söndag 22 augusti 2010

ROLIGA ungdomsböcker?

Hjälp! Linnéa behöver läsa något ROLIGT! Hon har läst så mycket böcker hela sommaren, men allt är så sorgligt och allvarligt. Hon sa själv att det var så ledsamt att läsa alla allvarliga böcker.

Jag kunde inte själv spontant komma på några roliga böcker, så jag googlade.... Det enda jag fick fram var någon som nostalgiskt pratade om Lotta-böckerna. Då kom jag också på Jolly-böckerna som min syster skrattade HYSTERISKT åt när jag var liten, MEN det måste väl ha skrivits några andra roliga böcker de senaste 30 åren?????

Alla tips mottages tacksamt!

Frukostdags,
Ingrid

7 kommentarer:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Jag kommer inte på något nu men jag ska undersöka . Jag förstår Linnea man behöver ha något att skratta åt men det finns inte så många roliga böcker för vuxna heller. Tipsa gärna. Själv tycker jag om alla Damernas detektivbyrå.Farmor

Karin sa...

Jag är nästan säker på att tjejerna redan läst Molly Moon? http://www.meetmollymoon.com/ Annars är de underbara och roliga. Julia tipsar också om En prinsessas dagbok-böckerna av Meg Cabot. Jag tycker själv att Jaqueline Wilson med t ex Den tatuerade mamman verkar mycket kul men de är förstås också allvarliga mellan varven.

Jag tycker som du att man inte ska behöva gå tillbaka till sina egna barn- och ungdomsfavoriter för dagens ungar. Faktiskt känns våra böcker ofta något daterade!

Kram fr Karin

Naemi sa...

hej igen! (om min andra kommentar kom fram...)

Jag tycker precis som linnéa!!! Men jag har ialf hittat några böcker som jag tycker är roliga:

*"Ser mitt huvud tjockt ut i den här?"av Randa Abdel-Fattah, handlar om en muslimsk tjej som inte vet om hon ska bära sjal elr inte. Av samma författare: "Tio saker jag hatar med mig själv."

*De flesata böckerna av Meg Cabot, bl.a bokserierna En prinsessas dagbok och Hemsökt.
Andra böcker: Idolen, Katie Ellison ljuder inte.(tror den heter så) Böckerna handlar för det mesta om en tonårtjej som är lite speciell, kan se spöken(Hemsökt) elr är prinsessa av Georgien (En prinsessas dagbok) Meg Cabot skriver kul och annorlunda och BRA!! :)

*"Mitt liv som halvtidsindian" kommer inte ihåg författaren, men jag har för mig att den va rolig på ett rätt galet vis.

* Percy Jackson böckerna är också roliga men de är roligast på engelska men det är ju inga problem... ;)Av Rick Riordan.


Jag skriver om jag kommer på ngn mer men för tillfället gör jag inte det...

Hoppas Linnéa hittar någon av dem som hon gillar.

Hälsningar från Naemi!:)

naemi sa...

Just det! Tycker som Karin att Molly Moon böckerna och böckerna av Jaqueline Wilson är superbra!! Men många av J.W böckerna är lite sorgliga fast roliga! och jättebra!! :)

/naemi

naemi sa...

och vill hon läsa om vampyrer så kan hon prova "House of night" serien, men den är också roligare på engelska.(några i min klass hade i princip tvingat (jag överdriver inte speciellt mycke) Linnéa att läsa dom böckerna, för de verkligen ÄLSKAR dem.) :)

Anna sa...

Sofia säger att jag ska skriva och tipsa om Harry och hinken med dinusaurier!

Anonym sa...

Freaky Green Eyes av Joyce Carol Oates är mitt förslag. För övrigt En prinesessas dagbok-böckerna.

Spännande att höra om morgondagen.

Anna M