torsdag 19 augusti 2010

Första små trevande stegen utanför huset

Hej igen!

Det verkar ju fungera mycket bättre med kommentarerna nu. Perfekt! Tack allihop!

Det har inte alls blivit så mycket gjort med kartongerna idag som planerat. Hela dagen sprang iväg framför datorn. Det hade samlats en del mail som jag inte svarat på och så ville skolan ha besked på diverse saker varav Linnéas val för olika ämnen var det viktigaste. För att veta vad man ska välja måste man läsa på i Curriculum informationen där kurserna beskrivs. Nu är nog det gjort i alla fall.

På förmiddagen kom husägaren förbi och hämtade lite post. Då hjälpte hon oss också med huslarmet som Rikard sa inte fungerade och jag lyckades faktiskt förstå vad felet varit så nu hoppas jag det funkar som det ska. Till lunchen prövade jag gasspisen som jag fruktat lite, för första gången. Gick helt smärtfritt.

På eftermiddagen kände jag att det var nödvändigt för oss att komma utanför dessa väggar, så vi gick till en lekpark nära vårt hus. Den var jättefin och verkar nästan nybyggd. Det stod stora skyltar (överhuvud taget är det mycket skyltar överallt om allting) om hur man skulle vara rädd om lekparken och vilka som sponsrat byggandet av den och det var bl a RT-klubben i Beaconsfield. Det var ju lite kul.

Medan barnen lekte började jag läsa den tjocka Parent Student Handbook som vi fått sänt till oss. Väldigt proffessionell och ganska intressant faktiskt, men jag hann inte så många sidor för regnet hängde i luften så det blev en kort stund där.

Väl hemma igen lyckades jag hitta den låda där våra krukväxter stod (och de har ju stått där i en mörk container några veckor) och de verkar ha överlevt! Ja, det var inte alla växter vi hade utan bara de mest tåliga eller de vi inte gillade så mycket :-) . Nu har de fått vatten och vi får se om de tar sig.

Därefter var det dags för nästa djupdykning i kartongerna för att hitta några böcker jag tänkte skicka med Rikard hem till Malins kompis Emilia. Det var lite engelska böcker hon skulle kunna pröva att läsa. Samtidigt kom Rikard hem från jobbet en halvtimme (och då lyckades farmor ringa och gratulera så att även barnen fick prata lite med henne, super), innan han skulle med en taxi till flyget hem till Sverige igen.

Barnen är väldigt hungriga hela tiden, vet inte varför, och jag har ingen större lust att laga mat eftersom jag fastnar där hela tiden då istället för att hinna med uppackningen, så ikväll bestämde vi oss för att köra hämtpizza till kvällsmat. Linnéa och jag gav oss iväg till både matbutiken och pizzerian. Byn här är indelad i en gammal del och en ny del. Vi bor i gamla delen. I nya delen ligger biblioteket, stationen, mataffärerna och en del annat, MEN byns pizzeria ligger i gamla delen. (Otroligt att det bara finns en pizzeria förresten...)

Pizzerian var VÄLDIGT fin, vill mer likna det vid en italiensk restaurang, servicen var excellent och där satt många gäster och åt där, men vi tog take away till barnen. Själv åt jag rester från igår, bakade en potatis och så gjorde jag en röra på rester. Hade lite creme fraiche sås från lunchen kvar med citron och dill i (inte så mycket kvar), la i mer creme fraiche, hackade rödlök, la i skinktärningarna från igår, samt skar upp lite grillad kyckling vi hade över i småbitar och så kryddade jag med basilika. HUR kunde det bli gott??? Antingen var jag desperat hungrig eller var det bara en lyckad kombo, ha ha. Creme fraiche är min räddare i nöden till allt, vi har alltid det hemma, framför allt till kalla såser som vi vuxna och Linnéa tar till för att lyfta middagen.

Ikväll har Malin badat i "barnens" badrum. Där är ett fint badkar och så har de belysning i spegeln, så det blev då där dunkelt och mysigt när hon låg där och njöt. Johan och jag hann göra ett litet ryck i hans rum innan han somnade. Linnéa har slappat och läst mest hela dagen.

Nu är det tomt och tyst och ensamt här när barnen sover och Rikard är iväg. Fast då kan jag ju äntligen få undan lite grand, men det blir inte mycket för jag är jättetrött.

