onsdag 4 maj 2011

Början på barnens påsklov

I vår skola har barnen två veckors påsklov, både veckan före och efter påsk. Engelska skolor har TRE veckors lov, men det är för att deras termin inte slutar förrän långt in i juli (ca 22/7). Vår skola slutar tidigare än den internationella i Danmark gjorde, där slutade de vid midsommarhelgen, här slutar vi en vecka före det, så det är fortfarande lite senare än i Sverige, men ändå bra med tanke på att vi vill kunna fira midsommar. Vi tyckte därför det kändes väldigt lyxigt med två veckors ledigt nu, det har vi aldrig varit med om förut och vilka veckor sedan, rena rama sommarlovsvädret. Jag tror det förlät lite gentemot barnen att vi inte åkte till fjällen och åkte skidor som vi brukar till påsk... Vi känner att vi vill passa på att se oss omkring här i GB, nu när vi bor här och det klarar man inte m h a enbart vanliga helger.

Lovet började alltså den 15/4. Jag hade tidigare den veckan varit tillbaka hos tandläkaren igen och av någon anledning var hon som FÖRBYTT, hon var solig, charmig och social...??? Hon hade varit på semester veckan före och jag kan bara tolka det som att det var precis vad hon behövde. Skönt, för oss båda :) .

På fredagen följde Malin med en kompis hem, Stella. De har aldrig träffats efter skolan förut, men pratat om det ett tag så det var kul att det blev av. Det är en amerikansk familj som har kommit under året och jag tror de har en son i Johans ålder. Kan kanske arta sig till något...

Malin var SÅ uppåt då hon gav sig iväg, då mamman utlovat ett besök för henne och tjejerna för att göra pedikyr. De skulle hem till Florida över lovet och ville vara snygga... Detta passade vår Malin HELT perfekt.

De skolföräldrar som bor i Ealing (bl a Linnéas kompis Nyashas familj) hade samma fredag, bjudit in alla skolans föräldrar på en pubkväll denna fredag. Det är ett trevligt gäng föräldrar som bor där och brukar träffas ibland. Jag tyckte det var ett bra initiativ och ville gärna åka dit, men trodde inte vi skulle få till det, men så kom dagen i alla fall och jag kände bara, varför inte?! Speciellt för Rikards skull tyckte jag det kunde vara kul att träffa lite skolfolk under trevliga omständigheter, för det får ju faktiskt jag göra ganska ofta. Jag bad L kontakta Nyasha och fråga om hon och Johan kunde vara där och det gick fint. För Johan är fredagsmyset heligt, men han gillar verkligen gulliga Nyasha och fick med sig ett rör chips, så han var nöjd.

Vi var i princip de enda föräldrarna som inte bor i Ealing som hörsammat inbjudan, men det var vi glada för. Där satt ca 16 föräldrar och pratade, varav jag pratat endast med några stycken förut. Hela kvällen blev SÅ trevlig. Vi minglade runt bordet och jag pratade med en mamma som jag verkligen gillar som har en tjej i Johans klass. Träffade ett par mammor som är här och jobbar och vars män är hemma, dessa kvinnor ser vi nästan aldrig annars och det var väldigt roligt att prata med dem. Ingen åt, alla bara drack och pratade. Rikard pratade länge med en man som har barn på skolan men som också är ansvarig för alla ACS skolornas marknadsföring och har kontor på den fina skolan med swimmingpool. Han hade bra koll på Cornwall dit vi skulle på lovet så R fick många bra råd, samt att mannen senare skickade över en del både via mail och sms.

Kände mig väldigt avundsjuk på dessa Ealing-föräldrar som har hittat ett eget litet socialt nätverk och känner mig manad att försöka dra igång något liknande i vår by, där det bor massor av föräldrar med barn på vår skola. Träffade ett annat par några dagar senare och de ångrade SÅ att de inte åkt dit, när de hörde att vi gjort det och att det blivit så lyckat. Efter puben åkte vi till Nyasha och hämtade barnen, samtidigt som R fick chansen att se deras mysiga hus (som de nog ska lämna snart då de håller på att köpa ett eget, spännande).

Så blev det lördag. Johan skrev tackkort till alla sina kalasgäster, det gör man ofta här. Vi åkte till London för att hämta Malin, samtidigt tog vi med Linnéa och hennes kompis Amanda för att lämna dem hos kompisen AJ.

