tisdag 17 augusti 2010

En liten treat

De amerikanska familjerna på skolan i DK brukar alltid prata om "treat" till sina barn för diverse situationer. De är alltid redo med en treat i sin väska för varje lämpligt eller nödvändigt tillfälle. Det är detsamma som vi kallar "muta" :-) .

Tara mutar dock inte bara sina barn vid behov, hon mutar sina vänner också och vi fick en hel låda med mutor för ett tag sedan som jag nu tar fram under STOR glädje till barnen då och då. Hon skickade lådan med mat, godis och böcker från USA i somras och den kom som en total och glädjande överraskning i juli. THANKS Tara, if I haven't said it properly before. Jag vet inte riktigt längre vad jag skrivit eller ej...

Några saker behåller vi dock till oss vuxna också, så när vi kom hit första kvällen efter vår långa resa och barnen somnat tog jag fram en påse choklad till oss vuxna som hete Dove (ja, precis som tvålen). Det var god mjölkchoklad och inuti aluminiumomslaget på varje bit fanns en liten text. På Rikards stod det "Indulge in the moments that matter most.". På min stod det "Love yourself. Dare to dream. Live on purpose!". Dagen efter fick L eller M en där det stod "Time you enjoyed wasting was not wasted at all!". Det gillade jag verkligen. Jag tror det är konsumenter som skickar in texterna och vissa får dem tryckta i chokladen.

Inte någon revolutionerande nyhet, men rätt så trevligt där och då.

Idag ska alla våra saker in i huset och vi vet inte när vi får internet i huset, så jag är osäker på när nästa inlägg kommer..., men på något sätt hörs vi snart igen.

Ha en bra dag allihop!
Kram Ingrid

2 kommentarer:

Britt sa...

Hej Ingrid!
Nu har jag läst alla dina 3 inlägg. Jag hade gjort fel skrev blogg istället för blog.
Vi skrattade hjärtligt åt episoden med flyttgubbarna. Hoppas att ni har flyttat in nu.
Kramar till er alla från Farmor

Catharina sa...

Efter att jag gått föräldrautbildning så kallar jag inte det muta längre utan belöning :o)

Kram från hon som tydligen inte vill packa ikväll... det är mycket roligare att sitta här och läsa allt vad du skrivit. Jag har nog saknat datorn mer än jag trott i sommar ;o)