Britt, jag har sett alla dina kommentarer och är jätteglad för dem :-) ! Jag var nog otydlig och hänvisade bara till en av dem där du skrev att det kanske blev dubbelt en gång. Jag skickar med dina lyckönskningar till barnen imorgon när de vaknar. Jag LOVAR att det blir cheesecaken när ni kommer (kommer väl bjuda alla jag känner på den)! Tjejerna blev så avundsjuka när de hörde om den idag, så jag var tvungen att åka och spendera några dyra pund på två till idag och så fick de dela på en ikväll. Båda var lyriska! Malin har beställt 15 st till sin födelsedag, varpå Linnéa kontrade med att i så fall fick hon ingen godis på ett helt år sedan, för så dyra är de :-) .

Karin D, vilket jättebra tips med att göra sin egen vaniljyoghurt!! Det har jag inte tänkt på förut, ska genast ut och se om utbudet av naturella yoghurtar är bättre (har redan hittat vaniljsockret i en låda i köket, ha ha). Jag är HELT enig i allt du skriver om fettfri, så det går helst bort för mig.

Rikard, hej där hemma, vi saknar dig här! Skynda dig hem igen. Kram från oss alla!

Anna F, tack allihop hälsar Rikard!

Anna M & Co, vad bra att det funkade nu med kommentaren! Rikard hälsar och tackar för uppmärksamheten!

Märtha, välkommen hit! Nej, det är inte så märkvärdigt firande en vanlig födelsedag, men några paket ska han ju ändå ha... Vi hoppas verkligen att barnen ska trivas i skolan och det tror jag att de kommer att göra. Alla ser fram emot att få ett första intryck imorgon och på lördag och på måndag och slutligen på tisdag då det börjar på riktigt.
Du känner inte mina dåliga uppackargener. Här pratar vi inte veckor, i bästa fall pratar vi månader, det kan också bli som vid vissa flyttar att en del aldrig blir uppackat... ha ha ha ha.

Hörs imorgon!
Ingrid

6 kommentarer:

Karin sa...

Så trevligt att ha dig tillbaka på min blogg Ingrid! Jag hoppas att du inte följer alltför många och kommenterar lika flitigt, för då kommer du att försumma dina husmorsplikter :-) Jag ska skicka dig ett mejl i helgen, så håll utkik!

Jag tycker att din restmat låter jättegod! Jag hyllar också creme fraiche.

Kram från Karin

Anonym sa...

Hej! Så klart ni är trötta! Vem skulle inte vara det? Bara ni har mat och kläder spelar det ju inte någon roll, om det står några kartonger kvar...Jag tror också, att det kommer att gå jättebra med skolan, de har ju liksom gått igenom proceduren redan en gång. Men jag förstår, när du berättar om kvinnan, som besökte er, att det var lite svårt att hänga med. Det beror ju på dialekterna. Det behövs inte mycket för att det ska bli missförstånd. Helens "lådkörare" var ursprungligen rumän, och pratade upprepade gånger om "nickel". Jag fattade nada, men så slog det mig, efter en del repetitioner, att han menade "nyckel". Jag tyckte, att det verkade konstigt att tjata om en metall....
Kram! Märtha

Marit sa...

Badkar med belysning i spegeln? Vilken lyx, det bara MÅSTE jag prova (joddå, MM, vill oxå besöka när allt kommit i sin ordning)!

Härligt med god pizza! Den enda gången jag har varit i London var jag på en italiensk restaurang vid Covent Garden, La Ballerina, där det hängde ballerinafigurer i taket, det var balettmotiv på väggarna och bakgrundsmusiken var ur Svansjön och Nötknäpparen (en balett på Covent Garden vore inte heller fel)!

Kramar från MM, som åker till Småland i morgon och måste packa!

/Mozter Marit

Anonym sa...

Hur gick det för barnen på testen idag?

Anna M

Britt sa...

Hej Ingrid!
Träffade Rikard idag 5 minuter på grund av att sopebilen blockerade gatan och hans taxi inte kunde komma fram.Har beställt biljetter till er och skickar er ett mail senare.
Det tar väl lite tid att bo in sig i området och
i huset. I Bokskogen har det regnat 200mm på 9 dagar och det har ni nog svårt att slå även om England är känt för att det regnar mycket.
Ha det så bra önskar vi i Malmö

Catharina sa...

Spännande att utforska nya omgivningar. Jag har inte något lokalsinne alls så det hade varit problem för mig att flytta till ett nytt okänt ställe!

Barnen och jag har varit och hälsat på en väninna som bor utanför Kalmar nu i helgen. Igår var vi inne i Kalmar på ett experimentarium och när vi skulle hem åkte hon i förväg och jag skulle komma efter med barnen. Jag var så stolt att jag lyckades hitta tillbaka utan att ringa henne... men lyckan var kortvarig! Idag när vi skulle köra hem körde jag jättefel och vi blev säkert en halvtimme försenade...

1 pizzeria bara?! Vi har säkert 6 st här i Skurup.

Kram Catharina