Johan skriver tackkort.
Malin hade förstås haft det HUR bra som helst och mamman i familjen visade sig vara en rolig, energisk tjej som jag gillade direkt. Tror faktiskt aldrig jag träffat henne på skolan någon gång... Pedikyren hade inte ALLS varit lika bra som de var vana vid och inte hade hon så många nagellack att välja på, men Malin tyckte det hade varit jättekul. Hon hade gröna tånaglar och när hon kom hem målade hon prickar på dem :) . Stellas morfar med fru var på besök. Malin berättade när vi körde hem att Stellas morfar handlat nya resväskor, kläder och annat på Harrods och så talade hon om för hur mycket pengar han handlat. Jag kan väl säga att det var för långt över 10 gånger mer än de flesta handlar under en helt shoppinghelg i London...

På söndagen var vi ute på en Pay&Play golfbana och slog några hinkar bollar på driving rangen. Det var andra gången i år och det märktes att vi var lite mer varma i kläderna. Banan vi åkt till dessa båda gånger är OTROLIGT primitiv, passar bra för oss amatörer, finns ingen risk att kommer att möta någon vi känner där. Gick inte att köpa hinkar med bollar, för de var slut, så vi fick plocka själva. Vi plockade fyra fulla hinkar och då hade vi tömt halva planen, det innebär att de har ca 10 totalt, förstår att de tar slut fort :)) ! Vi sparade dock en slant på det och det passar mig med småländskt blod i ådrorna.

Linnéa golfsvingar. Tydligen gör hon det ganska bra redan...
En grupp ungdomar och deras tränare kom fram och tränaren sa att de skulle
titta på L's sving för den var så bra. Hon som inte ens har grönt kort än, ha ha.
Söndag kväll hade vi bestämt att vi skulle ut och äta middag på Royal Standard pub tillsammans med en tysk familj. Det var väldigt kul för mamman, Martina och jag pratade redan på första föräldrarmötet i höstas. Sedan dess har vi pratat om att träffas, men inte fått till det. De har bott ett antal år i Paris innan de kom hit och hon sa direkt att hon gillade svenskar för i Paris umgicks de bara med sådana, för de var bäst på att festa :))) !!! Vilket rykte vi har, undras om vi kan leva upp till det...

Nåväl, de har en äldre son som studerar utomlands på universitetet, så har de en kille i 10:an, samt tvillingtjejer i 7:an. Det blev en riktigt trevlig kväll och alla hade SÅ kul. Våra tjejer och tvillingarna pratade mycket, L pratade också en del med deras son, liksom Johan (kul med en äldre kille att se upp till). Papporna hade kul och vi mammor likaså. Vi satt vid ett superbra bord som går in i en smatt där man kan sitta hur många som helst och maten var som vanligt riklig och väldigt god.

Så var vår helg som tog avstamp inför barnens lov. Det fanns lite för alla och det var riktigt kul!

Karin, nej det tycker jag inte, du är väl värd den och jag tror säkert du tar väl hand om awarden! Ingen panik.

Kim, tack igen! Ja, det är bra att det finns olika forum för olika sorters umgänge. Ibland tänker jag på hur många som hittat varandra genom bloggar och som aldrig skulle etablerat kontakt om de mötts i verkliga livet, för att de inte skulle tyckt att de hade något gemensamt.

Anna, bra att ni fått skjortan. Vädret hos er verkar ju HELT knäppt! Jag slår dig en signal idag. Ikväll får vi besök, så om jag inte får tag i dig dröjer det säkert till nästa vecka innan jag ringer. Är det något speciellt så hör av dig, så ringer jag direkt!

Ylva, tack vännen! Hur går det med ditt bloggande? På lördag blir det PARTY!! Kul!

Astrid, tack snälla! Även om man skriver mycket för sin egen skull är det roligt att få bekräftat att även andra tycker om att läsa det man sätter på pränt. Längtar hem när jag ser dina fina bilder av Dalby!

Nu får vi besök om ett par timmar, jag ska försöka blogga lite ibland ändå, men vi får se hur det går :) .

Kram på er alla gullliga människor!!
Ingrid

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, Ingrid det gar INTE alls bra med mitt bloggande. Det finns for lite tid eller kanske for mycket annat spannande att gora. Men jag lovar att snart komma igang. Sa synd att vi missade pubkvallen men det blir fler hoppas jag verkligen. Blev bara nyfiken om den mannen som Rikard pratade md hette Fergus Rose? Vendela ar kompis med hans flicka.Ser framemot lordag! Kram Ylva

Boktokig sa...

Skönt att tandläkaren var på bättre humör. Det blir så mycket trevligare att gå dig då!

Det var en trevlig och bra sed men att skriva tackkort!