onsdag 18 augusti 2010

Välkomstmästare

De verkar vara mästare på välkomstaktiviteter här!!!

För länge sedan fick vi mail från "välkomstkommittén" på skolan om att alla nya familjer är inbjudna till en sammankomst på lördag.

Sedan blev vi ju inbjudna till den här amerikanska familjen igår.

Damen idag tog dock priset...

Då vi kom hem från affären låg det en lapp innanför dörren till oss. Vi förstod inte riktigt vad den innebar, men trodde att det var grannarna som försökt komma över och säga hej. Det var ett telefonnummer vi skulle ringa....så det gjorde R. Han förstod fortfarande inte riktigt vem det var, men det var i alla fall inte grannen utan en person som skulle komma över med något "paket" lite senare under kvällen. Vi trodde att det var någon från skolan kanske.

Strax efter 19, så ringde det på dörren och en engelsk kvinna presenterade sig och sa att hon bodde några gator bort och var här för att hälsa och välkomna och lämna över en mapp med användbar information. Hon kom in till vårt vardagsrum och gick igenom SÅ mycket grejer. Det var busstabeller och tågbroschyrer, info om tandläkare, vanliga läkare, saker att göra för barnen, sportklubbar, marknadsdagar mm mm. Det var också massor av rabatterbjudanden på restauranger, frisörer, inramningar osv osv. Hon svarade på mängder av våra frågor (men hon pratade så snabbt att jag bara förstod hälften, men R förstod lite mer). Jag frågade hur hon visste att vi flyttade in just nu och hon svarade något om att de snappar upp det från olika ställen när det kommer någon ny.... Jag vet alltså fortfarande inte om det är mäklaren, husägaren eller någon annan som talat om att vi flyttat in JUST idag.

Vi var helt överrumplade! Det var ju fantastiskt trevligt och vi har aldrig varit med om något liknande. Hon gav oss sina telefonnummer och uppmanade oss att ringa så fort vi hade några frågor. Hon kom med alla de broschyrer och den info som jag annars hade börjat leta efter på biblioteket, turistinformationen och genom att fråga grannar eller föräldar på skolan. HELT otroligt. Har ni hört om att man gör så någon annanstans?

Det var bara J som var besviken när damen gått. Var är paketet vi skulle få, undrade han. Han hade hört Rikard prata tidigare och trodde det skulle vara något betydligt mer spännande än en mapp med tusen broschyrer :-) .

NU blir det inte fler inlägg idag :-) .

Hoppas vi alla kommer att sova riktigt gott här i huset inatt....

Godnatt, Ingrid

5 kommentarer:

Karin D sa...

Mycket bra initiativ! Vad tacksam man måste bli för lite praktiskt info och inte minst, ett telefonnummer som man kan ringa om nåt känns konstigt.

Och vad flitig du har varit med bloggen!!! Det bådar gott för framtiden! Hur mycket ska du inte hinna blogga när alla lådorna är uppackade och barnen är i skolan?

Jag kan inte länka till min egen blogg (som inte är blogspot, ju) när jag kommenterar, men det gör ju inget. Det var enkelt att skaffa Google-konto och nu dyker jag ju upp som "följare" här med foto och det känns ju coolt. Men du måste kunna ställa in något om att anonyma kommentarer är OK.

Kram fr Karin

Karin D sa...

Ett tips i dagens dn:

http://www.dn.se/resor/stader/hitta-londons-gomda-parker-1.1154627

Karin D sa...

Nu känns det verkligen som att jag är din trognaste följare!! Men måste bara bemöta din fråga på min blogg - vilken tid (eller vilket skolområde) lever du i??? Skrivböcker och pennor har våra tjejer inte fått sen lågstadiet, om ens då. Böckerna har ofta ärvts i 5-6 led och faller isär och är klottrade i. Men vi bor i ett område med väldigt liten skolpeng... Kanske är det bättre i Dalby.

Kram fr Karin

Britt sa...

Hej Ingrid!
Så fantastiskt.Jag har aldrig hört något liknande. Vi har fått nya grannar bredvid oss och jag får lite dåligt samvete när jag läser det här.
Jag har lite problem med att skicka . Vet inte om det kommer 2 kommentarer nu.

Anna sa...

Det var ingen dålig start!
Här regnar det som sagt. Men i 2 dagar irad har jag haft sådan rasandes tur med cykelturen till och från jobbet. Inte en droppe regn har slagit ner på mig, medans de som kommit ca 5 minuter efter mig har varit genomblöta och fått köra kläderna i torktumlaren, slänga strumpor som blivit missfärgade av skorna och hela makup-en förstörd.
Stackars alla som fått sina källare översvämmade av allt detta regnandet.
Nu kallar sängen!
Ha det bra!
Anna