa de andra Ugglebarnen på andra avdelningar, gå tillsammans med fröken på teater, osv.
Daniel återvänder från Uppsala torsdag kväll, så vi tjejer får rodda skutan själva nu, efter 8 veckor med Pappa Daniel hemma känns det konstigt och lite ensamt här..snyft!!
ha det så bra i ert nya hus!
Anna

Catharina sa...

Men så kul sammanträffanden!

Hugo har varit ute och åkt lastbil 4 dagar med en farbror till Lars. Han tyckte att det var jättespännande att sova i lastbilen. Sista eftermiddagen fick han dock hemlängtan så jag fick köra till KLIPPAN och hämta honom... som tur var fick jag en väninna med mig så jag slapp köra själv så långt.

Hmmmm packa var det... //Catharina

Catharina sa...

Alltså med kommentaren ovan tänkte jag på att tjejerna tänkte på flyttgubbarna som skulle sova i bilen... fast det förstod du kanske ;o)